Alligevel en Porsche i GTLM

Der kommer alligevel til at være deltagelse af en Porsche i IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2021 i GTLM kategorien.

Det bliver det private WeatherTech Racing, som har indgået en aftale med Proton Competition.

Proton Competition har købt de to GTLM biler, som Porsche har brugt i GTLM kategorien gennem 2020 sæsonen, så bilerne allerede er i USA.

Cooper MacNeil rykker op fra GTD kategorien, som han har deltaget i gennem de seneste sæsoner, hvor det var et samarbejde med Ferrari holdet Scuderia Corsa. Han har dog også smagt på GTLM (GTE) bilerne de seneste år, hvor han har kørt med i 24 timers løbet i Le Mans. Her havde MacNeil og Proton Competition et samarbejde i 2016, så de to parter kender allerede hinanden.

MacNeil får det bedste af det bedste med til åbningsløbet i Daytona, med tre Porsche fabrikskørere som holdkammerater. Richard Lietz, Kevin Estre og Gianmaria Bruni bliver hans medkørere i Porsche 911 RSR #79.

Graphics: WeatherTech Racing

Reglerne i GTLM er at man minimum skal køre to af de 24 timer, så MacNeil kommer formentlig ikke til at køre ret meget mere end minimumstiden, og så lade holdkammeraterne kæmpe med om den generelle sejr i GTLM kategorien. Der er garanti for Safety Car på Daytona, så det gælder bare om at holde sig på de førendes omgang hele tiden. Når det sker, bliver hele feltet nulstillet igen, og alle biler på samme omgang, kan kæmpe med omkring føringen og ikke mindst sejren.

Planen er et fuldt program i IMSA serien, men parterne har endnu ikke offentliggjort hvem der skal være medkører til MacNeil i resten af sæsonen. Der er datosammenfald mellem IMSA og FIA WEC serierne, hvor Lietz, Bruni og Estre kører med i fabriksbilerne. Aktuelt er der mindst en afdeling, hvor de ikke kan hjælpe ham.

Porsche havde ellers meldt ud, at der ikke vil være Porsche bilerne til stede i GTLM i 2021, men når der kommer en pengestærk kører, og laver en aftale med nok det bedste private Porsche hold i verden, så har de altså måtte bøje sig.

Holdet har også sendt en tilmelding afsted til 24 timers løbet på Le Mans i 2021 i GTE Pro kategorien, som WeatherTech Racing også deltog i med Ferrari 488 GTE raceren i 2020 udgaven.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæsonen starter om to uger, med ROAR testen og kvalifikationsløbet, forud for 24 timers løbet weekenden efter.

Relaterede nyheder