ELMS 2021 kalender offentliggjort

European Le Mans Series har offentliggjort 2021 løbskalenderen, som den er tiltænkt, med forbehold eventuelle COVID-19 ændringer.

Serien er oppe på 6 løbsweekender igen, hvor der er sket et par ændringer i kalenderen, i forhold til de tidligere sæsoner.

Det bliver en lidt senere start på sæsonen, med testkørslerne forud for sæsonen den 12.-13. april, inden der køres på Circuit de Catalunya-Barcelona weekenden efter.

En måned senere vender serien tilbage til Østrig, som ikke har været på kalenderen siden 2018, inden der er to måneders Le Mans pause.

ELMS schedule 2021

Der bliver afholdt løb på Monza, en uge før FIA World Endurance Championship besøger samme bane, mens Paul Ricard får et løb sidst i august, ligesom erstatningsløbet for Barcelona var i år.

Spa Francorchamps får deres traditionelle midt-september dato tilbage, inden sæsonen igen slutter i Portimao – en uge tidligere end i år.

Dermed står Silverstone uden hverken FIA WEC eller ELMS løbsweekend. Der er stadig ikke kommet noget nærmere forklaring på det, siden FIA WEC kalenderen kom ud for 3 uger siden, men det er bestemt ikke umuligt, at Brexit har en eller anden form for effekt på det, da det bringer en masse usikkerhed omkring fortoldning, ind og ud af landet + det øgede omkostninger, ved at skulle sejle til Storbritannien, for størstedelen af holdene.

I skrivende stund er der ikke offentliggjort noget for Michelin Le Mans Cup, men de forventes at følge samme kalender, hvor de fortsætter med lørdagsløb, hvor ELMS kører deres løb om søndagen, alle steder. Lad os se om Paul Ricard løbet for ELMS bliver ved med at være søndag, eller om det skifter til at være lørdag aften, ligesom i 2020. Her fungerede det som en opvarmning for Le Mans, hvor holdene kunne få lidt ekstra mørkekørsel, samtidig med at man undgik de brandvarme eftermiddags temperaturer.

European Le Mans Series har to løb tilbage i 2020 sæsonen – denne weekend på Monza i Italien, og om 3 uger på Portimao i Portugal.

Relaterede nyheder