Nyt tiltag i LMC

Michelin Le Mans Cup vil prøve et nyt tiltag i 2021, hvor der bliver indført en anden form for justering mellem kørerne.

Ændringen kommer blandt Bronze kørerne, hvor der nu kommer en Bronze+ betegnelse.

I LMC er der krav om en Bronzekører i alle bilerne, uanset om det er LMP3 eller GT3. Bronze betegnelsen er for enten ældre kørere, eller unge kørere, som ikke tidligere har kørt racerløb.

Blandingen af ældre kørere, og de helt unge, som ikke er blevet vurderet til at skulle være Sølv kørere, kan give problemer i visse tilfælde.

For bare at give et eksempel, var Fabien Lavergne vurderet som Bronze, men kørte næsten ligeså hurtig som Sølvkørerne, som han delte bilerne med. Han blev også vurderet op til at være Sølvkører til 2020. Men det er bestemt ikke noget enkeltstående eksempel, da Rino Mastronardi leverede næsten de samme imponerende resultater i 2020 sæsonen.

Nielsen Racing #7
Photo: JJ Media

Det nye system har 4 faser.

Fase 1 er dem, som er nærmer sig Sølv køreren, som han eller hun deler bilen med, og her får man 20 sekunders tidsstraf, som skal afsones i forbindelse med det obligatoriske pitstop, som skal udføres cirka midtvejs i løbet.

Fase 2 er for dem som er lidt tættere på Sølv køreren, og disse får 50 sekunder ekstra.

Fase 3 er dem som er endnu tættere på Sølv køreren, og får 80 sekunders længere stop, mens Fase 4 bliver “bremset” med 120 sekunder i pitten.

Systemet kommer til at erstatte den hidtidige succes tidsstraf, som de forskellige hold blev idømt, alt efter resultaterne ved det foregående løb.

Det nye system er en automatisk beregning, som bliver offentliggjort efter hver løbsweekend, så alle kan se resultaterne. Tidsstraffen hæfter sig udelukkende til den enkelte kører, mens den gamle succes tidsstraf fulgte bilen – så hvis der var et hold, som havde en kørerkombination, som vandt løbet den ene weekend, hvorefter en eller to andre kørere overtog samme bil til næste weekend, ville disse blive tynget af den tidligere straf.

Der har allerede været kritiske røster, som siger, at det straffer den gode Bronzekører, og at folk vil forsøge at køre langsommere end de egentlig er. Den mulighed er der selvfølgelig altid – men 50% af løbet skal køres af Sølvkøreren, som også skal gøre hans eller hendes del af arbejdet, og gøre alt at vinde løbet. Og hvis et hold vælger at rotere 6 hurtige Bronzekørere, kan ingen af disse kørere vinde mesterskabet – og finder man 6 kørere, som alle er lige hurtige, som kun ønsker at køre et løb i sæsonen?

Michelin Le Mans Cup starter efter planen den 17. april 2021 på Circuit de Catalunya-Barcelona.

Relaterede nyheder