Endnu et godt Dubai ræs

Asian Le Mans Series leverede endnu et godt ræs, da holdene skulle køre weekendens andet 4 timers løbet på Dubai Autodrome.

G-Drive Racing havde også sikret sig første startrække til dagens løb, med #25 kørt af Franco Colapinto, Rui Pinto de Andrade og John Falb på Pole, foran #26 med Yifei Ye, Ferdinand Habsburg og Rene Binder. JOTA #28 med Sean Gelael og Stoffel Vandoorne skulle starte treer, ved siden af Phoenix Racing #5 med Nicki Thiim, Simon Trummer og Matthias Kaiser på P4.

Startpositionerne i LMP3 var præcis ligesom til gårsdagens løb – United Autosports #23 med Wayne Boyd, Manuel Maldonado og Rory Penttinen på Pole, foran Duncan Tappy, Andrew Bentley og Jim McGuire i UA #3, og CD Sport #33 med Adam Eteki, Michael Jensen og Nick Adcock på P3.

RLR MSport med Bashar Mardini, Maxwell Hanratty og Malthe Jakobsen skulle starte dagens løb fra femtepladsen.

Precote Herberth Motorsport Porsche #93 med Klaus Bachler, Steffen Görig og Antares Au var på Pole blandt GT bilerne, foran GPX Racing Porsche #40 med Julien Andlauer, Axcil Jefferies og Alain Ferte, mens Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med tvillingerne Robert og Alfred Renauer samt Ralf Bohn skulle starte treer.

Rinaldi Racing Ferrari #66, Walkenhorst Motorsport BMW, Oman Racing by TF Aston Martin #97
Photo: Asian Le Mans Series

Blandt de danske GT deltagere, havde Formula Racing #60 med Johnny Laursen, Nicklas Nielsen og Alessio Rovera det bedste udgangspunkt fra startposition 7, mens Kessel Racing by Car Guy Ferrari #57 med Mikkel Jensen, Come Ledogar og Takeshi Kimura skulle starte 9’er. Begge biler havde været lidt heldig, at andre hold ikke havde overholdt Track Limits og diverse andre krav op til løbet, og var derfor rykket fremad, i forhold til den tid som de egentlig satte i kvalifikationen.

Siden løbet i går, havde Porsche fået 20kg ekstra ballast i bilerne, da BOP computeren havde regnet sig frem til, at det tyske bilmærke havde en fordel i forhold til de andre mærker.

Starten forløb meget bedre i dagens løb, hvor alle bilerne kom igennem første sving uden problemer.

Malthe Jakobsen i RLR MSport #15 tog 3. pladsen i LMP3 kategorien, allerede på vej ind i Sving 1, og fik kørt sig i front af kategorien, allerede inden første omgang var kørt. Flot kørt af den unge dansker.

RLR MSport #15
Photo: Asian Le Mans Series

Føringen i GT kategorien skiftede til GPX Racing Porsche #40, hvor også Garage 59 Aston Martin #88 kom forbi Polebilen Precote Herberth Motorsport Porsche #93.

Der var kontakt mellem Oman Racing with TF Aston Martin #97 og Precote Herberth Motorsport Porsche #99, hvilket resulterede i en punktering til #99. Heldigvis var det lige før pitindkørslen, så Ralf Bohn ikke tabte ret meget tid.

John Falb i #25 gjorde et fantastisk job ude i front af løbet, hvor den erfarende Bronzekører kunne holde hele feltet bag sig i løbets første 10 minutter, inden Rene Binder i søsterbilen #26 kom forbi.

Racing Team India #64
Photo: Asian Le Mans Series

Walkenhorst Motorsport BMW #34 og Formula Racing Ferrari #60 havde kontakt i Sving 1, hvor #34 Chandler Hull ikke kunne komme videre, mens Johnny Laursen kunne kørte videre. Den strandede #34 udløste en Full Course Yellow, så marshals kunne komme ud og bjærge bilen.

Det fik flere af holdene til at pitte, for at få lidt benzin på bilerne, og komme på en alternativ strategi.

Da løbet blev grønt igen, kom Falb i #25 ikke helt så hurtigt ind i rytmen som konkurrenterne, og tabte tre placeringer i løbet af få sving. Men bare det at han kunne føre løbet de første 10 minutter, var en flot præstation af amerikaneren.

Inception Racing McLaren #7
Photo: Asian Le Mans Series

Sean Gelael i JOTA #28 kom forbi Simon Trummer i Phoenix Racing #5, som med det samme kom under pres fra Arjun Maini i Racing Team India #64 raceren. Maini kom forbi et par omgange senere.

Føringen af løbet skiftede kort tid efter, hvor Sean Gelael i JOTA #28 tog føringen fra Rene Binder i G-Drive Racing #26.

GT føringen var også skiftet, da Marvin Kirchhöfer i Garage 59 #88 nu var etter.

