Kun få ændringer af Le Mans resultatet

Der skete heldigvis kun meget få ændringer af Le Mans resultatet fra 2020 udgaven, efter målflaget blev svunget søndag eftermiddag.

Det positive er at alle biler som blev tjekket, teknisk set overholdt reglerne. Det har langt fra altid været en selvfølge, hvor der var et par Ford racere sidste år, som havde en for stor benzintank i, eller som da Vaillante Rebellion blev udelukket i 2017, da de havde boret et lille hul i motorhjelmen, for at kunne hjælpe en lidt syg startermotor, uden at skulle pille hele motorhjelmen af.

Vi slap dog ikke helt for ændringer i resultatet.

Rebellion Racing #3 fik en 30 sekunders tidsstraf, da de havde overhalet, mens der var Safety Car på banen, mod slutningen af løbet.

Cool Racing #42

Cool Racing #42 havde regnet en smule forkert, da Alexandre Coigny fik kørt 2 minutter, 3,880 sekunder for længe i løbet af en 6 timers periode. Her er reglen, at en kører kun må sidde i bilen i maksimalt 4 timer indenfor en 6 timers periode. Det resulterede i en tidsstraf på præcis 2 minutter og 3,880 sekunder, hvilket gjorde at de røg ned fra en 7. plads, til en 8. plads blandt LMP2 racerne.

Den suverænt største straf gik til Inter Europol Competition #34. Her fik Rene Binder kørt godt en halv time for lidt i bilen. Det er nemlig et krav, at alle kørere på bilen skal køre i minimum 6 timer. Det har ikke været muligt at få opklaret præcis hvad der skete, men Binder blev sat i bilen knapt halvanden time før mål. Her kørte han blot 3 omgange, inden han pittede, og steg ud af bilen igen. Havde han kørt sit stint, eller løbet, til slut, havde der ikke været nogle problemer. Noget kunne dog tyde på, at Binder ikke var frisk nok til at køre de nødvendige omgange, da de tre omgangstider som han postede, var over et halvt minut for langsomme, i forhold til almindelige LMP2 tider. Det gav holdet en straf på intet mindre end 9 omgange og 56 sekunder. De var dog i forvejen sidst blandt de gennemførende LMP2 racere, men alligevel en træls måde at slutte Le Mans ugen på.

43 ud af de 59 startende biler blev klassificeret, hvilket er lidt lavere end gennemsnittet, over de seneste 5 år.