DragonSpeed tilbage i FIA WEC

DragonSpeed vender tilbage til FIA World Endurance Championship i 2021.

De stiller til start med Ben Hanley og Henrik Hedman, foruden Juan Pablo Montoya, som debuterede for holdet på Le Mans 2020.

Holdet var senest aktive i serien i 2018/19 sæsonen, med både en LMP2 og en LMP1 racer. LMP1 programmet faldt dog stille og roligt fra hinanden grundet tekniske problemer, foruden et kæmpe uheld, hvor Pietro Fittipaldi brækkede flere knogler.

Deres 2020 sæson har været meget sporadisk, og ikke mindst påvirket af COVID-19. De forsøgte at få et IMSA program og Indycar program stablet på benene, men de trak sig fra IMSA halvvejs gennem sæsonen, og senest har de solgt deres Indycar racer til et andet hold.

De ville også fokusere på European Le Mans Series, men her blev holdet splittet op halvvejs gennem sæsonen, da Ryan Cullen trak sig fra holdet, og tog bilen med sig, som han ejede. Sidenhen blev det til to starter i samarbejde med Racing Engineering, som heller ikke gav den store succes.

Samarbejdet med Racing Engineering fortsætter i 2021, hvor holdet får base nær Circuit de Catalunya-Barcelona, og med Hanley, Hedman og Montoya i LMP2 programmet, kan det forhåbentlig give noget stabilitet, og ikke mindst resultater, i stedet for at de har spredt sig over for mange projekter på en gang.

Juan Pablo Montoya
Photo: JJ Media

Montoya har de seneste tre år kørt i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor han vandt mesterskabet med Acura Team Penske i 2019 i DPi kategorien.

Hanley og Hedman har været fast makkerpar i gennem de seneste mange sæsoner, hvor det ofte var Renger van der Zande, som kørte med i bilen.

FIA World Endurance Championship sæsonen 2021 er planlagt til at starte i midten af marts måned på Sebring.

Relaterede nyheder