3 afbud til Mid-Ohio

IMSA WeatherTech SportsCar Championship er tilbage på asfalten igen denne weekend, men der bliver 3 biler færre på startgridden, i forhold til den oprindelige deltagerliste for Mid-Ohio løbet.

Porsche har valgt at trække begge deres GTLM biler. Årsagen er at tre af deres fire IMSA kørere var på Le Mans i sidste weekend. Her blev 3 medlemmer af Porsche efterfølgende testet positive for COVID-19. Porsche har ikke oplyst hvem af Le Mans holdene, at det præcis drejer sig om, ej heller om det er kørere, mekanikere eller ingeniører, som er blevet testet positive. Dog har det tyske mærke valgt at isolere samtlige af deres medarbejde, som var på le Mans. Kun Earl Bamber var ikke på Le Mans.

Det får også indflydelse på deres Nürburgring 24 timers line-up, hvor en stor del af Le Mans kørerne skulle have kørt yderligere 24 timer. Der er så kommet nogle huller på startlisten, og et af disse huller bliver fyldt af netop Bamber.

De to Porsche racere er aktuelt 5’er og 6’er i mesterskabstillingen i IMSA, i det som er deres sidste sæson i IMSA for nu. Tidligere på året offentliggjorde de, at de trækker sig fra GTLM efter 2020 sæsonen.

Porsche #911 & #912
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

WeatherTech Racing har valgt at trække deres Ferrari 488 GT3 EVO fra GTD kategorien, da Cooper MacNeil i stedet satser på at køre Ferrari Challenge på WeatherTech Raceway Laguna Seca i stedet for IMSA løbet i WeatherTech SportsCar Championship.

Det har ikke været en speciel god sæson for holdet i IMSA serien i år. Bedst gik det på Road America, hvor det blev til en 4. plads i regnen. MacNeil og holdkammerat Toni Vilander er dog aktuel 9’er i mesterskabet, 31 point fra mesterskabsføringen. En sejr giver 32 point, og alle biler som starter løbene, får point. Derfor er det så godt som umuligt, at hente de 31 point, og derfor nedprioriterer holdet, som Scuderia Corsa står for driften af, altså IMSA serien.

Det er dog lidt bemærkelsesværdigt, at seriens titelsponsor har valgt at trække deres eget hold – for så at køre på banen, som de selv sponsorer.

Både Porsche og WeatherTech Racing forventer at være tilbage i serien igen, når der skal køres på Charlotte Motor Speedway om to en halv uge.

Relaterede nyheder