Rebellion Racing takker af

Rebellion Racing har valgt at takke af fra FIA World Endurance Championship, efter de fuldførte 24 timers løbet på Le Mans.

Rygterne har svirret i et stykke tid, at de måske ville trække stikket allerede efter Le Mans, og det er nu blevet en kendsgerning.

Holdet havde nu kun en teoretisk mulighed for at vinde kørertitlen, mens konstruktørtitlen allerede er gået til Toyota Gazoo Racing.

Dermed er det slut på 13 års deltagelse i sportsvognsræs for ur-fabrikanten, som startede med at samarbejde med Speedy Sebah holdet, og sidenhen stille og roligt er gået mere og mere over til ORECA. ORECA har bygget de seneste LMP biler til holdet, og derfor er der gradvist kommet flere og flere ORECA mekanikere med på holdet.

Rebellion Racing #1
Photo: JJ Media

Gennem størstedelen af årene, har de kørt med LMP1 racere, men startede faktisk med en GT bil tilbage i 2008. I 2017 deltog de under Vaillante Rebellion navnet med to LMP2 racere, inden de vendte tilbage til den helt nye Rebellion R13 bil i 2018.

De biler får dog lov til at leve videre, da Alpine har købt dem til 2021 sæsonen, hvor de efter planen stiller til start med en enkelt bil.

Holdet gav Toyota Gazoo Racing god kamp til stregen, i årets Le Mans. I starten af løbet, måtte Toyota virkelig kæmpe, for at holde sig foran Rebellion racerne. Senere i løbet fik Toyota problemer med deres #7, og herefter lå Rebellion længe på anden og tredjepladsen i løbet, indtil Louis Deletraz var en tur igennem gruset i Indianapolis, hvorefter bilen pludselig ikke ville starte, ved det efterfølgende pitstop. Det kostede dem 3. pladsen i løbet, som de ellers længe så ud til at tage.

Der skal lyde en stor tak til Rebellion, for alt det som de har bragt til sporten som sponsor siden 2008. Deres navn har stået på siden af rigtig mange racerbilerne gennem årene – både deres eget hold, men også nogle af de andre racerhold.

Relaterede nyheder