Team Hardpoint med to kvinder på Daytona

Team Hardpoint stiller til start med to mænd og to kvinder i bilen ved åbningsløbet i Daytona.

De to faste kørere på bilen gennem 2021 sæsonen i Porsche 911 GT3 R raceren med startnummer 88, Rob Ferriol og Earl Bamber, får Katherine Legge og Christina Nielsen med i bilen til 24 timers løbet.

Legge og Nielsen kender hinanden særdeles godt, efter at have kørt 2019 sæsonen sammen i Heinricher Racing i en Acura NSX GT3 Evo. De skulle efter planen også have kørt sammen i 2020, men for GEAR Racing i en Lamborghini. Det program faldt dog fra hinanden, allerede efter bilen brændte på Daytona, mens Nielsen sad bag rattet. Herefter gik de to kvinder på jagt efter et nyt program, men blev bremset af et kæmpe uheld, som Legge havde i forbindelse med en testdag forud for European Le Mans Series i en LMP2 racer, hvilket sendte hende på hospitalet med brækkede knogler, og dermed i sygesengen i resten af 2020 sæsonen.

Nielsen har tidligere kørt Porsche racere af flere omgange. Hun kørte Porsche Carrera Cup Deutschland, men kørte også Le Mans i en Porsche i 2018, og sidenhen for Wright Motorsports i GTD kategorien i IMSA.

Team Hardpoint Porsche #88
Graphics: Team Hardpoint

Legge har ikke tidligere kørt Porsche, men kan med sikkerhed få en masse gode tips og tricks fra hendes gode ven Andy Lally, som har en kæmpe erfaring med Porsche racere. Til gengæld har Kat kørt stort set alt med fire hjul, inklusiv DTM, Indycar og Formel 1 test.

Pressemeddelelsen fra holdet er lidt kryptisk, da den siger at de to kvinder kommer til at stifte bekendtskab med bilens i fremtiden, hvilket kunne pege i retningen af et to-bils program, ved udvalgte løb senere på sæsonen.

Mens det er anden sæson for Team Hardpoint i IMSA serien, bliver det første sæson at de skal arbejde sammen med Earl Bamber Motorsport, som skal stå for driften af Porsche raceren. I deres debutsæson kørte de med en Audi R8 LMS.

De fire kørere skal i bilen i Daytona for første gang på fredag, hvor de første testkørsler køres, inden den står på kvalifikation lørdag, og kvalifikationsløb søndag. Selve 24 timers løbet køres næste weekend, den 30.-31. januar 2021.

Relaterede nyheder