Dobbeltkvalifikation i Dubai – opdateret

Asian Le Mans Series 2021 sæsonen kom endelig i gang, med kvalifikationen forud for weekendens to løb på Dubai Autodrome.

Kvalifikationen var anderledes end normalt, hvor fredagens kvalifikation skulle afgøre startopstillingen til både lørdagens og søndagens løb. Hurtigste omgang til lørdagens løb, og næsthurtigste omgang til søndagens løb.

Der hang lidt tåge i luften, men bestemt ikke ligeså meget som i går, hvor det meste af kørslen blev aflyst, så kørerne kun fik to timers aftenkørsel, foruden al den åbne træning, som holdene kunne køre tirsdag og onsdag.

Precote Herberth Motorsport Porsche #93

Først skulle de 19 GT3 biler på banen.

Med 15 minutters kørsel, og omgangstider på lige under 2 minutter, ville kørerne ikke få ret mange omgange på banen. GPX Racing Porsche #40 med Julien Andlauer var hurtig til at sætte to gode tider, mens mærkekollegaerne fra Precote Herberth Motorsport sprang ind på anden og tredjepladsen. Sjovt nok havde alle tre hold erfaring fra 24 timers løbet i sidste måned. Robert Renauer i Precote Herberth Motorsport Porsche #99 snuppede hurtigste tid, med fire minutter tilbage.

Det endte med Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Robert Renauer (plus Alfred Renauer og Ralf Bohn) på lørdags Pole, foran GPX Racing Porsche #40 med Julien Andlauer (plus Axcil Jefferies og Alain Ferte), mens Precote Herberth Motorsport Porsche #93 med Klaus Bachler (plus Steffen Görig og Antares Au) var 3. hurtigst.

Bachler tog søndags Pole, foran Andlauer, mens Renauer var 3. hurtigst.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99

Blandt de danske biler, var Car Guy Ferrari #57 med Mikkel Jensen, Come Ledogar og Takeshi Kimura 13. hurtigst til både lørdagens og søndagens løb. Formula Racing #60 med Johnny Laursen, Nicklas Nielsen og Alessio Rovera 14. hurtigst til lørdagens løb og 12. hurtigst til søndagens løb.

Herefter skulle de 10 LMP3 biler på banen til deres 15 minutters kval.

Mens GT kvalen havde været noget ensidig, skiftede tiderne konstant blandt LMP3 bilerne. United Autosports #23 med Wayne Boyd var hurtig til at sætte bedste tid, men blev hele tiden presset af CD Sport #33 med Adam Eteki og RLR MSport #15 med Malthe Jakobsen. Duncan Tappy i United Autosports #3 ville også blande sig i toppen, men Boyd kunne slå ham igen med 0,007 sekund.

United Autosports #23

United Autosports #23 med Wayne Boyd (plus Manuel Maldonado og Rory Penttinen) var på Pole til begge dages løb, foran Duncan Tappy (plus Andrew Bentley og Jim McGuire) i UA #3 i begge løb, og CD Sport #33 med Adam Eteki (plus Michael Jensen og Nick Adcock) på P3 i begge løb.

Malthe Jakobsen kørte RLR MSport #15, som han deler med Maxwell Hanratty og Bashar Mardini, kvalificerede sig på 4. pladsen til begge løb.

CD Sport #33

Til sidst skulle de 7 LMP2 racere på banen.

JOTA #28 med Sean Gelael var første kører til at sætte en hurtig tid, men blev kort tid efter slået af G-Drive Racing #25 med Franco Colapinto, mens Nicki Thiim i Phoenix Racing #5 satte 3. hurtigste tid.

G-Drive Racing #26 med Yefei Ye ventede lidt med at køre på banen, men gjorde det med 9 minutter tilbage af kvalifikationen.

Thiim forbedrede tiden, og hoppede op på P2, inden #26 med kinesiske Ye hoppede op på andenpladsen.

Phoenix Racing #5

LMP2 holdene valgte dog ikke at bruge alle 15 minutters kørsel, så kvalifikationen var afgjort med 3 minutter tilbage på uret.

G-Drive Racing #25 med Franco Colapinto (plus Rui Pinto de Andrade og John Falb) tog Pole Position til begge løb, foran holdkammeraterne i #26 med Yifei Ye (plus Ferdinand Habsburg og Rene Binder) i begge løb, og Phoenix Racing #5 med Nicki Thiim (samt Simon Trummer og Matthias Kaiser) som 3’er i lørdagens løb, og 4’er til søndagens løb.

JOTA #28 med Sean Gelael (og Stoffel Vandoorne) skal starte lørdagens løb fra P4, mens de starter P3 i søndagens løb.

G-Drive Racing #25

Alt tyder på at det bliver to spændende løb, som kan følges på Asian Le Mans Series YouTube siden fra klokken 11.00 lørdag, og klokken 9.30 søndag.

Opdatering

Efter kvalifikationen blev Car Guy Ferrari #57 og Formula Racing #60 rykket frem til henholdsvis 11. og 12. pladsen i lørdagens løb, mens Formula Racing #60 skal starte 9’er i søndagens løb, en plads foran Car Guy Ferrari #57. Ændringen skyldes annulleringer af tider grundet Track Limits.

RLR MSport #15 skal starte søndagens løb fra 5. pladsen i LMP3, mens LMP2 kategorien forbliver uændret.