4 hurtige kørere til Inter Europol

Inter Europol Competition har offentliggjort de 4 kørere, som skal køre i deres nye FIA World Endurance Championship program i 2021.

Holdet har gennem flere sæsoner deltaget i European Le Mans Series, og Asian Le Mans Series, og forsøgte sig også i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i to løb i 2020.

Det var også i IMSA serien, at det ellers trofaste Ligier hold prøvede en ORECA 07 LMP2 racer, som valget også er faldet på til FIA WEC programmet.

Nogle vil måske sige – hov, man skal ikke bruge 4 kørere i FIA WEC. Men jo, det skal man, når en af kørerne er forhindret i at køre åbningsløbet på Sebring, grundet kontrakt med et andet hold.

Renger van der Zande, Alex Brundle og Jakub Smiechowski bliver de tre faste kørere i mindst fire ud af de seks løbsweekender. Det er hollandske van der Zande som skal fokusere på hans IMSA program for Chip Ganassi Racing på Sebring, mens der stadig er usikkerhed omkring septemberløbet på Fuji banen, som falder sammen med IMSA løbet på gaderne i Long Beach. Om han skal være det ene eller det andet sted, kommer formentlig til at handle om mesterskabsstillingen på det tidspunkt, og om han får lov til at få fri fra CGR. Her skal han dele en Cadillac DPi racer med danske Kevin Magnussen.

Inter Europol Competition #34
Graphics: Inter Europol Competition

Holdet har allerede afløseren på plads til 1000 Miles løbet på Sebring. Det bliver ingen mindre end Helio Castroneves, som er intet mindre end den forsvarende IMSA mester. Castroneves skal køre for Wayne Taylor Racing i DPi kategorien ved 24 timers løbet på Daytona, men det er hans indtil videre eneste IMSA opgave i 2021 sæsonen. Dermed er Helio fri til at køre karrierens 2. LMP2 løb, efter han også køre Petit Le Mans i 2017 i en ORECA 07 LMP2 racer, som Team Penske deltog med i et enkelt løb, inden deres Acura program blev sat i gang for alvor i 2018. Acura bilen er baseret på ORECA chassiset.

Det er mindre end to måneder siden Inter Europol Competition var i aktion på Sebring banen, da det var det ene af de to amerikanske løb, som holdet deltog i.

Både Alex Brundle og Renger van der Zande har begge erfaring fra FIA WEC serien, mens “Kuba” Smiechowski kun har snuset til WEC konkurrencen i forbindelse med de to 24 timers løb på Le Mans, som han har på CV’et indtil nu.

Det bliver også Brundle, van der Zande og Smiechowski, som skal køre 24 timers løbet i Le Mans for holdet i 2021, som er et af løbene i FIA WEC sæsonen.

Det vides endnu ikke, præcis hvordan deres program i European Le Mans Series kommer til at se ud, men de vender tilbage med mindst en LMP3 bil, men ingen kørere er annonceret endnu.

Relaterede nyheder