Vådt aftenløb i Charlotte

GT bilerne i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, havde for anden gang i 2020, deres helt eget løb, uden de hurtigere prototyper til at stjæle billedet.

De delte nemlig Charlotte Motor Speedway med NASCAR, hvor der blev kørt på inderkredsen – den såkaldte ROVAL. Løbet var dog kun 100 minutter langt, da det efter planen skulle starte klokken 20 lokal tid, men blev udsat lidt længere, da NASCAR løbet inden var plaget af en masse regn.

Mesterskabsførende Corvette Racing #3 med Antonio Garcia og Jordan Taylor havde taget Pole Position i GTLM, foran Porsche #911 med Nick Tandy og Fred Makowiecki, mens Bruno Spengler og Connor De Phillippi i BMW Team RLL #25 skulle starte treer.

Blandt GTD bilerne var AIM Vasser Sullivan Lexus #14 med Aaron Telitz og Jack Hawksworth på Pole, foran Bill Auberlen og Robby Foley i Turner Motorsport BMW #96, mens mesterskabsførende Meyer Shank Racing Acura #86 med Mario Farnbacher og Matt McMurry skulle starte fra P3.

Vejret var bestemt ikke det bedste, og det havde regnet store dele af lørdagen, og det var også en pladdervåd bane, som ventede de 18 biler.

Charlotte Roval 2020
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Det blev heldigvis en rolig start, men Jesse Krohn i BMW Team RLL #24 var angrebslysten og var hurtigt oppe på andenpladsen i løbet.

Det gik knapt så godt for holdkammerat Spengler i #25, som spandt i en af chikanerne, efter få minutters kørsel. Heldigvis ramte han ikke noget, så kunne køre videre uden problemer.

Turner Motorsport BMW #96 spandt rundt, og Foley mistede derved andenpladsen i GTD.

Krohn tog føringen af løbet, efter blot 5 minutters kørsel. Finnen er noget af en regnspecialist, så det var bestemt ikke nogen overraskelse, at han var flyvende.

Heinricher Racing Acura #57 spandt rundt på egen hånd, da Misha Goikhberg bestemt ikke følte sig tryg på den våde asfalt.

Porsche #912 måtte pitte kun 10 minutter inde i løbet, da Laurens Vanthoor havde smadrede bagenden af bilen. Det gik ikke meget bedre for søsterbilen #911, hvor Makowiecki spandt rundt kort tid efter. Det udløste en Full Course Caution, så franskmanden kunne komme på ret køl, uden at blive ramt af andre biler.

Porsche #912
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Mekanikerne opgav at reparere #912, da bagenden havde taget for meget skade.

Løbet blev givet frit igen kort tid efter, men kun i få sekunder, da Till Bechtolsheimer i Gradient Racing Acura #22 bankede i muren i Sving 1.

Porsche #911 kørte i pit, hvor mekanikerne gik i gang med at reparere den, da Fred Maki havde ødelagt venstre forhjulsophæng på den, efter han ramte muren. De måtte dog også opgive at køre videre. En rigtig møjdag, for ikke at snakke om en mø sæson for det tyske mærke, og deres all-star line-up.

Wright Motorsports Porsche #16
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

BMW Team RLL #25 var igen i problemer, men denne gang var det Connor De Phillippi som fik udbremset sig selv i Sving 1, og derfor måtte vente pænt på at de andre kørere fik kørt hele sneglen igennem, inden de kom tilbage i NASCAR Sving 1.

GTD kørerne pittede ved første mulige chance, for at få Pro kørerne i bilen, i stede for Am kørerne, som havde startet løbet. Meyer Shank Racing Acura #86 tog føringen af løbet, da de pittede en omgang før størstedelen af de andre kørere, og Farnbacher dermed kunne få slå et et kæmpe hul til konkurrenterne. Det blev heller ikke

Corvette Racing #4 havde stille og roligt fået arbejdet sig op på 3. pladsen, hvor Tommy Milner var kommet bag rattet, og kunne forsøge at jagte Antonio Garcia.

