36 biler tilmeldt Asian Le Mans

Der er optræk til en helt fantastisk Asian Le Mans Series 2021, med hele 36 biler tilmeldt.

Listen er stadig foreløbig, og der mangler at blive annonceret en masse kørere, men disse huller bliver forhåbentlig snart fyldt ud.

LMP2 kategorien består af 7 biler, hvor kendte LMP hold som Eurointernational, G-Drive Racing (Algarve Pro Racing), Era Motorsport (JOTA) og JOTA, skal op mod debutanterne Racing Team India og Phoenix Racing. Mens de første er helt nye indenfor motorsport, kender vi Phoenix Racing fra GT3 ræs, og tidligere DTM hold med Audi. Audi forbindelsen består stadig, men holdet vil du prøve til med prototyper – måske forud for et Audi LMDh program i 2023 og fremad.

Racing Team India er en helt ny sammensætning indenfor sportsvogne. Landets første F1 kører, Narain Karthikeyan skal lede holdet, hvor Arjun Maini og Naveen Rao skal lære af alderspræsidenten. Karthikeyan har erfaring fra sportsvogne, hvor han blandt andet kørte for Kolles med Audi R10 Diesel-LMP1 racerne for 10 år siden. Maini var også formelbils kører indtil 2019, hvor han skifte til LMP2 hos RLR MSport i European Le Mans Series og 24 timers løbet på Le Mans. Han skulle efter planen have kørt for Algarve Pro Racing i ELMS 2020, men blev fanget hjemme i Indien under COVID-19 tiden, og kom først til Europa igen henad efteråret, og fik derfor et enkelt løb i ELMS på Monza for holdet. Naveen Rao kører under amerikansk flag, og har erfaring fra LMP3 biler i USA, men skal også køre LMP2 i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i 2021.

Set med danske øjne, kommer fokus på bil #5 fra Phoenix Racing, hvor Nicki Thiim skal hjælpe holdet som 3. kører ved nogle af afdelingerne – en tjans som den danske Verdensmester skal dele Kelvin van der Linde.

Det foretrukne er bilvalg er ORECA 07 Gibson raceren, som dog i G-Drive Racing versionen kaldes for Aurus, mens Eurointernational kommer med deres Ligier JS P217 bil, som de debuterede med på Le Mans 2020.

ACE1 Villorba Corsa #12
Photo: Asian Le Mans Series

I LMP3 kategorien finder vi også Phoenix Racing, men stadig uden annoncerede kørere. Ellers er kendte hold som United Autosports, Nielsen Racing, RLR MSport, DKR Engineering og CD Sport også på startlisten. Danske Michael Jensen skal være en af kørerne hos CD Sport, ligesom han har været i Michelin Le Mans Cup de sidste par år. Det mest interessante hold er måske ARC Bratislava. De bliver første hold, som stiller til start med den helt nye Ginetta LMP3 racer. Ellers stiller DKR Engineering som eneste (andet) hold op med Duqueine M30 – D08 raceren mod hæren af Ligier JS P320 biler.

LMP bilerne kommer dog marginalt i undertal i Asian LMS 2021. Med 7 i LMP2, og 10 i LMP3 kategorien, kan de mønstre 17 biler, men der er hele 19 biler i GT3 kategorien.

Her er rigtig mange nye navne, som man ikke plejer at se i ACO ræs. De forsvarende mestre fra HubAuto Racing med Ferrari er tilbage for at forsvare titlen. Derudover er D’Station Racing tilbage med en Aston Martin racer, og så kommer AF Corse med en hel hær af Ferrari racere. TF Sport kommer med to AMR biler, og bliver helt sikkert en kæmpe faktor i kategorien.

Danske Formula Racing er endelig tilbage i ACO ræs, efter de kørte og vandt European Le Mans Series i 2015, og debuterede ved 24 timers løbet i Le Mans i 2016. Siden da har den stå på mærkeræs i Ferrari Challenge. Johnny Laursen er tilbage i bilen igen, ligesom han var sidste gang at den stod på Le Mans ræs, mens FIA WEC GTE Am mester Nicklas Nielsen skal bære holdet som førstekører. 3. mand i bilen bliver Ferrari Challenge Europe 2020 mester Frederik Paulsen.

INCEPTION RACING with Optimum kommer med feltets eneste McLaren, men et velkommen mærke i ACO ræs, ligesom Walkenhorst Motorsport kommer med to BMW racere. GPX Racing og Precote Herberth Motorsport kommer med i alt 3 Porsche racere, som heller ikke plejer at være noget vanligt syn i Asian Le Mans Series. Her har den primært stået på BMW og Ferrari racere, plus en enlig Aston nu og da.

Absolute Racing har endnu ikke besluttet sig, hvilket bilmærke at de vil køre med i 2021, men de plejer at være et Porsche hold.

Hele listen med de tilmeldte biler kan ses her.

Asian Le Mans Series afvikles over 4 løb, som køres fra 4.-20. februar i Abu Dhabi.

Relaterede nyheder