En halv time inde i løbet, var der kæmpe ballade, hvor tre biler var involveret. Phoenix Racing #4, JOTA #28 og Nielsen Racing #8 havde haft en eller anden form for problemer. Mens #28 og #8 kunne køre videre for egen kraft, havde Jan-Erik Slooten i #4 problemer med at få bilen startet op igen. Det resulterede i en Full Course Yellow, så der kunne komme marshals ud til den strandede bil. Det gav føringen tilbage til G-Drive Racing #26. Slooten forklarede senere, at han havde haft kontakt med en GT bil, som havde ramt bagenden af LMP3 raceren, så han ikke kunne køre videre.

Rinaldi Racing Ferrari #55, DKR Engineering #63, CD Sport #33
Photo: Asian Le Mans Series

Det fik feltets LMP2 racere til at pitte, da benzintankene alligevel var ved at være tomme.

JOTA #28 faldt langt tilbage i feltet, da teamet måtte i gang med at reparere den, for de skader, som den havde fået under kontakten.

Jakobsen i RLR MSport #15 havde efterhånden fået slået et stort hul på 18 sekunder til United Autosports #23 med Rory Penttinen på andenpladsen.

Eurointernational #11 havde problemer ude på banen, hvor Neale Muston lige havde været i pit, men måtte kravle langsomt tilbage til pitten. Efter flere minutters kamp, lykkedes det ham at trille ind i pitten.

Oman Racing by TF Aston Martin #97 fik en Drive-through straf for kontakten med Precote Herberth Motorsport Porsche #99 tidligere i løbet. Skidt nyt for den førende bil i GT kategorien.

Era Motorsport #18
Photo: Asian Le Mans Series

Formula Racing Ferrari #60 fik ligeledes en Drive-through, for at have ramt Walkenhorst Motorsport BMW #34.

Formula Racing Ferrari #60 blev snuppet for at have kørt for hurtigt i pitten – endnu en Drive-through straf til det danske hold.

Ligesom i gårsdagens løb, var der adskillige advarsler for Track Limits, som nemt kunne udvikle sig til straffe, senere i løbet.

Jakobsen afleverede RLR MSport #15 til Bashar Mardini med et forspring på over et halvt minut til United Autosports #23 på andenpladsen i LMP3 kategorien. Imponerende kørsel.

Era Motorsport #18 havde et solospin, men Dwight Merriman kom hurtigt videre.

Nielsen Racing #8
Photo: Asian Le Mans Series

ARC Bratislava #44 havde et godt første stint af løbet, hvor Miro Konopka kunne hænge på de andre LMP3 racere, på trods af det stadig var Ginetta raceren første løbsweekend.

Føringen af løbet skiftede, da Arjun Maini i Racing Team India #64 kom forbi Rene Binder i G-Drive Racing #26.

JOTA #28 fik en Stop & Go, da de blev dømt til at have påkørt Phoenix Racing #4 tidligere i løbet.

HubAuto Racing Mercedes #1 havde et solospin i Sving 9, men ikke noget alvorligt for Liam Talbot. Dagen blev ikke bedre da de fik en Drive-through straf for at have kørt for hurtigt i pitten.

Era Motorsport #18 fik en 10 sekunders pitstop straf, da de han klemt en anden bil af banen.

GPX Racing Porsche #40
Photo: Asian Le Mans Series

DKR Engineering #63 var kommet i front af LMP3 kategorien, da de havde pittet tidligt i løbet, under en af FCY perioderne, og dermed på en anden tankstrategi end de andre biler. Da de pittede for anden gang i løbet, kom RLR MSport #15 tilbage i føring, hvor Mardini var tæt på at matche Rory Penttinens fart.

Naveen Rao i Racing Team India #64 var ikke helt så hurtig som holdkammeraterne – naturligt nok, da det kun er 3. løb at han kører i en LMP2 racer – så han var faldet tilbage på 3. pladsen, mens G-Drive Racing #26 var ude i front, og Phoenix Racing #5 oppe på andenpladsen af løbet.

AF Corse Ferrari #51 fik en 10 sekunders pitstop straf, da de havde håndteret benzin, mens en mekaniker ikke havde hjelm på.

Halvvejs i løbet var G-Drive Racing #26 førende i LMP2, RLR MSport #15 i LMP3 og GPX Racing Porsche #40 i GT.

Racing Team India #64 havde haft kontakt med en anden bil, da den ene forlygte hang og flappede i vinden.

JOTA #28 måtte skubbes ind i pitten, hvor mekanikerne gik i gang med at reparere på bilen. Dog tog 10 minutter inden Stoffel Vandoorne kunne vende tilbage på banen.

G-Drive Racing #26
Photo: Asian Le Mans Series

ARC Bratislava #44 stoppede ude på banen, hvilket var anden gang i løbet holdt stille efter et pitstop. Det samme var sket i forbindelse med dagens første stop, hvor Charlie Robertson dog fik liv i bilen igen. Det tog Tom Cloet over 5 minutter, inden han fik liv i bilen, men kunne herefter køre videre.

Rinaldi Racing Ferrari #66 fik en Drive-through straf for Track Limits.

