DS Virgin Racing oplevede højde- og lavpunkterne i motorsport

Efter Sam Bird’s sejr i Buenos Aires sidste år, kom DS Virgin Racing til Argentina med høje forventninger til løbet. Gode præstationer fra begge kørere, Sam Bird og José María López, i træningerne holdt teamets forhåbninger høje.

Det første problem kom i kvalifikationen. Varierede greb resulterede i 10. startposition for Bird mens López ramte muren, hvilket betød at han skulle starte løbet som bagved på 18. position. Men da starten gik stod det hurtigt klart at begge kørere var klar til at kæmpe. Bird vandt med det samme en placering mens López med nød og næppe udgik Adam Carroll (Panasonic Jaguar Racing), og kom op på 17. pladsen kort tid inden at løbet kom under Full Course Yellow halvvejs gennem 1. omgang.

På 4. omgang blev Bird’s DSV-02 klemt op mod muren, hvilket gav en skade på bagerst venstre hjulophæng. Bird fik bilen slæbt gennem 5. omgang og pittede herefter, for at skifte til hans 2. bil. På den måde ville han gå efter løbets hurtigste omgang, for så at vinde et point til mesterskabet. Tilbage på banen så missionen ud til at lykkedes, indtil han blev overgået af Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) i løbets døende omgange.

Derefter fortsatte englænderen med at kæmpe videre indtil en udskridning sendte bilen i muren og satte en stopper for hans løb. “I dag var bare en af de dage. Men jeg er trods alt glad for bilens fart i starten af løbet. Lad os håbe at jeg kan kæmpe videre i Mexico City,” sagde Bird.

Fra venstre: Sam Bird, Nelson Piquet Jr og José María López. DS Virgin Racing kørerne havde en blandet dag ved Buenos Aires ePrix Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Imidlertid havde López arbejdet sig vej gennem feltet ved at jage og passere konkurrenterne. Derudover havde Argentineren bevist hans forbedrede evne til at spare på strømmet da han kunne knibe en omgang mere ud af bilen end konkurrenterne og køre i pit med blot 1% tilbage på batteriet på løbets 20. omgang. López kom tilbage på banen på 14. pladsen, og gik straks i gang med at angribe de foranliggende kørere.

Tilskuerne sad på det yderste af sæderne da en kamp startede på 31. omgang mellem António Félix da Costa (MS Amlin Andretti), Stéphane Sarrazin (Venturi) og López, med 3 biler side om side på den smalle Puerto Madero gade bane. DS Virgin køreren præsterede først at avancere til 13. pladsen inden at det også lykkedes at snuppe Robin Frijns (MS Amlin Andretti) og derved 10. pladsen på 36. omgang.

“Jeg er meget tilfreds med den fortsatte udvikling af Pechito, racergenet i ham var meget tydeligt idag. Jeg er sikker på at vi kommer til at se ham vinde løb i år,” sagde teamchef Alex Tai. Teamet vil bygge videre på dette positive momentum på Autódromo Hermanos Rodríguez banen i Mexico i starten af april.