Ferrari med 5 Am biler i WEC

FIA World Endurance Championship får 5 Ferrari GTE Am racere med i 2021 sæsonen.

Ferrari har på vegne af alle deres hold annonceret programmerne for den kommende sæson, hvor det italienske mærke går fra 4 til 5 biler.

AF Corse vender tilbage med de forsvarende mestre i #83, som igen skal køres af Nicklas Nielsen og Francois Perrodo. De får Alessio Rovera med i bilen, som er en ung italiener med Sølvstatus. Den status havde Nicklas Nielsen i 2019/20 sæsonen, hvor han nu er Guldkører. Perrodo går efter at genvinde GTE Am titlen, efter at have vundet den i både 2016 og 2019/20. I mellemtiden kørte han LMP2, hvor aldrig rigtig kom til at føle sig tilpas. Til gengæld føler han sig så godt tilbage ved siden af danske Nielsen, at han har fået genvalg til endnu et år. For øvrigt har holdet annonceret, at de også stiller til start i European Le Mans Series, men her kører Emmanuel Collard i stedet for Nielsen.

AF Corse stiller op med endnu en bil, som er den velkendte #54. Her skal Giancarlo Fisichella, Thomas Flohr og Francesco Castellacci igen kørte i den (formentlig) grå Vistajet sponsorerede racer. Det har ind til nu knebet lidt med at få nok gode resultater henover sæsonen, til at kunne kæmpe med om mesterskabet, men de går helt sikkert efter at forbedre det.

Cetilar Racing skifter fra LMP2 kategorien til GTE Am. Det italienske hold havde i forvejen et samarbejde med AF Corse i 2019/20 sæsonen, som drev deres Dallara racer. Den bil får en sidste tur på banen i Daytona i denne og næste weekend, inden Roberto Lacorte hopper i en Ferrari 488 GTE Evo. Ham der skal sidde ved siden af ham, er ikke offentliggjort endnu.

Iron Lynx Ferrari #85
Photo: JJ Media

Sidst men ikke mindst, så udvider Iron Lynx holdet fra ELMS til FIA WEC med to biler. Claudio Schiavoni, Matteo Cressoni og Andrea Piccini skal dele bil #60, hvor Cressoni erstatter Sergio Pianezzola. Holdet har været dominerende i Michelin Le Mans Cup de seneste par sæsoner, og har ligeledes blandet sig i toppen af ELMS.

Michelle Gatting, Rahel Frey og Manuela Gostner stiller op i holdet anden bil, som får startnummer 85, da nummer 83 allerede er optaget. De tre kvinder skal bygge videre på deres gode resultater i ELMS serien gennem de seneste to år, hvor de i alt har taget 4 podiepladser på 11 løb, og har kæmpet med om 3. pladsen i mesterskabet i begge sæsoner.

Blandt Ferrari holdene har vi sagt farvel til Red River Sport, som vi indtil videre ikke har hørt noget fra. De er dog ikke låst fast på Ferrari, da de tidligere har kørt ræs i andre mærker.

MR Racing stiller heller ikke op, med COVID-19 som begrundelse. Team ejer og kører Motoaki Ishikawa er selv tæt på de 60 gammel, plus han arbejder med ældre folk i hans civile job.

Med Gatting og Nielsen tilføjet startlisten, er vi oppe på mindst 5 danske deltagere i 2021 sæsonen. Jan Magnussen, Dennis Andersen og Anders Fjordbach er allerede annonceret i LMP2 kategorien, mens vi desværre har måtte sige farvel til Michael Christensen hos Porsche. Det vides endnu ikke om de forsvarende GTE Pro mestre Nicki Thiim og Marco Sørensen er at finde i FIA WEC i 2021, men det får vi formentlig et svar på indenfor de næste 36 timer, hvor startlisten til dette års FIA World Endurance Championship bliver offentliggjort.

Relaterede nyheder