31 biler på Sebring

IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæsonen 2020 får 31 deltagende biler til sæsonfinalen, som skal køres på Sebring International Raceway.

Der er kun to mesterskaber som er afgjort, så der er stadig masser at køre om.

DPi kategorien stiller igen op med 8 biler. Det er de 8 biler, som har været med gennem hele sæsonen, hvor der kun er ændringer i 2 ud af de 24 sæder.

Gabby Chaves hopper med som 3. mand i Whelen Engineering Cadillac #31, da Filipe Albuquerque skal køre FIA World Endurance Championship i Bahrain den samme dag. Chaves har kørt for Action Express holdet før, og hjalp også til på Daytona tilbage i januar måned.

I JDC-Miller Motorsports Cadillac #85 skal Matheus Leist og Stephen Simpson have en ny 3. mand i bilen, som endnu ikke er offentliggjort. Normaltvis kører Gabriel Aubry med i bilen, men han skal også deltage i Bahrain.

Tower Motorsport by Starworks #8
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

LMP2 kategorien er oppe på 4 biler igen, ligesom den også var ved Petit Le Mans for en måned siden. Her er posen tilgengæld rystet godt og grundet, hvad angår kørerne i klassen.

Tower Motorsport by Starworks #8 har John Farano og Mikkel Jensen med i bilen igen, mens David Heinemeier Hansson har købt en plads i sædet, og får derfor alligevel kørt et løb mere i 2020. DHH var skrevet på til Sebring løbet i marts, men trak sig så selv på grund af COVID-19 situationen – hvorefter løbet blev aflyst. Naturligvis ikke på grund af DHH, men på grund af sundhedsmyndighederne. Farano/Jensen vandt PLM løbet, hvor Job van Uitert var 3. mand i bilen, så bilen kommer ikke til at køre helt så hurtigt denne gang, men forhåbentlig hurtigt nok til vinde igen.

De får kamp fra en helt nysammensat Performance Tech Motorsports #38, hvor Don Yount skal dele bilen med Patrick Byrne og Guy Cosmo. Byrne og Cosmo har arbejdet sammen gennem flere sæsoner, hvor sidstnævnte coacher Byrne. De to vandt Asian Le Mans Series i 2018/19 sæsonen, men kunne ikke selv bruge Le Mans billetten, da de ikke kunne finde økonomien til det. Yount kørte for holdet tidligere på året, men med andre holdkammerater.

Inter Europol Competition #51 har Jakub Smiechowski som konstanten i bilen, men polakken får Naveen Rao og Matt Bell med i bilen. Rao og Bell vandt IMSA Prototype Challenge for LMP3 kørere i år, og vil nu forsøge sig i en LMP2 bil forud for 2021 sæsonen.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 holder fast i de tre samme kørere, som ved Petit Le Mans. Patrick Kelly vandt LMP2 mesterskabet sidste gang, og han skal igen dele bilen med Simon Trummer, som har kørt det meste af sæsonen for holdet, og Scott Huffaker, som er et lynhurtigt talent, som der er stor chance for at vi kommer til at høre mere til i de kommende år.

GTLM kategorien er afskedsballet for Porsche, som indtil videre kun har sat 4 kørere til at køre Sebring 12 timers løbet. Deres problem er at mange af deres kørere er i Bahrain eller på Paul Ricard, for at køre Porsche racere.

Der går også snak om at BMW Team RLL trækker sig som hold fra serien, til alt andet end langdistanceløbene, men det har BMW ikke endelig bekræftet endnu.

Corvette Racing #3 med Antonio Garcia og Jordan Taylor vandt titlen på WeatherTech Raceway Laguna Seca, mens holdkammeraterne i #4 stadig har en chance for at slå BMW kørerne. Porsche er helt ude af podiekampen i mesterskabet.

Desværre er der ikke nogen Risi Competizione Ferrari, da alle Ferrari fabrikskørerne har travlt i Bahrain og Frankrig.

Riley Motorsports Mercedes #74
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

GTD kategorien er på 13 biler igen, men med lidt andre hold og ansigter, end vi så til PLM.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 er tilbage i feltet, da deres europæiske kørere Steijn Schothorst og Franck Perera endelig er blevet færdige med deres sæsoner. Dertil kommer Richard Heistand, som er klar til at køre ræs igen, efter 24 timers løbet på Le Mans.

Pierre Kaffer afløser Spencer Pumpelly i Team Hardpoint Audi #30, ved siden af Rob Ferriol og Andrew Davis. Pumpelly sidder igen i GRT Magnus Lambo #44, som han har gjort ved de andre langdistanceløb.

Joey Hand får debut i GTD kategorien, hvor han bliver 3. mand på Heinricher Racing Acura #57, ved siden af Trent Hindman og Misha Goikhberg. Alvaro Parente har opgaver på Paul Ricard. Hand har senest sat i en racer ved Petit Le Mans 2019, hvor Ford Chip Ganassi Racing takkede af i GTLM kategorien.

I Riley Motorsports Mercedes #74 skal Ben Keating erstattes af Marc Miller, da Keating kører FIA WEC finale i Bahrain. Gar Robinson og Lawson Aschenbach fortsætter uændret i bilen.

Desværre er Pfaff Motorsports Porsche #9 blevet hjemme i Canada, men de har alligevel ikke noget de kan opnå i mesterskabet, og har i stedet valgt at spare på materiellet til næste år, plus de undgår alt bøvlet med ind- og udrejse af Canada.

12 timers løbet på Sebring køres lørdag den 14. november.

Relaterede nyheder