Efter lidt begyndervanskeligheder, fik De Phillippi i #25 bedre styr på bilen, og kunne overhale Milner i #4, i kampen om 3. pladsen i løbet.

AIM Vasser Sullivan Lexus #12 & #14
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Compass Racing McLaren #76 havde en tur i dækmuren, da Paul Holton tabte bilen på vej ud på ovalen, og ramte dækmuren forholdsvis hårdt, men med siden til, så han kunne køre videre.

Bill Auberlen i Turner Motorsport BMW #96 havde rigtig godt med fart på, og fik hentet Farnbacher i Meyer Shank Racing Acura #86, mens der stadig var lige under 50 minutter tilbage af løbet. Der gik dog ikke længe inden amerikaneren fik overhalet tyskeren, som dog forsøgte at udbremse Auberlen igen. Sådan noget gør man ikke bare, så Farnbacher måtte en tur igennem afkørselsområdet, inden han fik bilen tilbage på den rigtige del af asfalten.

Ydermere blev Farnbacher beordret til at stoppe i en af chikanerne, hvorefter han måtte accelerere igen. Det kostede ham en enkelt plads til Wright Motorsports Porsche #16 med Patrick Long bag rattet.

BMW Team RLL #24 & Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Regnen var stoppet, men banen var stadig meget våd, men kørerne skulle trods alt vende sig til at grebet ændrede sig konstant, omgang for omgang.

GRT Magnus Lamborghini #44 havde igen igen problemer, hvor Andy Lally måtte parkerede bilen i pitten, halvvejs inde i løbet.

Corvette Racing #3 tog føringen tilbage i løbet, med lidt over en 20 minutter tilbage.

Regnen vendte dog tilbage igen, men ikke med helt samme intensitet, som tidligere på dagen.

12 minutter før målflaget, kom der Full Course Caution, da Corvette Racing #4 spandt af banen, midt på ovalen. Det lignede en mekanisk fejl på bilen, da Tommy Milner helt uventet røg i betonmuren, ude på ovalen. Heldigvis skete der ikke noget med Milner, som selv kunne stige ud af bilen.

Turner Motorsport BMW #96 & Heinricher Racing Acura #57
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Løbet blev givet frit igen med 5 minutter tilbage. Garcia havde John Edwards i #24 og De Phillippi i #25 lige bag sig.

Der var dramatik i GTD, da Meyer Shank Racing Acura #86 bag kørt af banen, hvor Farnbacher fik en ordentlig hug bagi af Hawksworth i AIM Vasser Sullivan Lexus #14. Dommerne reagerede da også promte – Drive-through straf til #14.

Heart Of Racing Team Aston Martin #23 var på fremmarch med Roman De Angelis, som var flyvende, og kørte sig helt op på 3. pladsen i GTD kategorien, da han fik udbremset Townsend Bell i AIM Vasser Sullivan Lexus #12.

Corvette Racing #3 med Antonio Garcia og Jordan Taylor vandt løbet, foran BMW Team RLL #24 med Jesse Krohn og John Edwards, mens #25 med Connor De Phillippi og Bruno Spengler sluttede treer.

Det blev til BMW succes i GTD, med sejr til Turner Motorsport #96 med Bill Auberlen og Robby Foley, foran Wright Motorsports Porsche #16 med Ryan Hardwick og Patrick Long, og med Heart Of Racing Team Aston Martin #23 på 3. pladsen med Roman De Angelis og Ian James.

Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Dagens resultat betyder også at Corvette Racing #3 udbygger føringen i mesterskabet, mens søsterbilen #4 stadig holder fast i andenpladsen, blot 3 point foran BMW Team RLL #25, med #24 yderligere 3 point bagude.

Meyer Shank Racing Acura #86 er fortsat i føring af GTD mesterskabet, men Wright Motorsports Porsche #16 nu kun er 4 point bagefter, to point foran AIM Vasser Sullivan Lexus #14.

Holdene skal hurtigt i gang med at gøre sig klar til næste løb, som afvikles allerede næste weekend. Her køres det traditionsrige 10 timers Petit Le Mans på Michelin Raceway Road Atlanta.

Relaterede nyheder