Acura bekræfter LMDh program

Acura Motorsports har i dag bekræftet, at de planlægger at bygge en LMDh racer til 2023.

LMDh kategorien er den nye kategori som IMSA og ACO sammen har opbygget, som skal forene den amerikanske del af sportsvognsverdenen, og så den europæiske del. Det betyder, at IMSA holdene kan komme til Europa og køre FIA WEC og/eller 24 timers løbet i Le Mans. Her kommer til de at skulle kæmpe imod Hypercar bilerne, som bliver introduceret som den nye topklasse i 2021 sæsonen.

Acura nævner intet omkring motorstørrelse og ej heller chassis leverandør.

Acura Team Penske #7
Photo: JJ Media

LMDh kategorien er baseret på LMP2 chassis’er, ligesom den aktuelle DPi kategori er. Der bliver fire forskellige konstruktører at vælge imellem – ORECA, Ligier, Dallara og Multimatic. Der skal en standard gearkasse og Hybriddel på alle bilerne, mens de enkelte bilfabrikker får lov til at tilpasse aerodynamikken og motoren, så den afspejler deres personlige ønsker i forhold til marketing, og eventuelle visuelle ligheder mellem deres gadebiler og disse prototyper.

Acura bruger aktuelt ORECA som chassis leverandør til deres ARX-05 DPi model.

Det er Honda, som ejer Acura, og derfor er det bestemt ikke udelukket, at bilen kommer til at hedde Honda på denne side af Atlanterhavet.

Aktuelt er Meyer Shank Racing og Wayne Taylor Racing DPi hold for Acura, mens Team Penske afsluttede samarbejdet efter 2020 sæsonen, efter at have vundet mesterskabet i både 2019 og 2020. Wayne Taylor har tidligere udtalt, at han drømmer om at tage til Le Mans som teamejer, efter han selv har været der mange gange som kører.

Acura melder sig i koret af Audi og Porsche, som annoncerede deres egne LMDh programmer i slutningen af 2020. Disse programmer er umiddelbart også sat til at skulle starte i 2023. 2023 er også 100-året for 24 timers løbet i Le Mans.

Relaterede nyheder