Andenpladsen i GT skiftede fra Rinaldi Racing Ferrari #55 til Garage 59 Aston Martin #89, hvor Marvin Kirchhöfer lavede et meget sent dyk på Rino Mastronardi, for enden af baglangsiden.

Den førende G-Drive Racing #26 fik en Drive-through straf, da de havde overhalet udenfor banens hvide striber.

Rinaldi Racing Ferrari #66 fik en 5 sekunders Stop & Go, for at fortsætte med at køre udenfor Track Limits.

Kessel Racing by Car Guy Ferrari #57
Photo: Asian Le Mans Series

Løbets sidste time startede med G-Drive Racing #26 i front af LMP2, United Autosports #23 i LMP3, mens GPX Racing Porsche #40 fortsat var i front af GT.

Nicki Thiim i Phoenix Racing #5 havde efterhånden fået hentet G-Drive Racing #25, hvor danskeren kun lå to sekunder efter Franco Colapinto.

RLR MSport #15 havde kørt for hurtigt i pitten, så Maxwell Hanratty måtte afsone en Drive-through straf. Intet nyt fra teamet, om det var Bashar Mardini på vej ind, eller om det var Hanratty på vej ud… Dermed forduftede en potentiel podieplads, efter Jakobsens imponerende start på løbet, med 30 sekunders føring.

Nielsen Racing #9 kørte meget langsomt ude på banen, hvor Colin Noble forsøgte at få bilen tilbage til pitten, hvilket lykkedes ham efter adskillige minutter. Desværre måtte holdet opgive at reparere en skade på hjulophænget på bilen, og de kom aldrig tilbage på banen igen.

Kessel Racing Ferrari #77 fik en Drive-through straf på grund af Track Limits.

RLR MSport #15, Formula Racing Ferrari #60 og D’Station Racing Aston Martin #77 fik alle en 1 sekunders Stop & Go straf, for ikke at have overholdt minimums pitstop tiden. CD Sport #33 fik en 7 sekunders Stop & Go for samme forseelse.

United Autosports #23
Photo: Asian Le Mans Series

G-Drive Racing #26 med Yifei Ye, Ferdinand Habsburg og Rene Binder vandt løbet for anden dag i træk, foran holdkammeraterne i #25 med John Falb, Franco Colapinto og Rui Pinto de Andrade, mens Phoenix Racing #5 med Matthias Kaiser, Simon Trummer og Nicki Thiim sluttede treer.

Era Motorsport #18 med Dwight Merriman, Kyle Tilley og Andreas Laskaratos var bedste – og desværre eneste – LMP2 Am bil i løbet. Eurointernational #11 kom aldrig tilbage på banen, efter deres problemer, tidligt i løbet.

United Autosports #23 med Manuel Maldonado, Wayne Boyd og Rory Penttinen vandt for anden dag i træk, foran holdkammeraterne i #2 med Andy Meyrick, Rob Wheldon og Ian Loggie, og Nielsen Racing #8 med Matt Bell og Rodrigo Sales, mens DKR Engineering #63 med Jean Glorieux og Laurents Hörr, mistede andenpladsen på allersidste omgang, og sluttede helt tilbage på fjerdepladsen, som mistede 6 sekunder på sidste omgang – og altså to placeringer.

CD Sport #33 med Adan Eteki, Nick Adcock og danske Michael Jensen sluttede 6’er blandt LMP3 bilerne, mens RLR MSport #15 med Bashar Mardini, Maxwell Hanratty og Malthe Jakobsen sluttede løbet lige bagved.

GPX Racing Porsche #40 med Alain Ferte, Axcil Jefferies og Julien Andlauer vandt løbet i GT kategorien, foran Rinaldi Racing Ferrari #55 med Rino Mastronardi, David Perel og Davide Rigon, mens Garage 59 Aston Martin #88 sluttede treer med Maxime Martin, Valentin Hasse-Clot og Alexander West.

Rinaldi Racing Ferrari #66 med Christian Hook, Manuel Lauck og Patrick Kujala var bedste Am bil, for anden dag i træk.

Kessel Racing by Car Guy Ferrari #57 med Takeshi Kimura, Mikkel Jensen og Come Ledogar sluttede 8’er blandt GT bilerne, mens Formula Racing Ferrari #60 med Alessio Rovera, Johnny Laursen og Nicklas Nielsen sluttede 16’er i løbet, efter deres straffe, og tidlige uheld med Walkenhorst Motorsport BMW #34.

Garage 59 Aston Martin #88
Photo: Asian Le Mans Series

G-Drive Racing #26 er suverænt førende i LMP2 mesterskabet, foran Phoenix Racing #5 og G-Drive Racing #25.

United Autosports #23 fører LMP3 mesterskabet endnu mere suverænt, foran United Autosports #2 og #3.

GT mesterskabet føres af GPX Racing Porsche #40, foran Precote Herberth Porsche #99 og Inception Racing McLaren#7.

Nu skal alle holdene have bilerne pakket ned, og kørt til Abu Dhabi, hvor der skal køres officiel træning allerede på torsdag, inden kvalifikation og løb 1 køres fredag.

Relaterede nyheder