4 timers racerløb afgjort til allersidst – opdateret

2021 sæsonens første afdeling af Asian Le Mans Series blev kørt i dag på Dubai Autodrome.

G-Drive Racing #25 med Franco Colapinto, Rui Pinto de Andrade og John Falb startede lørdagens løb fra Pole Position blandt LMP2 bilerne, foran holdkammeraterne i #26 med Yifei Ye, Ferdinand Habsburg og Rene Binder, mens Nicki Thiim havde kvalificeret Phoenix Racing #5, som han deler med Simon Trummer og Matthias Kaiser, ind på 3. startposition.

United Autosports #23 med Wayne Boyd, Manuel Maldonado og Rory Penttinen var på Pole i LMP3, foran holdkammeraterne Duncan Tappy, Andrew Bentley og Jim McGuire i #3, mens CD Sport #33 med Adam Eteki plus danske Michael Jensen og Nick Adcock skulle starte treer.

Malthe Jakobsen skulle starte løbet fra P4, sammen med RLR MSport #15 kollegaerne Maxwell Hanratty og Bashar Mardini.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Robert Renauer, Alfred Renauer og Ralf Bohn startede fra Pole Position blandt GT bilerne, foran GPX Racing Porsche #40 med Julien Andlauer, Axcil Jefferies og Alain Ferte, mens Precote Herberth Motorsport Porsche #93 med Klaus Bachler, Steffen Görig og Antares Au startede treer.

Danskerne havde desværre ikke haft en helt så god kvalifikation blandt GT holdene. Kessel Racing by Car Guy Ferrari #57 med Mikkel Jensen, Come Ledogar og Takeshi Kimura skulle starte fra 11. pladsen, mens Formula Racing #60 med Johnny Laursen, Nicklas Nielsen og Alessio Rovera startede lige bagved på P12.

Der var lidt dramatik hos Eurointernational #11 inden løbet, da Phil Mulacek ikke have kørt en omgangstid hurtig nok, til at være indenfor 110% af den hurtigste LMP2 bil. Derfor gav dommerne ham ikke starttilladelse i løbet, og holdet må derfor nøjes med Neale Muston og John Corbett i de fire time i dag og i morgen.

Phoenix Racing #4 var også reduceret til to mand, men det var fordi at Vincent Kolb havde ondt i ryggen, og valgte at trække sig selv, så Jan-Erik Slooten og Leo Weiss skulle køre løbene selv.

Dubai Race 1 2021 start
Photo: Asian Le Mans Series

Det 36 bils store felt kom afsted i dejligt solskin og 22 grader, klokken 14.15 lokal Dubai tid.

Der var drama i Sving 1, hvor JOTA #28 med Sean Gelael forsøgte at tage føringen ind i Sving 1, helt tilbage fra 4. startposition. Indoneseren fik dog bremset alt for sent, og fik de to G-Drive Racing biler til at gøre det samme, så Simon Trummer i Phoenix Racing #5 kunne overhale alle tre kørere, på nemmeste vis.

Der var drama for United Autosports #2, som måtte pitte allerede efter første omgang, da Ian Loggie havde fået en punktering efter kontakt. ARC Bratislava #44 måtte pitte omgangen efter, hvor Miro Konopka havde en langsom ind-omgang.

DKR Engineering #63 måtte pitte efter 10 minutters ræs, hvor Jean Glorieux havde tekniske problemer med bilen.

DKR Engineering #63
Photo: Asian Le Mans Series

GPX Racing Porsche #40 havde taget føringen i GT kategorien, da Precote Herberth Motorsport havde sat deres to lavest rangerede kørere i bilen til starten.

Kessel Racing Ferrari #27 havde et spin i Sving 15, men kom hurtigt videre.

