Små ændringer på ELMS deltagerliste

Der er nogle små ændringer på deltager til 4 timers løbet på Monza, som er 4. afdeling af European Le Mans Series 2020.

Løbet køres næste weekend, og her er 34 hold klar til start.

I LMP2 kategorien har DragonSpeed skiftet ud. Bil #21 er parkeret, og dermed står den forsvarende LMP2 mester Memo Rojas uden bil. Han var dog i forvejen helt uden chancer for at genvinde titlen, da han kun har scoret 5,5 point på tre løbsweekender med holdet. I stedet stiller holdet op med bil #27, hvilket er den “gamle” DragonSpeed line-up med Henrik Hedman og Ben Hanley, som får hjælp fra Charles Milesi, som er et nyt navn i LMP2 kategorien.

Hos Algarve Pro Racing er der også en udskiftning i bil #24. Her har Loic Duval DTM opgaver som skal passes, og derfor har holdet ringet til Arjun Maini, som endelig er kommet fra Indien til Europa, og derfor kan derfor deltage for holdet, som egentlig var planlagt inden sæsonstarten, men som blev forhindret grundet COVID-19 situationen.

Vi har fortsat High Class Racing #20 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen på startlisten, ligesom Mikkel Jensen skal køre for G-Drive Racing #26, hvor det er Le Mans holdkammeraterne Roman Rusinov og Jean-Eric Vergne, som sidder i bilen sammen med danskeren.

I alt er der 15 LMP2 biler med på Monza.

G-Drive Racing #26, Ebimotors Porsche #80
Photo: JJ Media

Blandt LMP3 bilerne er det status quo, hvad angår antal og bilnumre, men der er blevet skiftet lidt kørere hist og pist. RLR MSport #15 med Malthe Jakobsen og James Dayson får deres 3. holdkammerat på 4 weekender, når Gustas Grinbergas skal i bilen. Det er bestemt ikke noget dårligt bytte, da han var lynende hurtig i LMP3 kategorien sidste år i ELMS, og vandt LMP2 Am titlen i Asian Le Mans Series henover vinteren.

Han sad i BHK Motorsport #16 raceren på Paul Ricard, hvor kun italienske Lorenzo Veglia fortsat skal køre bilen. Han får følgeskab af belgiske Tom Cloet og franske Philippe Paillot.

I GTE kategorien har vi mistet AF Corse Ferrari #51. Den bil blev smadret på Le Mans, hvor Alexander West satte den noget så eftertrykkeligt i muren lørdag aften. Dermed er vi nede på 7 biler, i klassen som er domineret af 5 Ferrari racere og to Porsche racere.

Iron Lynx Ferrari #83 har igen Michelle Gatting i bilen, sammen med Manuela Gostner og Rahel Frey. Til gengæld har Nicklas Nielsen endnu en gang fået sædet i Iron Lynx Ferrari #60, ved siden af Claudio Schiavoni og Rino Mastronardi. Nielsen blev tilføjet bilen få dage før løbet på Paul Ricard, og det har holdet åbenbart været så tilfredse med, at de igen har ringet til den danske fabrikskører for Ferrari.

4 timers løbet på Monza køres søndag den 11. oktober, med start klokken 11.00

Relaterede nyheder