G-Drive Racing vinder fantastisk løb

G-Drive Racing #22 vandt et fantastisk racerløb på Monza banen ved 2. afdeling af European Le Mans Series.

Holdet, som drives af DragonSpeed, fik en 1-2, da 21’eren sluttede på andenpladsen, foran High Class Racing #49 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen bag rattet.

Det var en højdramatisk start på løbet.

En masse af LMP3 bilerne måtte undvige ved at køre ligeud gennem første chikane. Racing Team Nederland #29 havde også kontakt på første omgang, hvilket gjorde at deres motorhjelm blevet slået løs, og de måtte en ekstra gang i pitten, for at få den sat fast igen.

Larbre Competition #50 ramte Eurointernational #12 i den første chikane, hvor Cool Racing by GPC #4 også blev fanget.

High Class Racing #49 havde en tur af banen allerede på første omgang, men kom hurtigt tilbage igen. Dennis Andersen gjorde et rigtig flot stykke arbejde. Da han kom i bilen tabte han et par placeringer, men midtvejs i hans stint hentede og overhalede han konkurrenterne igen.

Racing Team Nederland #29

Proton Competition #77 kom i føring af GTE klassen, men var hårdt presset af Spirit of Race #55. Aaron Scott lavede en fed overhaling rundt om ydersiden på Porsche’en på vej ind i Ascari chikanen.

Panis Barthez Competition #16 og AT Racing #9 havde en kollision ind i Ascari chikanen, hvor begge biler borede sig ned i gruset. Det var 16’eren som hamrede indover kurben og bankede ind i siden på nummer 9. Så løbsleden undersøgte med det samme situationen og gav #16 en drive through straf. Situationen udløste den første FCY mens bilerne blev bjerget ud af gruset. DragonSpeed #21 havde en tur gennem gruset for at undgå de spindende biler.

Oregon Team #10

Graff #40 gik i stå på ved ud af 2. chikane og mistede derved 2. pladsen i løbet, mens søsterbilen #39 holdt føringen af løbet. Det var blot et af problemerne for nummer 40, som stoppede mindst 3 gange i løbet af de 4 timer. Richard Bradley fortalte på tv at bilen var plaget af elektriske problemer, ligesom mange andre LMP2 har været. Det betød at bilen pludselig går ud uden varsel, hvorefter at den skal igennem en opstartsprocedure, for at få liv i den igen.

Larbre Competition #50 med Fernando Rees kom dog stærkt igen, og overhalede hurtigt begge Aston Martin racere, som slet ikke havde farten i starten af løbet.

Anders Fjordbach kørte sig hurtigt op fra 9. startposition, og lavede en fantastisk overhaling ned af start mål langsiden, hvor han overhalede Cetilar Villorba Corse #47. Omgangen efter ville #47 dog have hævn og overhalede tilbage. Herefter kunne de to kæmpe videre.

G-Drive Racing #22

Da den første time var kørt, og alle havde haft et pitstop, var DragonSpeed #21 den førende bil, mens poleteamet Graff #39 var 2’er.

Tockwith Motorsports #34 fik problemer med generatoren på bilen, og måtte dykke i pitten til en hurtigt reparation. Senere i løbet havde de en tur gennem Lesmo 1 gruset men udgik med få centimeter at ramme autoværnet. De kunne dog fortsætte løbet uden yderligere problemer.

Der var voldsom kontakt mellem United Autosports #2 og AT Racing #9, hvilket sendte den sorte og orange #9 i gruset endnu engang. Da #2 vender tilbage på banen, hamrer den ind i siden på Larbre Competition #50. Bjergningen af #9 udløste løbets anden Full Course Caution. Kontakten gav en drive through straf til #2.

Efter ca halvanden times kørsel havde den farverige Oregon Team #10 en hurtig afkørsel for enden af start-mål langsiden, som sendte Norma M30 raceren hårdt ind i muren. Andres Mendes kunne dog humpe bilen i pit, hvor mekanikerne gik i gang med reparationerne. Det gav løbets 3. full course caution.

M.Racing – YMR #18

Eurointernational #11 og Panis Barthez Competition #16 havde et tæt øjeblik i første chikane hvor sidstnævnte kom lidt tættere på gruset end den kunne tænke sig. Men begge biler fortsatte uden skader.

