Keating skifter til TF Sport

Ben Keating skifter til TF Sport i den kommende FIA World Endurance Championship sæson 2021.

Den amerikanske bilsælger er dermed klar til endnu en sæson i GTE Am, men det bliver denne gang i en Aston Martin Vantage.

Han tager både Felipe Fraga og Dylan Pereira med sig fra Team Project 1, som har kørte for i 2019/20 sæsonen. Pereira har ellers været synonym med Porsche i de seneste mange sæsoner, men nu kommer han i stedet til at kæmpe direkte imod det tyske mærke. Pereira og Keating kørte for første gang sammen ved sæsonfinalen i Bahrain, hvor Felipe Fraga var forhindret i at køre, grundet hans engagement i den brasilianske Stock Car serie.

Keating har en eller anden forkærlighed for biler med en V8 frontmotor. Han kørte med SRT Viper i nogle år, inden han skiftede til Mercedes i IMSA serien. Han forsøgte sig med Porsche raceren i 2019/20 sæsonen, hvor det blev til en enkelt sejr og yderligere en podieplads.

Ben Keating debuterer for TF Sport allerede i denne uge, hvor han skal køre Daytona 24 timers løbet i GTD kategorien. Derudover skal han køre for PR1 Mathiasen Motorsports i LMP2 kategorien. FIA WEC serien bliver dog udelukkende i en enkelt bil, da reglementet ikke tillader kørere at stille op i flere biler i samme løb – modsat USA.

TF Sport Aston Martin #33
Graphics: TF Sport

Det er lidt overraskende er Keating ikke har valgt at tage mindst en Aston Martin fabrikskører med i bilen – men han har altid holdt sig til de kørere, som han føler sig komfortable med. Selvom Jeroen Bleekemolen mange år blev anset som lidt af en Porsche ekspert, og sidenhen Mercedes ekspert, har han fulgt med Keating uanset om den stod på LMP2, GTD eller GTE Am. De to parter har dog valgt at stoppe samarbejdet efter mere end håndfuld år sammen i IMSA og FIA WEC.

Bilen kommer til at køre med startnummer 33, som er Ben Keatings favoritnummer fra USA tiden – hvilket også er blevet muligt nu, hvor ACO har lukket op for alle numrene til samtlige biler, i stedet for 0-50 for LMP biler og 51-99 for GTE biler.

FIA WEC sæsonen skal efter planen starte på Sebring den 19. marts 2021.

Relaterede nyheder