Rolex 24 at Daytona 2021 – de sidste 6 timer

De sidste 6 timers af åbningsløbet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2021, startede med en lille woopsie fra Simon Pagenaud i Ally Cadillac Racing #48, da han var ved at få udbremset sig selv i Sving 6, og måtte tage en lille omvej, for ikke at sætte bilen i dækmuren.

Turner Motorsport BMW #96 blev ramt af en punktering på højre baghjul, hvilket kostede dem noget tid.

Der var problemer for Whelen Engineering Cadillac #31, da der var problemer med gearkassen. Bilen blev kørt tilbage til garagen, hvor mekanikerne kunne gå i gang med at reparere den. Dermed var de ude af kampen omkring podieplaceringerne.

Der var hård kamp omkring føringen i DPi, hvor Kevin Magnussen var kommet i front i Cadillac Chip Ganassi Racing #01, men blev overhalet igen af Alexander Rossi i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10. Magnussen var meget opsat på at komme i føring igen, så han forsøgte at udbremse Rossi på vej ind i Bus Stop Chikanen. Det sendte danskeren gennem græsset, mens amerikaneren grinende kunne overhale Magnussen igen.

Era Motorsport #18
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Der kom Full Course Yellow med fem en halv time tilbage, da der lå en vragdel ude på ovalen, som skulle fjernes.

Den FCY periode var guld værd for Mazda Motorsports #55, da de endelig kom tilbage på den førende bils omgang i DPi kategorien.

Da løbet blev givet frit igen, gjorde Pagenaud den tidligere skade god, ved at overhale Meyer Shank Racing Acura #60 allerede i Sving 1.

Magnussen i #01 udnyttede hurtigt, at han havde fået friske dæk på, mens Rossi i #10 fortsatte på de samme dæk.

I GTD var Winward Racing Mercedes #57 endnu en gang kommet forbi AF Corse Ferrari #21. Derfor gentog kampen sig igen og igen.

Magnussen havde dog haft bilen i gear, mens mekanikerne var i gang med at skifte dæk – det kostede ham en Drive-through straf, og dermed langt efter føringen i DPi igen – hele 37 sekunder.

Winward Racing Mercedes #57
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Corvette Racing #3 tog føringen af GTLM, med lidt under 5 timer tilbage af løbet. Holdkammeraterne i #4 gjorde ikke den store modstand, da den gule 3’er overhalede på vej ind i Bus Stop Chikanen.

Godt 4 timer før målflaget, var der for alvor ballade i GTD. Kampen mellem AF Corse Ferrari #21 og Winward Racing Mercedes #57 fortsatte for fuld drøn, og kulminerede, da #21 var foran i Sving 1, og #57 nægtede at give pladen, og i stedet fortsatte ind over græsset, og ramte #21 på bagskærmen. Matteo Cressoni i #21 kunne humpe bilen tilbage til pitten, med en punktering på venstre baghjul, som blev ramt af Philip Ellis. Dommerne kiggede på sagen, og kalde det hændelig uheld – måske fordi at de har vurderet, at #21 trak lidt imod Mercedes raceren. I alt kostede det to omgange for Cressoni i pitten, inden han kunne komme tilbage på banen – men nu uden chance for at vinde i GTD for ham, eller Nicklas Nielsen for den sags skyld.

Samtidig gik Pfaff Motorsports Porsche #9 i stå halvvejs rundt på omgangen, men langt væk fra banen, så man ikke behøvede en FCY periode.

Pfaff Motorsports Porsche #9
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Det blev til en Mercedes 1-2 føring i GTD kategorien, hvor Winward Racing #57 holdt fast i føringen foran Sun Energy 1 #75, med Wright Motorsports #16 og Paul Miller Racing Lambo #1 på jagt efter de to.

Efter næsten en times reparation, var Whelen Engineering Cadillac #31 tilbage på banen, efter de havde skiftet gearkassen ud på bilen.

Performance Tech Motorsports #38 havde et spin i Sving 6, men kom videre for egen kraft.

Føringen i LMP2 kategorien havde gennem flere timer bølget mellem Tower Motorsport #8 og Era Motorsport #18, alt efter hvilken kører, som var i bilen.

Riley Motorsports #74
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Andre steder i LMP2 kategorien, var der problemer. PR1 Mathiasen Motorsports #52 måtte tilbage til garagen endnu en gang, mens der også blev meldt om væskespild fra DragonSpeed #82. Der gik ikke mange omgange, inden #82 holdt i pitten, med motorhjelmen pillet af, og hele motorrummet smurt ind i en eller anden fedtet væske.

Tre timer før målflaget, var Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 førende i DPi, Era Motorsport #18 i LMP2, Riley Motorsports #74 i LMP3, Corvette Racing #3 i GTLM, og Winward Racing Mercedes #57.

Kevin Magnussens #01 var treer i DPi, Mikkel Jensens #52 sekser i LMP2, Nicklas Nielsens #21 på P8 i GTD, tre pladser foran Christina Nielsens #88 i GTD.