Halvvejs gennem løbet måtte den førende i GTE, Spirit of Race Ferrari #55 køre i garagen med en defekt motor, hvorefter JMW Motorsport Ferrari #66 overtog føringen.

Cetilar Villorba Corse #47 var i problemer halvanden time før slut, da bilen pludselig stoppede ude på banen. Det lykkedes dog Andrea Bellichi at genstarte bilen, og komme i gang igen.

Med godt en time tilbage, overhalede High Class Racing #49 med Anders Fjordbach bag rattet United Autosports #32 med den tidligere Audi Sport fabrikskører Filipe Albuquerque udenom på vej ind i Variante Ascari, og distancerede dem hurtigt.

TF Sport Aston Martin #90 kom godt tilbage igen, og henover løbet fik den mere og mere fart på. Især med Nicki Thiim bag rattet, var omgangstiderne fuldtud på højde med de ellers hurtige Ferrari’er.

JMW Motorsport #66

Selvom Larbre Competition #50 satte hurtigste omgang i GTE klassen, var heldet ikke på deres side. 1 time før målflaget blev de ramt af Oregon Team #10, men begge kunne fortsætte, selvom der fløj stumper af begge biler.

M.Racing – YMR #18 overhalede Eurointernational #11 i en flot udbremsning for enden af start-mål langsiden, i kampen om 2.-3. pladsen i LMP3. Med en halv time tilbage af løbet, dykkede Ultimate #17 også forbi 11’eren.

Beechdean AMR #99 fik ligesom den anden Aston Martin også godt med fart på. Med lidt under en halv time igen, dykkede den forbi Spirit of Race #51 i kampen om 3. pladsen.

Med mindre end 20 minutter igen fik Eurointernational #11, Ultimate #17, G-Drive Racing #22 og Algarve Pro Racing# 25 fik alle straffe for ikke at have kørt langsomt nok under FCY. Det gav ekstra spænding i løbets afsluttende fase, hvor det skabte flere placeringsændringer. Straffen var dog ikke nok til at G-Drive Racing #22 mistede føringen.

Med 3 minutter igen af løbet indtog High Class Racing #49 andenpladsen, men DragonSpeed #21 havde så meget mere fart på, at de kunne dykke forbi den danske bil og snuppe andenpladsen fra dem.

TF Sport #90

Slutresultatet i LMP3 blev en dobbeltsejr til M.Racing – YMR teamet med #19 foran #18. Det gav den første sejr i LMP3 til Norma M30 chassis’et, På 3. pladsen kom Ultimate #17. RLR MSport #15 med Morten Dons bag rattet havde endnu en skidt dag på kontoret. Danskeren fik en drive through for tyvstart, og holdkammerat John Farano havde et spin for at undgå en anden spindende konkurrent. Alt i alt sluttede de på 10. pladsen, 2 omgange bag det vindende hold.

GTE klassen blev vundet af JMW Motorsport Ferrari #66 i det løb som blev det sidste løb for teamets gode gamle Ferrari F458 Italia, som nu bliver sendt på pension. Fra og med Le Mans skal de deltage med den nye F488 GTE, som de så også tager med i ELMS serien resten af året. På andenpladsen kom TF Sport Aston Martin #90, hvor Euan Hankey fik Ferrari’ens forspring kørt helt ned på 10 sekunder. Beechdean AMR #99 kom ind på 3. pladsen med ca 50 sekunders forspring til Spirit of Race #51. En omgang efter kom Proton Competition #77, mens Larbre Competition kom hjem på 6. pladsen, efter et løb fyldt med problemer.

G-Drive Racing #22, United Autosports #32 og High Class Racing #49 er de 3 bedste hold i LMP2 mesterskabet. LMP3 mesterskabet føres an af Ultimate #17 foran M.Racing – YMR #18 og United Autosports #3. TF Sport #90 fører fortsat GTE klassementet foran JMW Motorsport #66 og Beechdean AMR #99.

Nu holder ELMS serien pause indtil 23. juli, hvor 3. afdeling skal køres på Red Bull Ring i Østrig.