Masser af Safety Car på Monza

Det blev et actionfyldt Michelin Le Mans Cup løb på Monza, da 24 biler skulle ræse i to timer.

Cool Racing #37 med Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe var på Pole Position, foran Mühlner Motorsport #21 med Moritz Kranz og Alex Kapadia, mens mesterskabsførende DKR Engineering #3 med Laurents Hörr og Jean Glorieux startede løbet fra 3. pladsen i LMP3.

Danske Michael Jensen delte CD Sport #5 med Nick Adcock, og skulle starte løbet fra 13. pladsen.

I GT3 var Iron Lynx Ferrari #8 med Rino Mastronardi og Giacomo Piccini på Pole, foran Iron Lynx Ferrari #9 med Emanuele Maria Tabacchi og Niccolo Schiro, mens Kessel Racing Ferrari #74 med Michael Broniszewski og David Perel arvede 3. startposition, efter Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 mistede alle deres tider, da de havde kørt for hurtigt i pitten, under kvalifikationen.

Michelin Le Mans Cup Monza 2020 start
Photo: JJ Media

Der var aktion allerede fra starten, hvor der var kontakt mellem flere biler i første chikane. Det kostede blandt andet Mühlner Motorsport #21 en punktering, så Alex Kapadia måtte humpe tilbage til pitten.

Motorsport98 #98 blev undersøgt for at have lavet en tyvstart, som de så blev idømt en Drive-through straf.

Nielsen Racing #7 spandt af banen, på vej ud af Variante Ascari chikanen, hvor Tony Wells ramte muren hårdt, med bagenden først. Han kunne selv køre tilbage til pitten, men parkerede bilen, da de alligevel ikke havde noget at vinde, og i stedet ville spare tiden og pengene til ELMS løbet i morgen.

IDEC Sport #75 røg i gruset i Variante Della Roggia, så der måtte en Safety Car til, for at få Patrice Lafargue tilbage på asfalten.

Safety Car, Monza 2020
Photo: JJ Media

Løbet blev sat i gang igen, men det varede ikke længe inden Safety Car måtte tilbage på banen. Racing Experience #11 havde kontakt med Cool Racing #69 på vej ind i første chikane, og han fast på en af de pølsecurbs, som skal forhindre at biler skærer igennem chikanen. Marshalls prøvede at skubbe bilen fri, men kunne ikke, så der måtte Safety Car på banen, for at at den kunne trækkes fri med en teleskoplæsser. Det kostede holdet en omgang, inden at de var oppe i fart.

Heldigvis blev det en hurtig Safety Car, så løbet kunne sættes i gang.

Racing Experience #11
Photo: JJ Media

Det varede dog ikke lang tid, inden den røde og grå Jaguar Safety Car måtte ud igen, da der var en kæmpe uheld, som involverede IDEC Sport #75, MV2S Racing #27, CD Sport #5 og United Autosports #23. Det hele blev udløst af at #75 kom ud i gruset, ved udgangen af Variante Ascari, som sendte bilen hårdt mod venstre, og ind i betonmuren. Det rykkede baghjulet af bilen, som så hoppede tilbage over banen, samtidig med at bilen også røg på tværs af banen igen. #23 snittede dækket, og skød det lige over i #27, som pløjede ind i dækket, hvilket resulterede i store skader på fronten af bilen, alt imens #5 skød på tværs af banen, da alle andre foran Michael Jensen klodsede bremserne.

Det tog en del omgange inden at banen var ryddet igen, men løbet blev sat igen, med bedre ro og orden end tidligere.

Den førende i GT3, Kessel Racing Ferrari #74 fik en Drive-through straf, da de ikke havde fulgt op under Safety Car perioden, men tøffede rundt, langt efter den næste bil i rækken. Det lykkedes dog Iron Lynx Ferrari #8 at tage føringen allerede inden #74 afsonede straffen, hvilket blot gjorde deres mesterskabschancer bedre.

Optimum Motorsport McLaren #70, Iron Lynx Ferrari #9 etc
Photo: JJ Media

United Autosports #24 måtte pitte med tekniske problemer, hvor mekanikerne hurtigt måtte opgive at reparere bilen.