JOTA #28 havde efterhånden fået hentet den førende Phoenix Racing #5, og Gelael satte hurtigt Trummer under pres. Geleal forsøgte at overhale Trummer i langsommere trafik, og de to biler ramlede sammen, og gav skader på både for- og bagenden af #28, mens #5 fik skader på bagenden. Begge biler måtte naturligvis pitte, hvor Phoenix Racing havde nogle problemer med at få bagenden af, hvilket kostede dem yderligere tid. Dermed havde vi en G-Drive Racing 1-2 med #26 foran #25.

Formula Racing #60
Photo: Asian Le Mans Series

Maxime Martin havde fået kørt Garage 59 Aston Martin #88 helt op på andenpladsen i GT kategorien, da han ligeledes havde udnyttet, at størstedelen af de andre kørere i bilerne i GT var Am kørere.

ARC Bratislava #44 var tilbage på banen, efter næsten 20 minutters reparationer i pitten. De blev så belønnet med en Drive-through straf, da de havde tyvstartet, ved starten af løbet.

DKR Engineering #63 var ligeledes tilbage på banen, efter lidt over en halv time i pitten. Kort tid efter, var de dog tilbage i pitten igen.

JOTA #28
Photo: Asian Le Mans Series

Dommerne kiggede naturligvis på kontakten mellem #28 og #5, og gav ikke overraskende JOTA #28 en Drive-through straf.

Johnny Laursen i Formula Racing Ferrari #60 havde tabt et par placeringer i GT kategorien, men gjorde et rigtig godt stykke arbejde.

På vej op gennem feltet, havde Sean Gelael endnu et uheldigt øjeblik, ude på banen, hvor han spandt rundt, for enden af baglangsiden. Med straffen, og det spin, var han tilbage bagved Simon Trummer i Phoenix Racing #5 igen.

Eurointernational #11
Photo: Asian Le Mans Series

United Autosports #2, Phoenix Racing #5, Walkenhorst Motorsport BMW #35, AF Corse Ferrari #54 og Racing Team India #64 fik advarsler for Track Limits, men indtil videre var det kun løftede pegefingre.

Era Motorsport #18 havde et spin, som kostede Dwight Merriman nogle sekunder, men ikke værre. Nielsen Racing #8 havde et spin kort tid efter, men Rodrigo Sales kom hurtigt videre.

AF Corse Ferrari #51 havde også et lille hurtigt spin, men ikke noget alt for dramatisk.

Rinaldi Racing Ferrari #66
Photo: Asian Le Mans Series

Rinaldi Racing Ferrari #55 havde mistet højre sidespejl, så det fik de besked på at få skiftet, i forbindelse med deres næste pitstop.

Racing Team India #64 havde kørt lidt for hurtigt i pitten, så de fik 5 sekunders Stop & Go straf for forseelsen.

Der var problemer for Nielsen Racing #8 som holdt stille i Sving 14, inden Sales fik bilen humpet tilbage til pitten. Næsten samme tid, havde United Autosports #3 et spin, et andet sted på banen, men ikke noget alvorligt.

Mikkel Jensen var kommet i Kessel Racing by Car Guy Ferrari #57, og vandt hurtigt flere placeringer i GT kategorien.

G-Drive Racing #26
Photo: Asian Le Mans Series

Der var kamp om 3. pladsen i LMP3, hvor Jim McGuire i United Autosports #3 var faldet tilbage til Bashar Mardini i RLR MSport #15, som dog blev overhalet af Tony Wells i Nielsen Racing #9, og tog 4. pladsen kort tid efter, mens Mardini ligeledes mistede 5. pladsen til CD Sport #33 med Adam Eteki. Få omgange senere, var Eteki oppe på P3, og satte jagten ind på de to foranliggende biler.

Jensen i 57’eren fik en advarsel for Track Limits, da danskeren pressede hårdt på, for at vinde placeringer. Samme advarsel tilfaldt også Christian Hook i Rinaldi Racing Ferrari #66, og Garage 59 Aston Martin #89 med Yuki Nemoto.