Efter næsten halvanden time i garagen, var Pfaff Motorsports Porsche #9 tilbage på banen.

AF Corse Ferrari #21
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Mustang Sampling Cadillac #5 kørte tilbage mod pitten, for nedsat fart, da de havde en punktering på højre bagdæk. Loic Duval forsøgte at få bilen tilbage til pitten, men var efterhånden helt nede gå-tempo, for ikke at rykke hele bagenden af bilen, men det lykkedes franskmanden.

Win Autosport #11 røg af banen i Bus Stop Chikanen, da der kom en stort røgsky fra bilen, inden de røg hen over græsset, med næsten ubremset fart. Heldigvis ramte de ikke noget eller nogen, så bilen kunne køres tilbage til pitten, hvor mekanikerne hurtigt kunne konstatere, at bremseskiven var eksploderet på højre forhjørne.

Der kom Full Course Yellow, med 2 timer og 25 minutter tilbage af løbet, da Cadillac Chip Ganassi Racing #01 punkterede på højre bagdæk, og Scott Dixon måtte humpe bilen ind til pitten. Der lå dækrester spredt ud over banen, og derfor blev Safety Car kaldt på banen.

Der var dramatik for Corvette Racing #3, da Nicky Catsburg skulle pitte efter en tankfuld benzin. Han kunne ikke få bilen i gang igen, da han skulle sted fra pitten. Det tog hollænderen adskillige forsøg, inden han fik gang i bilen, og kom tilbage på banen på 4. pladsen.

Cadillac Chip Ganassi Racing #01
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

DPi stillingen blev godt og grundigt skiftet rundt, da Meyer Shank Racing Acura #60 nu førte løbet, foran Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 og Mazda Motorsports #55, med Ally Cadillac Racing #48 og Cadillac Chip Ganassi Racing #01 få sekunder bagefter.

Ricky Taylor i #10 var aggressiv ved genstarten af løbet, og tog føringen af løbet, i Sving 1, men mistede den igen igennem Sving 4, inden han tog den igen, på vej ind i Bus Stop Chikanen. Dane Cameron i #60 mistede også 3. pladsen til henholdsvis #55 og #48.

Corvette Racing #3 fik en Drive-through straf, da Catsburg havde overhalet nogle kørere i pitindkørslen, mens Heart of Racing Team Aston Martin #23 fik en Stop & Go fordi at de havde tanket bilen, mens pitten var lukket.

Scuderia Corsa Ferrari #63 blev kørt tilbage til garagen, hvor mekanikerne måtte i gang med at reparere. Mekanikerne måtte kort tid efter opgive at reparere bilen. Vasser Sullivan Lexus #14 skulle også tilbage til garagen, endnu en gang.

Sun Energy 1 Mercedes #75
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Oliver Jarvis i #55 lå Ricky Taylor i #10 under meget hårdt pres, og forsøgte at snuppe føringen flere gange.

AF Corse Ferrari #21 var en tur over græsset i Sving 3, inden Daniel Serra var tilbage på asfalten. Der kom Full Course Yellow lige efter, da Daniel Serra havde slæbt nogle reklameskilte og en pose sand, til at holde skiltet på plads, med på banen. Da det var så kort tid efter den sidste FCY periode, kunne vi nøjes med en kort periode, for nedsat hastighed. Dommerne undersøgte situationen, hvor #21 og Paul Miller Racing Lambo #1 havde rørt hinanden, men vurdere det som hændelig uheld.

Føringen i GTLM skiftede til BMW Team RLL #24, kort tid efter løbet var frigivet igen. Få omgange senere, kom Alexander Sims i Corvette Racing #4 i føring igen, foran Augusto Farfus.

DragonSpeed #82
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Tower Motorsport #8 fik en Drive-through straf, da de havde overhalet lidt for hurtigt, da FCY perioden sluttede.

NTE Sport Audi #42 fik ikke lov til at køre i mål, uden yderligere garagebesøg. Vasser Sullivan Lexus #14 måtte tage samme tur.

Andenpladsen i løbet skiftede, da Renger van der Zande i #01 lavede en lille fejl ind i Sving 1, så Oliver Jarvis i #55 kunne snuppe P2.

Kampen om den sidste plads på podiet i GTD foregik også både på og af asfalten. Sun Energy 1 Mercedes #75 lavede en fejl på vej ind i Bus Stop Chikanen, og kørte over græsset. Da Raffaelle Marciello kom tilbage på asfalten, var han ved at skubbe Andrea Caldarelli i Paul Miller Racing Lambo #1 af banen, som bare gav fuld gas ud af chikanen, og ind over græsset, og tilbage på ovalen.

Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Corvette var vågnet op til kamp i GTLM igen, hvor Jordan Taylor i #3 lå få centimeter bag Augusto Farfus i #24, inden Corvette køreren kunne overhale BMW raceren på næste omgang.