Iron Lynx Ferrari #77 var en tur inde over græsset i første chikane, men kom selv tilbage på asfalten igen uden problemer.

Dagen sluttede for Mühlner Motorsport #21, da Moritz Kranz netop havde overtaget bilen, og han pludselig bare stoppede ude på banen, og måtte trække ind til siden.

MV2S Racing #27 pittede med højre bagdæk hængene i en helt mærkelig vinkel. Fabien Lavergne så ud til at have mistet hjulmøtrikken ude på banen, men da mekanikerne gik i gang med at kigge på den, viste det sig at låsene på hjulnavet ikke låste korrekt.

Den strandede #21 udløste en Full Course Yellow, da bilen ikke bare kunne skubbes ind bag autoværnet. Faktisk blev det ene bagdæk stående på græsset, da lastbilen endelig løftede den væk. Endnu et hjul, som ikke sad fast…

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2
Photo: JJ Media

DKR Engineering #3 tog føringen af LMP3 klassen med 42 minutter tilbage af løbet, da Laurens Hörr udbremsede Edouard Cauhaupe ind i Variante Della Roggia.

Kessel Racing Ferrari #67 fik en Drive-through straf for at have kørt for hurtigt i pitten.

Iron Lynx Ferrari #9 var den nye førende i GT3 efter pitstoppede, da de ikke havde nogen ekstra succestid at afsone i pitten, udover de 2 obligatoriske minutter i pitten. Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 var på andenpladsen, men hentede hurtigt ind på førstepladsen, da det var Julien Andlauer, der sad bag rattet.

Da Andlauer endelig fik hentet Niccolo Schiro, var det dog ikke sådan bare at komme forbi den italienske Sølvkører. En Italiener, i en Ferrari, på Monza, afgiver ikke bare føringen frivilligt…

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

#9 og #2 kæmpede faktisk så meget, at Iron Lynx Ferrari #8 kunne hente ind med adskillige sekunder per omgang, som også kunne gå hen og bliver en faktor hen imod slutningen af løbet.

Andlauer kom dog forbi til sidst, og kunne stikke afsted, ude i front.

Nielsen Racing #10 prøvede at overhale Graff #26 udenom i første chikane, men Garett Grist var lidt for frisk på gassen, og spandt af banen, og ind på græsset, hvor han heldigvis selv kunne komme væk fra igen.

Der var dramatik, da LMP3 bilerne skulle tanke for sidste gang. Cool Racing #69 kunne nemlig ikke starte igen, så mekanikerne måtte skubbe bilen i gang. Kort tid efter kom besked også, at dommerne kiggede på det. De blev idømt en Stop & Go straf, fordi at de skubbede bilen i gang.

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

Der var dog ingen drama for DKR Engineering #3, som vandt dagens løb med Laurents Hörr og Jean Glorieux bag rattet. Cool Racing #37 med Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe sluttede toer, mens Graff #26 med Matthias Kaiser og Rory Penttinen sluttede på 3. pladsen.

Pzoberer Zürichsee by TFT #2 med Julien Andlauer og Nicolas Leutwiler vandt GT3 kategorien, foran Iron Lynx Ferrari #9 med Emanuele Maria Tabacchi og Niccolo Schiro, mens deres holdkammerater i #8 med Giacomo Piccini og Rino Mastronardi sluttede treer.

Iron Lynx Ferrari #8 sikrede sig mesterskabet, så de allerede nu har vundet en Le Mans billet til 2021 løbet. Kessel Racing Ferrari #74 er sikret andenpladsen, foran deres holdkammerater i #67, som har haft lidt skiftende kørerbesætninger, mens dagens vindere Pzoberer Zürichsee by TFT #2 er rykket op på 4. pladsen.

Pole Position tidligere på dagen er det, som lige præcis gør at Cool Racing #37 fortsat er med i titelkampen – men det kræver at #37 tager Pole igen i Portimao, når finalen køres om 3 uger i Portugal. Graff #26 indtager nu 3. pladsen, foran Cool Racing #69, som mistede mange point med straffen, sidst i løbet.

Relaterede nyheder