GTD Pro afløser GTLM

International Motor Sports Association (IMSA) har annonceret, at 2021 bliver sidste sæson med GTLM kategorien i WeatherTech SportsCar Championship.

Kategorien har gennem mange sæsoner leveret fantastisk ræs, med flere forskellige bilfabrikker involveret. Bilerne har været ens med GTE bilerne, som bruges i Europa og FIA WEC, hvorved bilerne kunne bruges over hele verden, og holdene kunne proppe deres bedste kørere i dem – og så ellers gå efter sejre på Daytona, Sebring og Petit Le Mans med flere.

Der kom dog en chokmelding i sommeren 2020, da Porsche valgte at trække sig fra GTLM kategorien i USA, og sidenhen har BMW også trukket sig som fuldtidshold. BMW kører dog videre ved de 4 langdistanceløb i serien, mens Porsche er blevet repræsenteret af det private Proton hold, som driver WeatherTech Racing bilen i 2021.

Planen for 2022 er at lave en ny GTD Pro kategori, hvor det skal være de nuværende GT3 biler, samt de nye biler, som bliver homologeret til 2022 sæsonen. I GTD Pro må holdene proppe alle de fabrikskørere i bilerne, som de ønsker, mens selv GTD kategorien fortsat er en Pro-Am kategori.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini (GTD) #111 & WeatherTech Racing Porsche (GTLM) #79
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Det har været rygtet et stykke tid, at det ville gå den vej. Alligevel er det et hårdt slag for Corvette Racing, da de kun først lige har bygget deres C8.R model, som de debuterede og vandt mesterskabet med i 2020. Aktuelt har Corvette ikke nogen C8.R i GT3 programmet, mens der har kørt privatbyggede C6.R og C7.R GT3 racere i Tyskland bygget af Callaway Competition.

Visse GTLM/GTE biler kan konverteres til GT3 eller modsat, men det er endnu udvist, om det kan lade sig gøre med deres aktuelle C8.R model.

Et andet spørgsmål er – hvad vil Corvette Racing nu gøre omkring 24 timers løbet i Le Mans? Stiller de op i det løb, med deres aktuelle bil, mens de kører IMSA med en ny GT3 bil, eller kører de FIA WEC, for at få rutinen til Le Mans? Alternativt kan de hoppe på LMDh vognen, og bygge en bil til topklassen.

Det vides endnu ikke, om der kommer forskellig BOP mellem GTD Pro og GTD, eller om det bliver alles kamp mod alle, og Pro kørerne så bare må sørge for at køre hurtigere end gentlemen kørerne.

Aktuelt er der 9 forskellige bilmærker i GTD kategorien – heriblandt Porsche, Ferrari og BMW, som allerede i både GTLM og GTD.

Regelændringen kommer til at ske per 1. januar 2022.

Relaterede nyheder