Formel E sæde og løbsnyt

ABB FIA Formula E World Championship begynder så småt at gøre klar til den kommende sæson.

Denne weekend står den på test i Valencia, hvor alle holdene er til stede med deres biler, og samtlige kørere, da den står på media og træningsdage forud for sæsonstarten i januar måned.

Audi Sport Abt Schaeffler stiller op med Lucas Di Grassi og Rene Rast. Det var også de to kørere, som sluttede 2019/20 sæsonen af, efter de smed Daniel Abt på porten.

BMW i Andretti holder fast i Maximilian Günther, som gjorde det rigtig godt i sidste sæson, og umiddelbart bliver deres spydspids i mesterskabskampen i den kommende sæson. Han får Jake Dennis som holdkammerat, som endnu har sin løbsdebut i Formel E til gode.

Dragon Penske Autosport har ansat Sergio Sette Camara, som blandt andet er kendt fra Formel 2 serien, men sluttede også sæsonen af for holdet. Deres 2. sæde står endnu åbent.

Never change a winning team – det er filosofien hos DS Techeetah. De holder fast i den forsvarende mester Antonio Felix da Costa, og den dobbelte mester, som gik forud for portugiseren – franske Jean-Eric Vergne. De har valgt at holde fast i 2019/20 bilen ved de første afdelinger af mesterskabet, inden de skifter til en opdateret drivlinje, når serien kommer til Rom.

Envision Virgin Racing holder fast i Robin Frijns, som stadig har forbindelser til Audi Sport, som leverer drivlinjen til den lilla racer. Det er efterhånden længe siden, at de meldte ud at deres hidtidige test- og reservekører Nick Cassidy ville rykke op som løbskører.

Mahindra Racing bliver Team Alexander – Alexander Lynn og Alexander Sims. Begge kørere er helt nye hos det indiske hold, men har en masse Formel E erfaring med i bagagen.

Mercedes Benz EQ holder fast i deres kørere fra sidste sæson – Stoffel Vandoorne og Nyck de Vries. Det er der også rigtig god grund til, da de sluttede sæsonen af med en 1-2 sejr i Berlin.

Oliver Turvey er efterhånden blevet synonym med NIO 333 Racing, og skal køre for dem i endnu en sæson. Han for den tidligere BMW kører, Tom Blomqvist som holdkammerat.

Nissan e.dams holder fast i de to samme kørere, som har kørt for holdet de seneste par sæsoner – Sebastien Buemi og Oliver Rowland. Buemi vandt titlen for holdet, mens det stadig var med Renault klistermærker på bilen, men døjede rigtig meget med strømforbruget i sidste sæson.

Mitch Evans må snart være groet fast i sædet hos Jaguar Racing. Han er igen at finde i den tyrkisblå racer. Han får Sam Bird som holdkammerat, som ellers var godt sammentømret med Virgin holdet – måske også derfor at der var brug for lidt luftforandring.

Mahindra M7Electro
Photo: Mahindra Racing / Lou Johnson

TAG Heuer Porsche har skiftet halvdelen af kørerbesætningen ud. Det kom aldrig rigtig til at fungere med Neel Jani, så han er blevet skiftet ud med Pascal Wehrlein, mens Andre Lotterer har beholdt sædet. Dermed stiller det tyske hold op med ren tysk besætning.

ROKiT Venturi Racing har forlænget med Edoardo Mortara, som har Mercedes forbindelser, og dermed også forbindelser til leverandøren af drivlinjen på bilen fra Monaco. Han får Norman Nato som holdkammerat, som ellers har kørt i sportsvogne på det seneste, og heriblandt også i en brintbil.

Sæson 7 bliver den første sæson, hvor Formel E kan kalde sig et officielt Verdensmesterskab, på lige fod med Formel 1, FIA World Endurance Championship, World Rally Championship og FIA World Rallycross Championship. Det er dog ikke det eneste nye i sæsonen.

Når serien kommer til Saudi Arabien i februar måned, skal serien også køre deres første aftenløb, som man også kender fra Formel 1 og MotoGP. Det bliver både fredags- og lørdagsløbene i Ad Riyadh på gaderne i Diriyah, som skal køres med lys på. Serien betoner også at det er med hjælp fra LED pærer, som har meget lavt strømforbrug – men det er alligevel lidt spøjst, at en miljøvenlig serie skal bruge strøm til at køre løb i mørke.

Starttiderne for sæsonens fire første løb – 16.-17. januar i Santiago, Chile og førnævnte Saudi Arabien er blevet offentliggjort. Løbene starter 19.00 dansk tid i Chile, mens de starter klokken 18.00 dansk tid i Mellemøsten.

Relaterede nyheder