4 nye og gamle stjerner hos WTR

Der kommer til at være en god blanding af nye og gamle stjerner bag rattet hos Wayne Taylor Racing i 2021.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship holdet har traditionelt set været et GM hold, med Corvette DP og Cadillac DPi racere i garagen, men de amerikanske biler bliver i 2021 skiftet ud med Acura mærket, som er den amerikanske gren af Honda.

Ricky Taylor vender tilbage til holdet, efter 3 sæsoner hos Acura Team Penske. Han tager hans bil med hjem til familieholdet. Et kuriosum er at Ricky vandt mesterskabet med WTR i 2017, inden skiftede til Team Penske i 2018. I 2020 sæsonen vandt han mesterskabet for dem – inden de lukkede programmet ned, og overlod bilerne til henholdsvis WTR og Meyer Shank Racing.

Han får Filipe Albuquerque som fast holdkammerat i bilen. Albuquerque kender flere af de amerikanske baner, da han de seneste sæsoner har været 3. mand på Action Express holdet ved langdistanceløbene. Portugiseren kommer til WTR som forsvarende LMP2 mester i både FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series, foruden sejren i 24 timers løbet i Le Mans i september 2020 – alt sammen med United Autosports.

WTR 2021
Graphics: Wayne Taylor Racing

Til 3 af de 4 Michelin Endurance Cup afdelinger, som er Daytona 24 timers løbet, Sebring 12 timers løbet, og Petit Le Mans 10 timers løbet, skal Taylor og Albuquerque have Alexander Rossi med i bilen. Rossi var holdkammerat med Taylor ved de lange løb hos Team Penske, så de to kender hinanden rigtig godt.

Ved 24 timers løbet på Daytona skal Taylor, Albuquerque og Rossi også have Helio Castroneves med i bilen. Castroneves var holdkammerat med Taylor gennem gennem de seneste tre sæsoner hos Team Penske. Brasilianeren skal hun hjælpe holdet på Daytona.

Holdet har valgt at holde sig til kun Ricky Taylor og Filipe Albuquerque ved det 4. MEC løb, som køres på Watkins Glen i juni måned. Det løb varer “kun” 6 timer, og her er det lidt forskelligt, om holdene vælger to eller tre kørere.

Den sorte Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 blev kørt af Ryan Briscoe og Renger van der Zande i 2020 sæsonen, og lå med mesterskabschancer helt indtil den sidste afdeling, hvor en påkørsel og efterfølgende punktering satte dem ud af spillet, da de tabte adskillige omgange til konkurrenterne. Scott Dixon og Kamui Kobayashi hjalp til ved det længere løb, så det er total udskiftning hos WTR forud for 2021.

Konica Minolta er med på bilen igen i 2021, som ligeledes fortsætter med startnummer 10.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2021 starter den 22.-24. januar på Daytona International Speedway med ROAR testen forud for 24 timers løbet, som køres weekenden efter.

Relaterede nyheder