DKR Engineering #63 stoppede ude på banen i Sving 13, hvor dagen desværre var slut for dem. Der måtte en Full Course Yellow til, for at få bilen fjernet.

GPX Racing Porsche #40 og AF Corse Ferrari #54 blev begge to advaret omkring Track Limits.

GPX Racing Porsche #40
Photo: Asian Le Mans Series

ARC Bratislava #44 måtte en tur i garagen igen, for at få flere reparationer lavet på den nye Ginetta LMP3 racer.

Halvvejs inder i 4 timers løbet, var G-Drive Racing #26 i front af LMP2, United Autosports #23 i LMP3 og GPX Racing Porsche #40 i GT kategorien. Det var nogle store føringer til #26 og #23, som var næsten en hel omgang foran nærmeste konkurrent, mens 40’eren var omkring et halvt minut foran.

Mikkel Jensen i Kessel Racing by Car Guy #57 havde vundet 8 pladser, inden han videregav bilen til Come Ledogar.

Der var problemer for Precote Herberth Motorsports #93, som måtte kravle langsomt i pit.

Era Motorsport #18
Photo: Asian Le Mans Series

Malthe Jakobsen var kommet i RLR MSport #15, og fik hurtigt bilen kørt fremad mod podieplaceringerne igen. Malthe hentede ind på andenpladsen i klassen med stormskridt.

Eurointernational #11 fik en Drive-through straf, fordi at de havde overhalet i en gul flagzone.

AF Corse Ferrari #54 havde et spin midt i en stor klump trafik, men Francesco Castellacci kom hurtigt tilbage på sporet igen.

Jakobsen i #15 tog andenpladsen i løbet, ved at lægge side om side med Colin Noble i #9 gennem flere sving. Flot kørt af den unge dansker.

JOTA #28 fik en 5 sekunders Stop & Go straf, fordi at Stoffel Vandoorne konstant havde kørt for meget udenfor de hvide streger på banen. Sean Geleal var imidlertid kommet i bilen, så han skulle afsone holdkammeratens straf.

United Autosports #23
Photo: Asian Le Mans Series

Rinaldi Racing Ferrari #66 fik en Drive-through straf, for ikke at have respekteret Blå Flag.

Løbets sidste time startede med G-Drive Racing #26 i front af LMP2, United Autosports #23 i LMP3, og Precote Herberth Motorsport Porsche #99 i GT, men manglede stadig deres sidste tankstop, mens GPX Racing Porsche #40 var tanket til mål.

Efter Malthe Jakobsen havde kørt RLR MSport #15 frem til 2. pladsen i LMP3 kategorien, skulle han overgive bilen til Bashar Mardini, som skulle køre den sidste times tid i bilen.

Nicklas Nielsen havde overtaget Formula Racing #60 på 7. pladsen, med 45 minutter tilbage af løbet, til at få bilen længere frem i feltet.

Mardini i #15 havde et spin, hvor han mistede omkring 15 sekunder, inden han kom i gang igen.

Nicki Thiim lå på 3. pladsen i Phoenix Racing #5, men skulle holde dampen oppe, da Franco Colapinto i G-Drive Racing #25 bestemt ikke havde opgivet at snuppe den sidste podieplads.

AF Corse Ferrari #54 & Phoenix Racing Racing #4
Photo: Asian Le Mans Series

Garage 59 Aston Martin #89 fik en Drive-through straf, da Marvin Kirchhöfer havde kørt lidt for meget udenfor den afmærkede asfalt.

Mekanikerne på G-Drive Racing #25 blev ved med at fylde olie på bilen. Det havde de gjort gennem hele løbet, og gjorde det også i forbindelse med dagens sidste tankstop for dem.

Kessel Racing by Car Guy Ferrari #57 fik en Drive-through straf, fordi Come Ledogar havde forbrudt sig mod Track Limits.

ARC Bratislava #44 rundede dagen af med at få endnu en Drive-through straf, fordi at de havde kørt for hurtigt i pitten.