Føringen på løbet skiftede, da Cadillac Chip Ganassi Racing #01 havde pittet lidt tidligere, og derved allerede havde varme dæk, da Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 kom ud af pitten, så #01 blev den nye førende af løb.

Mustang Sampling Cadillac #5 skulle også tilbage i garagen, til flere reparationer.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 mekanikerne opgav bilen, da der stadig var problemer med bilen, og de alligevel ikke ville kunne forbedre deres placering.

De to Corvette Racing GTLM racere kørte få meter fra hinanden, og var bestemt ikke færdige med at kæmpe om sejren i dagens løb.

Sean Creech Motorsports #33
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Både Cadillac Chip Ganassi Racing #01 og Ally Cadillac Racing #48 pittede begge to, ved første mulighed, for at kunne køre til mål, for ikke at risikere at blive fanget ude på banen, i tilfælde af en FCY periode.

Whelen Engineering Cadillac #31 havde et spin i Bus Stop Chikanen, men kom hurtigt videre.

Efter sidste pitstop runde var Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 ude i front, med 6,5 sekunders forspring til Cadillac Chip Ganassi Racing #01, mens Mazda Motorsports #55 var yderligere et par sekunder bagude. #10 fik dog kun to friske dæk på, mens både #01 og #48 fik fire nye dæk.

Hullet mellem #10 og #01 var lukket, med 18 minutter tilbage af løbet. Herefter var det mand mod mand – hvem ville komme bedst igennem trafikken?

Der var drama 7 minutter før målflaget, da Renger van der Zande kom ind i pitten, med en punktering på højre bagdæk, som rykkede småstumper af bilen. Dermed kunne #10 tage det mere roligt, med et fem sekunders forspring til Mazda Motorsports #55.

Andenpladsen skiftede med fire minutter tilbage af løbet, da Kamui Kobayashi i #48 fik overhalet Oliver Jarvis i #55.

Heart of Racing Team Aston Martin #23
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 med Filipe Albuquerque, Ricky Taylor, Alexander Rossi og Helio Castroneves vandt den 59. udgave af Rolex 24 at Daytona. Ally Cadillac Racing #48 med Jimmie Johnson, Kamui Kobayashi, Simon Pagenaud og Mike Rockenfeller sluttede toer, mens Mazda Motorsports #55 med Harry Tincknell, Jonathan Bomarito og Oliver Jarvis sluttede treer.

Cadillac Chip Ganassi Racing #01 med Scott Dixon, Kevin Magnussen og Renger van der Zande sluttede femmer, efter deres senere punktering.

LMP2 kategorien blev vundet af Era Motorsport #18 med Kyle Tilley, Dwight Merriman, Ryan Dalziel og Paul-Loup Chatin, foran Tower Motorsport #8 med John Farano, Gabriel Aubry, Timothe og Matthieu Vaxiviere, og DragonSpeed #82 med Christopher Mies, Eric Lux, Devlin DeFrancesco og Fabien Schiller.

Desværre udgik High Class Racing #20 med Dennis Andersen, Anders Fjordbach, Robert Kubica og Ferdinand Habsburg allerede efter fire times ræs, på grund af gearkasseproblemer.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Scott Huffaker, Nicolas Lapierre, Ben Keating og Mikkel Jensen sluttede 7’er blandt LMP2 bilerne.

Riley Motorsports #74 med Spencer Pigot, Scott Andrews, Oliver Askew og Gar Robinson vandt LMP3 kategorien, foran Sean Creech Motorsports #33 med Joao Barbosa, Yann Clairay, Wayne Boyd og Lance Willsey, og Mühlner Motorsport #6 med Laurents Hörr, Moritz Kranz, Kenton Koch og Steven McAleer.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

GTLM kategorien blev en Corvette Racing 1-2 med #3 med Jordan Taylor, Antonio Garcia og Nicky Catsburg som vindere, foran #4 med Alexander Sims, Tommy Milner og Nick Tandy. BMW Team RLL #24 med Augusto Farfus, John Edwards, Jesse Krohn og Marco Wittmann sluttede treer.

Winward Motorsport Mercedes #57 med Maro Engel, Philip Ellis, Indy Dontje og Russell Ward vandt GTD kategorien, foran Sun Energy 1 Mercedes #75 med Kenny Habul, Raffaelle Marciello, Luca Stolz og Mikael Grenier, mens Paul Miller Racing Lambo #1 med Bryan Sellers, Madison Snow, Corey Lewis og Andrea Calderelli kom hjem på 3. pladsen.

AF Corse Ferrari #21 med Nicklas Nielsen, Simon Mann, Daniel Serra og Matteo Cressoni sluttede 8’er blandt GTD bilerne, mens Katherine Legge, Christina Nielsen, Earl Bamber og Rob Ferriol sluttede 10’er i Team Hardpoint EBM Porsche #88.

Fantastisk ræs gennem alle 24 timer.

Nu har holdene halvanden måned, inden skal køres 12 timers løb på Sebring den 20. marts, hvilket er anden afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2021.

Relaterede nyheder