Dramatisk start og afslutning på søndagsløb

Søndagsløbet i ADAC GT Masters på Hockenheimring var endnu en fantastisk, solrig dag til racerløb.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 med Steijn Schothorst og Tim Zimmermann havde tage Pole Position, foran Team WRT Audi #30 med Mirko Bortolotti og Rolf Ineichen, mens MANN-FILTER Team HTP Winward Mercedes #47 med Indy Dontje og Maximilian Götz skulle starte treer.

Mesterskabsførende SSR Performance Porsche #92 med Michael Ammermüller og Christian Engelhart havde haft en skidt kvalifikation, og skulle starte helt tilbage fra 20. pladsen – måske også gjort lidt værre af succesballasten, efter gårsdagens sejr.

Det blev en vild start på løbet, hvor Aust Motorsport Audi #4 spandt rundt i Sving 3, efter lidt kontakt med KÜS Team75 Bernhard Porsche #17, mens Precote Herberth Motorsport Porsche #7 spandt rundt efter kontakt med MANN-FILTER Team HTP Winward Mercedes #47. GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 mistede hurtigt føringen til Team WRT Audi #30, inden Rutronik Racing Audi #31 snuppede føringen, ved første nedbremsning til Hårnålen. De var startet helt tilbage fra P6, men havde fundet de rigtige huller, op gennem feltet.

Rutronik Racing Audi #31
Photo: Gruppe C Photography

EFP Car Collection by TECE Audi #11 var en tur igennem gruset ved indgangen af Motodrom sektionen, men ikke mere end Pierre Kaffer kunne komme tilbage på banen.

Der blev sendt lidt røgsignaler fra både MANN-FILTER Team HTP Winward Mercedes #47 og BWT Mücke Motorsport Audi #26, efter begge biler havde haft kontakt med konkurrenter, på de første omgange af løbet.

KNAUS Team HTP Winward Mercedes #48 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de ikke holdt deres position under starten.

T3-HRT-Motorsport Bentley #72 spandt rundt i Motodrom, da Jordan Pepper kom i klemme under et overhalingsforsøg. Der skete heldigvis ikke mere, end de kunne fortsætte løbet.

Polemanden GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 med Steijn Schothorst var faldet tilbage på 4. pladsen, og lå pres på Team WRT Audi #30 med Mirko Bortolotti.

EFP Car Collection by TEFE Audi #11
Photo: Gruppe C Photography

Callaway Competition Corvette #77 måtte desværre udgå fra løbet, da de havde nogle skader på fronten af bilen.

BWT Mücke Motorsport Audi #25 spandt rundt i pitindkørslen, efter lidt tæt kørsel med Aust Motorsport Audi #3. Herefter valgte Mike Beckhausen at pitte.

Team WRT Audi #32 havde lavet en fejl i forbindelse med deres obligatoriske pitstop, så de måtte en tur ind i pitten, til en Drive-through straf.

Ellers foregik pitstoppene stille og roligt, hvor Rutronik Racing Audi #31 kunne holde føringen, foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #28,  Team WRT Audi #30 og MANN-FILTER Team HTP Winward Mercedes #47.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28
Photo: Gruppe C Photography

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 fik en punktering på højre baghjul, men Niels Langeveld undgik heldigvis at ramme noget.

Der var ikke mange positionsændringer i anden halvdel af løbet, men det lykkedes GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 at bremse sig forbi KNAUS Team HTP Winward Mercedes #48 i Hårnålen.

Albert Costa Balboa i #63 ville dog gerne længere fremad, og var lige ved at skovle Precote Herberth Motorsport Porsche #99 af, men nåede at undvige i allersidste øjeblik. I stedet tabte han en placering til #48.

På allersidste omgang, var der et tredobbelt uheld, hvor KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 røg hårdt i autoværnet, ved udgangen af Hårnålen. Klaus Bachler lå på ydersiden af Team ISR Audi #33 og Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21, og de tre ramte hinanden, så #17 blev sendt på tværs af banen, og ind i autoværnet. Heldigvis var Bachler ok, og kunne selv stige ud af den meget smadrede Porsche 911 GT3 R.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17
Photo: Gruppe C Photography

Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser, foran Max Hofer og Christopher Haase i Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, mens Team WRT Audi #30 med Mirko Bortolotti og Rolf Ineichen. Meget utraditionelt ADAC GT Masters løb, med tre biler fra samme mærke på podiet.

Rutronik Racing Audi #31 har overtaget mesterskabsføringen, foran SSR Performance Porsche #92.

Om to uger kører ADAC GT Masters igen, på østtyske Sachsenring.

Relaterede nyheder