Porsche klar med LMDh i 2023

Porsche har endelig bekræftet det, som der har gået rygter om i de seneste måneder.

Den tyske bilgigant vender tilbage til topklassen i sportsvognsræs, og stiller op med LMDh biler i 2023.

Biltypen erstatter DPi reglementet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, men går skridtet videre, og bliver en globalt godkendt klasse, modsat DPi, som kun er godkendt i USA.

Bilerne bliver allesammen baseret på en af de 4 LMP2 chassis’er fra enten Dallara, ORECA, Multimatic eller Ligier, hvor hver enkelt bilfabrik vælger at arbejde sammen med en fabrikant.

Porsche oplyser ikke hvem, deres biler skal baseret på, så det er stadig et åbent spørgsmål.

Porsche LMDh concept
Graphics: Porsche

Alle LMDh bilerne får et ens hybridsystem, som er en pakkeløsning til alle bilerne. Ideen er at det skal være nemt at bruge, modsat de nuværende systemer, som vi kender fra LMP1 bilerne, hvor der skal adskillige ingeniører til, for at programmere og styre disse systemer.

Porsche nævner selv, at de vil være aktive i både IMSA, men også i FIA World Endurance Championship, heriblandt 24 timers løbene i Daytona og Le Mans.

Dermed ser 2023 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans ud til at blive giganternes kamp. Porsche melder klar, Audi bekræftede et LMDh program for få uger siden, Peugeot bekræftede en Hypercar for næsten et år siden, Honda/Acura rygtes med et program, mens Toyota Gazoo Racing, ByKolles Racing Team og Glickenhaus efter planen allerede har en bil klar til 2021 sæsonen. Derudover står Alpine/Renault på sidelinjen, hvor de indtil videre stiller op med en LMP1 bil i 2021 sæsonen, hvor de har købt de gamle Rebellion racere, og kommer til køre med dem under deres eget navn. Hvis de får succes med det program, forventes det også at de stiller op med en moderne bil.

Porsche har allerede bekræftet, at de ønsker at sælge biler til private, så man vender tilbage som de samme tilstande, som gennem 80’erene, hvor 956/962 modellen var utrolig populær blandt private sportsvognshold.

Relaterede nyheder