Drama da ADAC GT Masters titlen skulle afgøres

ADAC GT Masters fandt deres 2020 mestre ved sæsonfinalen i Oschersleben, efter syv løbsweekender, med to løb i hver weekend.

KNAUS – Team HTP-Winward Mercedes #48 med Raffaele Marciello og Philip Ellis startede løbet fra Pole Position, foran Team WRT Audi #30 med Mirko Bortolotti og Rolf Ineichen, mens mesterskabsførende SSR Performance Porsche #92 med Michael Ammermüller og Christian Engelhart startede fra P3.

Vi skulle helt tilbage på P11, for at finde deres nærmeste udfordrer til titlen, nemlig de forsvarende mestre fra Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser. Treer i mesterskabet, Toksport WRT Mercedes #22 med Luca Stolz og Maro Engel startede fra P8, lige efter holdet, som de lå helt lige med inden dagens løb, Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Robert Renauer og Mathieu Jaminet.

KNAUS Team HTP-Winward Mercedes #48
Photo: Gruppe C Photography

Desværre var der kun en Precote Herberth Motorsport Porsche på gridden, da Sebastian Asch havde skadet #7 i kvalifikationen tidligere på dagen.

De resterende 28 biler havde perfekte forhold at køre under, med skyfri himmel og 14 graders lufttemperatur.

Det blev en dramatisk start på løbet, hvor der var et kæmpe uheld, netop som starten blev givet fri. Rutronik Racing Audi #31, GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82, Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 og Schubert Motorsport BMW #9 stødte sammen, og udgik allesammen, inden de overhovedet var kommet ned til Sving 1. Replay viste at det var en ren og skær kørefejl fra van der Linde i 31’eren, som forsøgte at overhale udenom på græsset, hvorefter han så fejlen, og trak ind lige foran stakkels Tim Zimmermann i #82, som så ramte ind i siden på Christopher Mies i #29, mens vejen bare var blokeret for Joel Eriksson i #9.

KÜS Team75 Bernhard #17 med Simona De Silvestro nåede at undvige i sidste øjeblik, men ramte betonmuren med siden til, og måtte ligeledes udgå.

Rutronik Racing Audi #31
Photo: Gruppe C Photography

SSR Performance Porsche #92 fik et skub i Sving 1 af GRT Grasser Racing Team Lambo #63, så Christian Engelhart holdt på tværs af banen, men kunne køre videre, da der var et hul i trafikken.

Det udløste Rød flag, da der var så mange biler, og så mange vragdele, som skulle samles op.

Efter næsten en halv times oprydning, blev løbet genstartet med 2 opvarmningsomgange bag Safety Car, inden feltet blev givet frit – for øvrigt med den oprindelige startgrid, hvilket var godt nyt for SSR Performance Porsche #92.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 var hurtige ved havelågen, og kom op på 6. pladsen, ved at overhale Team WRT Audi #32.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 fik en Drive-through straf for at have ramt #92 i starten af løbet.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21, GRT Grasser Racing Team Lambo #63 & 82, Callaway Competition Corvette #77
Photo: Gruppe C Photography

EFP Car Collection by TECE Audi #11 og Aust Motorsport Audi #3 gnubbede skærme over adskillige meter, inden #11 fik snuden foran.

GRT Grasser Racing Team Lambo #19 og T3-Motorsport Audi #71 have kontakt i opløbssvinget, hvor #19 blev skubbet på tværs af banen, og var tæt på at sidde fast i gruset, men havde nok fart på, så Niels Lagrange kom tilbage på asfalten.

Alle pitstops gik heldigvis som de skulle, så dommerne udgik at uddele nogle straffe denne gang.

Pludselig fik dommerne øje på, at Christian Engelhart havde løsnet selerne INDEN han var kommet ind i pitlane. De undersøgte sagen, men kom ikke med nogen straf eller afblæsning af straf inden målflaget.

Aust Motorsport Audi #4 fik en Drive-through, da de ikke havde overholdt Track Limits.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 & BWT Mücke Motorsport Audi #26
Photo: Gruppe C Photography

KNAUS Team HTP-Winward Mercedes #48 med Raffaele Marciello og Philip Ellis vandt løbet i suveræn stil, foran Team WRT Audi #30 med Mirko Bortolotti og Rolf Ineichen, mens Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Robert Renauer og Mathieu Jaminet fik 3. pladsen foræret, to omgange før mål, da Michael Ammermüller (plus Christian Engelhart) i SSR Performance Porsche #92 trak til side, og lod den anden Porsche komme forbi.

SSR Performance Porsche #92 vandt både Kører og Teammesterskabet, foran Precote Herberth Motorsport Porsche #99, mens Toksport WRT Mercedes #22 sikrede sig P3, foran Rutronik Racing Audi #31.

Tim Zimmermann vandt Junior stillingen i GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82, som heldigvis havde nok forspring, på trods af at de udgik under starten. Jannes Fittje sluttede toer, mens Marvin Dienst snuppede 3. pladsen fra Dennis Marschall i det allersidste løb.

SSR Performance Porsche #92
Photo: Gruppe C Photography

Elia Erhart vandt Trophymesterskabet, for kørere over 35 år, foran Filip Salaquarda og Rolf Ineichen.

Det blev lidt et anti-klimaks på en ellers super spændende sæson, efter 31’eren udgik ved starten, og #92 var for langt foran #99 og #22, til at det ville blive rigtig spændende. Der blev dog bragt lidt ekstra spænding ind, da #92 måske ville få en straf, men det blev efterhånden klart, at det ikke ville være nok til at tage titlen fra dem.

ADAC GT Masters går på en velfortjent vinterpause, inden sæsonen starter igen om et halvt år på selvsamme bane i Oschersleben.

Relaterede nyheder