Få, men vigtige ændringer i kategoriseringer

FIA Driver Categorisation Committee har annonceret de ændringer, der kommer til at vedrøre sportsvognskørere i 2021.

Kategoriseringen fortsætter med 4 kategorier, som spænder fra Bronze, for kørere med lav erfaring i en racerbil, eller som er op i årene, via Sølv, der er tiltænkt de lidt bedre amatørkørere eller unge talenter, videre til Guld og Platin, som mere eller mindre betyder det samme – en professionel kører, eller kørere, som kører ligeså hurtigt som professionelle kørere.

Størstedelen af de små 4000 kørere, som er optaget på listen, beholder deres rangering. Der er dog nogle enkelte der enten rykker op eller ned af stigen. Det kan enten være fordi at de er blevet hurtigere eller mere professionelle end i 2020 sæsonen, eller også hvis de har krydset aldersgrænsen på 50, 55 eller 60 år. Når man er fyldt 50 år, kan man aldrig blive opgraderet, hvilket vi blandt andet har set med Henrik Hedman, som er låst på Bronze, selvom han har været oppe at køre LMP1 i 2018/19 sæsonen, hvilket egentlig var forbudt på Bronzekørere.

Blandt de velkendte navne, som rykker ned af på listen, er Soheil Ayari. Sportsvognsfans fra 00’erne vil med sikkerhed huske ham, fra hans mange bedrifter for Pescarolo holdet, i både positive og negative retninger. Han rykker nu ned som Sølvkører, da han nu er fyldt 50 år.

Bryan Herta rykker ned som Bronzekører, da han er fyldt 50 år, og det efterhånden er længe siden at han har kørt andet end lidt hyggeræs. Det gør ham utrolig attraktiv i den nye LMP3 kategori i USA – hvis han ellers kan afse tid til det, da han er dybt engageret i at drive sit eget racerhold, hvor han blandt andet er fabrikshold for Hyundai i USA.

Japanske Takeshi Kogure rykker ned fra Platin til Guld, da han ikke længere har de stærke bånd med Honda, som han havde gennem 15 sæsoner, heriblandt arbejdet som testkører for deres Formel 1 hold.

Amerikanske Eric Lux rykker ned som Bronzekører, da hans motorsportskarriere nu har stået så meget i stampe, siden han var mere eller mindre fast kører i American Le Mans Series i LMPC bilerne.

Sylvain Trembley var en del af Mazdas LMP2 hold gennem flere sæsoner, hvor han selv var teamejer hos Speedsource. Han er fyldt 55 år, og rykker derfor ned som Bronzekører nu

Sheena Monk har erfaring fra den amerikanske Lamborghini Super Trofeo Series, hvor hun egentlig har været oppe som Sølvkører, men i 2021 kan nyde godt af Bronze status.

Johnny Mowlem er fyldt 50 år, og rykker derfor ned fra Guld til Sølvkører. Spørgsmålet er om han kommer til at udnytte det, da han har udtrykt at han fremover vil fokusere mere på hans firma Red River Sport, som debuterede på Le Mans i 2020, og har planer om deltagelse flere gange, i de kommende sæsoner.

Scott Pruett har nu krydset de 60 år, og rykker derfor ned på laveste trin, Bronze. Han har vist efterhånden lagt hjelmen på hylden, og bliver hjemme ved hans familie, som han ellers altid var kendt for at sende hilsner til, i hvert eneste live radio- eller tv interview gennem hans karriere.

Danske Thomas Randorf er ikke så kendt et navn i Dansk motorsport, men kører primært i Asien. Han er fyldt 50 år, så kan glæde sig over at rykke ned fra Sølv til Bronze.

Ines Taittinger rykker ned fra Sølv til Bronze. Den franske kører er medlem af champagnefamilien, hvor hun kørte LMP2 bil i nogle sæsoner, inklusiv ved 24 timers løbet på Le Mans. Vi må se om hun så snart vender tilbage til det løb igen.

Japanske Shinichi Takagi har fået lov til at skifte ned fra Guld til Sølv, på trods af at han vandt det japanske GT300 mesterskab i Super GT i 2019.

Takagis landsmand, Tetsuya Yamano er fyldt 55 år, og dermed kan den firedobbelte GT300 mester rykke ned som Bronze.

Ines Taittinger
Photo: JJ Media

Og så til kørerne, som rykker op.

Phil Hanson rykker endelig op fra Sølv til Guld rangering. Englænderen debuterede i Asian Le Mans Series i 2016/17 sæsonen, inden han rykkede videre til European Le Mans Series. Siden 2018 har han været en fast del af United Autosports, i både Asian Le Mans Series, European Le Mans Series og FIA World Endurance Championship, foruden deres IMSA starter i 2018 sæsonen. Hanson har ofte blandet sig helt oppe i toppen af omgangstiderne, hvilket har givet mange løftede øjenbryn hos konkurrenterne – især efter han vandt Asian Le Mans Series i 2018/19 sæsonen, uden at rykke op på rangstigen. I 2020 har han vundet LMP2 titlerne i European Le Mans Series og FIA World Endurance Championship, foruden 24 timers løbet på Le Mans. Derfor var der ikke nogen vej udenom opgraderingen.

Mikkel Jensen bliver ligeledes opgraderet til Guld. Den tidligere BMW juniorkører fik lov til at beholde Sølv status i 2020 sæsonen, på trods af at han vandt LMP3 kategorien i European Le Mans Series 2019, og konstant var med i toppen af tiderne gennem især 2019 sæsonen, men også de tidligere sæsoner.

Den nykårede Porsche Mobil 1 Supercup Mester, Larry ten Voorde bliver dermed opgraderet fra Sølv til Guld, da den titel automatisk gør det. Han har nydt godt af Sølv statussen, mens han har været en del af Team Project 1 Porsche i FIA WEC, og heriblandt Le Mans.

Andrea Caldarelli rykker op ad listen, og går fra at være Guld til fuldblods Platin, i form af hans fabrikskontrakt med Lamborghini, hvor han er holdkammerat med blandt andet Dennis Lind.

Det samme gælder for Daniel Serra, som har været fabrikskører for flere forskellige hold, og aktuelt er ansat ved Ferrari.

Marcos Gomes rykker fra Sølv til Guld. Gomes er blandt andet kendt fra Asian Le Mans Series, hvor han har var med til at vinde titlen i 2019/20 sæsonen, inden han debuterede på Le Mans i september 2020 for HubAuto Corse Ferrari.

Der er enkelte andre navne, som enten rykker op eller nej, men ikke nogen som er kendt i større internationale løbsserier.

Set med danske briller, så er der godt nyt for Malthe Jakobsen, Anders Fjordbach, Michael Markussen, Jacob Mathiassen, Patrick Matthiesen, Ronnie Bremer, Morten Dons, Michelle Gatting, David Heinemeier Hansson, Johan Jokinen, Mikkel O. Pedersen, Christian Stubbe Olsen, Kristian Poulsen, Kevin Rossel, Frederik Schandorff og Nicolai Sylvest som alle beholder Sølv status, mens blandt andre Dennis Andersen, Morten D. Jensen og Peter Elgaard kan nyde godt af Bronze status. I alt er der 58 danskere på listen, hvor der dog blandt andet mangler åbenlyse navne som Kasper H. Jensen og Lasse Sørensen. Det kan eventuelt hænge sammen med, at man skal betale for at komme, og for at blive på listen.

Relaterede nyheder