Ændringer i LMP2 i 2021

FIA World Motor Sport Council har annonceret, at der kommer ændringer i LMP2 kategorien fra og med 2021 sæsonen.

Det bliver et krav, at LMP2 hold i FIA WEC skal bestå af tre kørere, og at holdene ikke må have helt så Pro sammensætning, som reglementet aktuelt giver lov til.

Fra næste år bliver det et krav, at der skal være minimum en Bronze kører eller to Sølv kørere ud af de tre kørere.

Selve annonceringen omhandler kun officielt FIA WEC, men de samme regler ventes i European Le Mans Series, da de to serier plejer følge hinanden tæt, hvad angår reglerne for kørerne. Det vil også kun være naturligt, så holdet kan fortsætte med den samme line-up, såfremt de er udtaget til Le Mans. Asian Le Mans Series kører lidt deres egne regler, så det får ikke nødvendigvis nogen indflydelse på dem.

LMP2 kategorien har udviklet sig i en mere og mere professionel retning, hvor visse kørersammensætninger, læner sig op af at være et rent Pro hold, selvom der er en Sølv kører i bilen. To eksempler på dette er United Autosports #22, som har Filipe Albuquerque og Paul Di Resta som Platin kørere, mens Phil Hanson er en utrolig hurtig Sølv kører, som af og til matcher, hvis ikke slår de to andre, på den ultimative omgang. Et andet eksempel er Jackie Chan DC Racing #37, som har Will Stevens (tidligere Formel 1 kører), Ho-Pin Tung (tidligere Formel 1 testkører) og Gabriel Aubry (tidligere GP3 kører), hvor den sidstnævnte fik drejet af formelbils sporet i tide, så han har kunnet nyde Sølv status til og med 2019/2020 sæsonen i FIA WEC, men dog er Guld kører i alt andet, da kategoriseringen skiftede 1. januar, men ikke skifter i igangværende sæsoner.

Cool Racing
Photo: JJ Media

Nu skal man mere i retninger af hvad Cool Racing #42 og Racing Team Nederland #29 har gjort, hvor der er en Bronze kører med i bilen. High Class Racing har også gjort det i FIA WEC med Mark Patterson (Bronze) plus Kenta Yamashita og Anders Fjordbach, mens deres ELMS line-up med Fjordbach som sølv og Dennis Andersen som bronze, nu skal have en tredje mand med. Såfremt Andersen også sidder i bilen næste år, kan de selv bestemme, om det skal være en Platin, Guld, Sølv eller Bronze kører mere, såfremt reglerne forlanger 3-mands hold i ELMS. Michael Markussen er i øjeblikket med i periferien af holdet, med det som holdet selv kalder en reservekører, selvom det udtryk ikke findes FIA reglementet for sportsvogne. Markussen har status af Sølv, og han arbejder i øjeblikket hårdt på at kunne finde midlerne til at vende tilbage til sportsvogns ræs, efter hans 3 løb i 2019 i Michelin Le Mans Cup for KEO Racing i LMP3.

De præcise minimums køretider for de forskellige rangeringer af kørere, bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

Relaterede nyheder