RLR MSport #15 mistede 4. pladsen i løbet, da Mardini mistede to positioner i samme sving, da United Autosports #2 med Andy Meyrick og Phoenix Racing #4 med Jan-Erik Slooten fik overhalet den orange racer.

ARC Bratislava #44
Photo: Asian Le Mans Series

Eurointernational #11 fik en 7 sekunders Stop & Go, CD Sport #33 1 sekunders Stop & Go og Precote Herberth Motorsport Porsche #93 en 1 sekunders Stop & Go for ikke at have overholdt minimums pitstop tiderne, i forbindelse med deres tankstops. Asian Le Mans Series kører med en minimums tid, så holdene ikke behøver at fumle alt for meget med tankningen, dækskifte og kørerskifte.

Forspringet i GT smuldrede stille og roligt, hvor GPX Racing Porsche #40, som havde ført gennem hele løbet, var ved at blive indhentet af Precote Herberth Motorsport Porsche #99, som havde haft noget af et yo-yo løb, ved at starte i front, falde langt ned i GT kategorien med Ralf Bohn bag rattet, hvorefter brødrene Renauer kørte bilen frem i feltet igen.

Alain Ferte mistede føringen med 4 minutter tilbage af løbet, da han spandt rundt helt på egen hånd i GPX Racing Porsche #40. Det betød at Precote Herberth Motorsport Porsche #99 kunne tage føringen af løbet.

Det blev kun værre for #40, da de fik en Drive-through straf, fordi at de havde brudt Track Limits.

AF Corse Ferrari #54 & Phoenix Racing Racing #4
Photo: Asian Le Mans Series

G-Drive Racing #26 med Yefei Ye, Ferdinand Habsburg og Rene Binder vandt løbet, foran JOTA #28 med Stoffel Vandoorne og Sean Gelael, mens Nicki Thiim, Matthias Kaiser og Simon Trummer sluttede treer med Phoenix Racing #5.

Era Motorsport #18 med Andreas Laskaratos, Dwight Merriman og Kyle Tilley var det bedste Am hold i LMP2.

United Autosports #23 med Manuel Maldonado, Wayne Boyd og Rory Penttinen vandt LMP3 kategorien, foran Nielsen Racing #9 med Colin Noble og Tony Wells, mens United Autosports #3 med Duncan Tappy, James McGuire og Andrew Bentley på P3.

RLR MSport #15 med Bashar Mardini, Maxwell Hanratty og Malthe Jakobsen sluttede på 6. pladsen, efter et skidt sidste stint fra Mardini. Michael Jensen, Nick Adcock og Adam Ateki sluttede 7’er og sidst i LMP3 kategorien.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Alfred og Robert Renauer samt Ralf Bohn vandt GT kategorien, foran GPX Racing Porsche #40 med Alain Ferte, Julien Andlauer og Axcil Jefferies, og Inception Racing McLaren #7 med Ollie Millroy, Ben Barnicoat og Brendan Iribe på tredjepladsen.

Formula Racing Ferrari #60 med Johnny Laursen, Alessio Rovera og Nicklas Nielsen sluttede 6’er blandt GT bilerne, mens Kessel Racing by Car Guy Ferrari #57 med Come Ledogar, Takeshi Kimura og Mikkel Jensen sluttede 9’er i GT.

Rinaldi Racing Ferrari #66 blev den bedste Am bil.

I morgen skal sæsonens 2. løb køres, med start klokken 9.45 dansk tid.

Opdatering

GPX Racing Porsche #40 fik ikke afsonet deres Drive-through for Track Limits, og derfor har de fået lagt 30 sekunder oveni løbsresultatet. Det betyder at de falder tilbage på 4. pladsen, mens Inception Racing McLaren #7 er de nye toere, og Walkenhorst Motorsport BMW #34 med Chandler Hull, Jonathan Miller og Nicky Catsburg er de nye treere i løbet.

Relaterede nyheder