Anmeldelse: Become Who You Are

Become Who You Are er en helt ny dokumentarfilm, som havde premiere her til aften.

Filmen omhandler Jules Gounon, Memo Rojas, Scott Dixon og Bruno Senna, og deres vej til 24 timers løbet i Le Mans.

Størsteparten af bilscenerne i filmen er optaget under 24 timers løbet i 2019, men indeholder også historiske klip fra kørernes egne arkiver.

Filmen er instrueret og produceret af franske Virginie Dulauroy, som er et nyt navn indenfor dokumentarfilm branchen, men har haft sin gang med stillbillede- og videokameraerne rundt på racerbaner gennem mange år. Det er også de kontakter, som hun har udnyttet, til at få lavet denne film, som er et rigtig familieprojekt, hvor hun har filmet en stor del af filmen, og sønnen har stået for lydredigeringen.

Gounon er stadig er ret ubeskrevet blad indenfor den bredde motorsportsverden, men har kørt en del gode resultater hjem indenfor GT3 ræs over hele verdenen. Hans far, Jean-Marc Gounon, var også racerkører i både Formel 1 og indenfor sportsvogne. Derfor får Jules også mindst tid i filmen. Men han er helt sikkert et navn, som man skal holde øje med i de kommende år.

Der bliver virkelig gået i dybden med Memo Rojas, hvor de besøger ham hjemme i Mexico, og er med i TV studiet, men også hvor vi møder Carlos Slim, som har støttet Rojas op gennem hans karriere i både USA, og sidenhen Europa. Hans far er ligeledes tidligere racerkører, som berøres kortvarigt.

Scott Dixon – ja, hvem kender ikke allerede ham? Her er man også med på rejsen fra den spæde start hjemme i New Zealand, og går i dybden med familiemennesket Dixon, med konen Emma Davies Dixon og de på det tidspunkt 2 børn, som i mellemtiden er blevet til 3. Her bliver også rundet den farlige side af sporten, hvor Dixon blandt andet havde et kæmpe uheld i forbindelse med Indianapolis 500 tilbage i 2017, som han heldigvis slap uskadt fra, på nær en skadet ankel. Der er rigtig mange klip med hans chef, Chip Ganassi, hvilket giver et kæmpe plus til filmen, da insidere i sporten godt ved, at Mr. Ganassi ikke altid bruger lige meget tid på pressen.

Sidst men ikke mindst, er der Bruno Senna. Når man har med navnet Senna at gøre, vil onklen Ayrton naturligvis også komme på banen. Desværre er størstedelen af dokumentaren, hvor Bruno omtales, linket sammen med hans liv med Ayrton, hvordan han voksede op, og Ayrton lærte ham at køre gokart osv osv. Dennes fatale uheld i 1994 bliver også berørt. Man hopper let og elegant over hele Bruno’s formelbils karriere, og pludselig sidder han i en LMP1 bil hos Rebellion Racing. Til sidst bliver nogle af hans sportsvognsresultater, inklusiv LMP2 mesterskabet i 2017, og løbssejre i samtlige kategorier i FIA WEC til dato, dog nævnt. Det kan måske hænge sammen med videorettigheder indenfor formelbilssporten, som ville koste spidsen af en jetjager, at få lov til at bruge. Men efter vores smag, er der lidt for meget Ayrton, og lidt for lidt Bruno over det segment.

Become Who You Are poster

Patrick Byrne er blevet valgt som “ekspert” i løbet af dokumentaren – altså ham der kommer med lidt facts omkring kørerne, og binder nogle af leddene sammen, og underbygger pointer, som de medvirkende laver. Man skal være rigtig meget inde i motorsportsverdenen, for at vide hvem Byrne er – ja han kører faktisk selv LMP racere – men mange seere af dokumentaren vil nok bagefter sidde og sige – hvem er han egentlig? Men det er et anderledes og godt valg, i stedet for at ringe til John Hindhaugh, som ellers indgår i 90% af alle sportsvognsdokumentarer. Man hører dog også “Hindy” på kommentatorsporet fra Radio Le Mans under filmen, ligesom Martin Haven fra FIA WEC tv kommenterer på størstedelen af billederne, som bliver brugt fra selve tv-feed’et under løbet.

Filmen varer knap halvanden time, med god afveksling mellem de 4 kørere, og deres historier.

Det er ikke nogen ny Truth In 24 – men bliver den film nogensinde overgået? Næppe! Kender man dokumentarfilmene omkring JOTA og Rollcentre Racing, så er vi på det niveau kvalitet- og indholdsmæssigt. Filmen er velproduceret og velfilmet, og man kan ikke se at det er Virginie Dulauroy’s debutfilm.

Vi vil give filmen fire ud af seks stjerner.

Er man hurtig, kan man nå at se 2. afspilning af filmen på onlinebiografen Bingewave.com, som sendes den 22. oktober klokken 01.00 dansk tid. Det koster 10 USD at se filmen her – altså ligesom en almindelig biograffilm.

I første omgang kommer filmen online, hvor den kommer på Amazon Prime i Storbritannien og USA i morgen. I nærmeste fremtid bliver det offentliggjort, hvordan at den kan ses (lovligt) i Europa.

Relaterede nyheder