Mesterskabsstillingerne efter Le Mans

Det var ikke kun løbspokaler, at der blev kørt om til 24 timers løbet på Le Mans 2020. Løbet var også 7. afdeling af FIA World Endurance Championship, og der med 2019/20 sæsonens næstsidste løbsweekend.

Pointskalaen i FIA WEC er gradueret, så 4 og 6 timers løbene giver point efter samme skala som Formel 1. Er løbet på mindst 8 timer, gives der halvanden gange point. Og ved 24 timers løbet på Le Mans blev der givet dobbelt point.

For at gøre det yderligere kompliceret, så var det kun de faste FIA WEC hold som samlede point. Derfor var eventuelle ELMS, Asian LMS og IMSA biler “usynlige”.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

I LMP1 kategorien var det lige ud af landevejen. Toyota Gazoo Racing #8 med Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley er gået i front af mesterskabet, med Le Mans sejren. Nummer to er holdkammeraterne i nummer 7 med Jose Maria Lopez, Kamui Kobayashi og Mike Conway. Rebellion Racing #1 er nu på 3. pladsen, og skal håbe på sejr i Bahrain, og at begge Toyota biler kommer i problemer, for at Senna, Menezes og Nato skal have en chance for at tage kørertitlen. Konstruktørtitlen er allerede gået til Toyota Gazoo Racing.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Hos LMP2 holdene er det en anelse mere kompliceret – og så alligevel ikke. United Autosports #22 med Paul Di Resta, Phil Hanson og Filipe Albuquerque sikrede sig VM titlen med deres Le Mans sejr, mens JOTA #38 med Roberto Gonzalez og Antonio Felix da Costa er meget tæt på at have sikret sig andenpladsen. Racing Team Nederland #29, Cool Racing #42, Jackie Chan DC Racing #37 og Signatech Alpine Elf #36 kan stadig kæmpe med omkring medaljepladserne, men tingene skal virkelig flaske sig, hvis de skal opnå mere end en bronzemedalje.

High Class Racing #33 med Kenta Yamashita, Mark Patterson og Anders Fjordbach er desværre på sidstepladsen blandt LMP2 holdene, da især de manglende point fra Le Mans har kostet dem dyrt.

Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

Aston Martin Racing havde et fantastisk Le Mans i år. AMR #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen er fortsat i front, mens holdkammeraterne Alexander Lynn og Maxime Martin i AMR #97 med Le Mans sejren er rykket op på andenpladsen. AF Corse Ferrari #51 kørerne James Calado og Alessandro Pier Guidi er treere i stillingen, mens de forsvarende Verdensmestre Kevin Estre og Michael Christensen er ude af titelkampen, med det jammerlige løb for Porsche. Ikke engang at AF Corse Ferrari #71 udgik på sidste omgang, og at Risi Competizione Ferrari #62 ikke scorede FIA WEC kunne hjælpe dem. I GTE kategorierne figurerer både GTE Pro og GTE Am biler i kørernes mesterskab – og derfor sluttede de blot på 15. pladsen, med nul point.

Aston Martin sikrede sig konstruktørtitlen i GTE, mens Porsche og Ferrari er i en tæt duel omkring andenpladsen.

TF Sport Aston Martin #90
Photo: JJ Media

Blandt GTE Am holdene er TF Sport Aston Martin #90 gået i front af mesterskabet med Salih Yoluc, Jonny Adam og Charlie Eastwood, efter deres Le Mans sejr. Det betyder at AF Corse Ferrari #83 med Francois Perrodo, Emmanuel Collard og Nicklas Nielsen er rykket ned på andenpladsen, for første gang siden sæsonstarten på Silverstone. Der er dog kun 8 point imellem de to biler, så #83 kan stadig selv afgøre det. Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried, Matt Campbell og Riccardo Pera er treer, men uden chance for at vinde titlen. Til gengæld er AMR #98 med Paul Dalla Lana og Ross Gunn, samt Team Project 1 Porsche #57 med Ben Keating og Jeroen Bleekemolen indenfor få point, så det primært er de tre hold, som skal kæmpe om 3. pladsen i mesterskabet. De forsvarende mestre hos Team Project 1 Porsche #56 med Egidio Perfetti og Matteo Cairoli har ingen titelchancer, og skal håbe på at #77, #98 og #57 kommer i problemer, for at de kan tage 3. pladsen i mesterskabet.

Finalen i FIA World Endurance Championship Sæson 8 køres efter planen den 14. november i Bahrain.

Relaterede nyheder