Grosjean skifter til Indycar

Romain Grosjean skifter i den kommende sæson til NTT IndyCar Series.

Den 34-årige franskmand har skrevet kontrakt med Dale Coyne Racing with RWR i bil #51, hvor han skal køre på de almindelige racerbaner samt gadebanerne.

Indtil videre springer han over ovalbanerne, hvor der kommer en anden kører i bilen.

Indycar serien bliver helt nyt land for Grosjean, som kun har kørt på COTA banen i Texas i USA, og står derfor overfor at lære en masse nye baner at kende.

Han er dog også stor bruger af iRacing, så han kommer med sikkerhed til at bruge mange timer foran computerskærmen, inden han drager vestpå.

Romain Grosjean
Graphics: Romain Grosjean

Grosjean har været i Formel 1 af to omgange, hvor han først startede med en halv sæson hos Renault i 2009, inden han blev sendt tilbage i juniorklasserne, da han lavede lidt for mange uheld og farlige situationer i de 7 løb. Her blev det til en sæson i FIA GT1 World Championship, men han holdt også formelbilerne i gang i AutoGP og GP2. I 2011 vandt han både GP2 Asia og den almindelige GP2 serie, og kom derved tilbage til Formel 1 – først hos Lotus, og sidenhen hos HAAS.

Romain Grosjean får Ed Jones som holdkammerat, i et Dale Coyne samarbejde med Vasser Sullivan, mens Rick Ware Racing (RWR) delen af holdet også planlægger at stille op med en bil #52 ved udvalgte løb.

Ovalkøreren i #51 samt køreren i #52 annonceres på et senere tidspunkt.

NTT IndyCar Series 2021 sæsonen starter den 18. april på Barber Motorsports Park i Alabama.

Relaterede nyheder