Racing Team Nederland satser på stabilitet

Racing Team Nederland kommer til at satse på stabilitet i kalenderåret 2021.

Det hollandske hold stiller for første gang op med de samme kørere, hold og bil, som de gjorde sæsonen inden – og så alligevel ikke helt.

Hovedpersonen bag Racing Team Nederland, Frits van Eerd, fortsætter selv som kører i ORECA 07 Gibson raceren, som TDS Racing skal drive for anden sæson i træk. Den nye aftale gælder for både 2021 og 2022.

Giedo van der Garde starter det 5. år med holdet. Han har været fast bestanddel siden starten, og er den eneste konstante ting i holdet. Selv van Eerd gik glip af et løb i 2019.

Job van Uitert bliver opgraderet til at være fuld sæson kører i FIA World Endurance Championship 2021. Van Uitert var afløser for Nyck de Vries ved to løb i 2019/20 FIA WEC sæsonen, som han kombinerede med et sæde hos United Autosports. De Vries bliver dog ikke lige arbejdsløs, da han har kontrakt med Toyota Gazoo Racing som test- og reservekører (indtil videre) i FIA WEC, foruden hans Formel E program for Mercedes.

Racing Team Nederland #29
Graphics: Racing Team Nederland

Racing Team Nederland kommer til at kæmpe med i den nye LMP2 Pro-Am kategori i FIA WEC, hvor der SKAL være en Bronzekører i bilen. Holdet kommer til at kæmpe side om side med alle de andre “normale” LMP2 hold, men bliver også præmieret blandt de andre hold med en Bronzekører i bilen. Holdet er det eneste hold siden den nuværende LMP2 generation blev indført i 2017, som har vundet et LMP2 løb i FIA WEC med en Bronzekører på holdet.

Holdet kommer også til at deltage i mindst et bonusløb, udover FIA WEC sæsonen på 6 løb. 2021 sæsonen starter nemlig på Daytona for dem i januar måned, hvor de vil køre med i 24 timers løbet på ovalbanen. Det bliver første gang at holdet skal deltage i det kendte racerløb. og vil bruge det som en opvarmning til FIA WEC sæsonen, som efter planen skal starte på Sebring i marts måned.

Reglementet foreskriver en 4. kører i bilen til Daytona løbet, og her har holdet fundet en kører udenfor Holland. Det bliver franske Charles Milesi, som bliver Sølvkører i bilen. Van der Garde er Platin og Van Uitert er Guld, og med van Eerd som Bronzekører, er der også brug for en Sølvkører i bilen. Milesi fik sin Le Mans debut i 2020 for Graff holdet, som han tidligere har kørt LMP3 for.

Bilen får det velkendte startnummer 29 i både FIA WEC og Daytona løbet, men stiller op med et lettere revideret design – dog stadig med Jumbo skrevet med store skrifttyper henover bilen.

Relaterede nyheder