Cool Racing fortsætter i ELMS

Cool Racing har valgt at lave nogle mindre omstruktureringer, og i stedet flyttet fokus mod European Le Mans Series i stedet for den helt store verdensscene.

The schweiziske hold kommer således ikke til start i FIA World Endurance Championship i 2021 sæsonen, men holder fast i deres ene LMP2 racer i ELMS, og opgraderer så en LMP3 bil fra Michelin Le Mans Cup til ELMS.

Teamejerne Nicolas Lapierre og Alexandre Coigny får igen Antonin Borga med i LMP2 bilen, ligesom de har kørt de seneste par sæsoner i ELMS, og i sidste sæson i FIA WEC.

Nicolas Maulini rykker op i ELMS i Ligier JS P320 LMP3 raceren, som han kørte super hurtigt i sidste år. Hans holdkammerat fra 2020, Edouard Cauhaupe, er for øvrigt blevet snuppet af United Autosports, hvor han skal køre ELMS i LMP3 kategorien. Dermed bliver de to nu tidligere holdkammerater, konkurrenter i stedet.

Holdet bekræfter samtidig, at de stadig vil indsætte biler i Michelin Le Mans Cup, samt Ligier European Series, og at de planer bliver annonceret i nærmeste fremtid.

Cool Racing #37
Photo: JJ Media

Holdet har vist gode takter i ELMS serien de sidste par år, men deres måske værste og bedste weekend var Silverstone 2019. Værste, fordi at Coigny kom til skade under ELMS løbet om lørdagen, mens Lapierre og Borga vandt deres debutløb i FIA WEC om søndagen, til stor jubel hos teamet, og ikke mindst Coigny, som fik lov til at humpe med på podiet på krykker. De var på podiet igen ved FIA WEC på Spa i august 2020, hvor det blev til en andenplads, med alle tre kørere bag rattet.

I ELMS 2020 sluttede de lige uden for podiet, ved to løb, hvor det blev til en 4. plads på henholdsvis Paul Ricard og Monza. I 2019 blev det til en enkelt podieplads ved aftenløbet i Barcelona.

I Michelin Le Mans Cup 2020 blev det til 7 podiepladser, heraf tre sejre, med holdets to biler.

Holdet vandt Ligier JS2 R mesterskabet, ved at have været på podiet i 8 ud af 10 løb, hvoraf de hentede fire 1. pladser.

European Le Mans Series, Michelin Le Mans Cup samt Ligier European Series starter den 17.-18. april 2021 på Circuit de Catalunya-Barcelona i Spanien.

Relaterede nyheder