Faraday Future Dragon Racing stadig plaget af tekniske problemer

Den 1.93 kilometer lange bane i skyggen af Eiffeltårnet og Les Invalides gav Faraday Future Dragon Racing nyt håb, efter en serie af tekniske problemer, som har plaget dem i de første afdelinger af 2016/17 sæsonen. Det amerikanske hold havde dog blandet held ved 2017 FIA Formel E Paris ePrix.

Jérôme D’Ambrosio startede løbet i 13. position og kom godt afsted fra starten og lavede adskillige overhalinger på første omgang, og kunne derefter indtage en top 10 position. Teamets gamble på strategien gav ikke frugt, selv om teamet kaldte belgieren i pit umiddelbart efter et sammenstød mellem Lucas Di Grassi og António Félix da Costa på 19. omgang i sving 8.

Uheldigvis betød timingen af de gulde flag at belgieren endte 1 omgang bagude, da han kom tilbage på banen. I et forsøg på at vinde mesterskabspoint, ville D’Ambrosio gå efter at køre hurtigste omgang i løbet. En 3. Full Course Yellow forhindrede dog denne plan, og han kørte ikke løbet til slut.

“Samarbejdet med vores tekniske partner, Faraday Future, har hjulpet os med at løse flere af de tekniske problemer som har drillet teamet i sæsonen. Vi vil fortsætte med at arbejde videre på vores holdbarhed og presse på, resten af sæsonen, ” pointerede D’Ambrosio.

Jérôme D’Ambrosio gik igen glip af at se målflaget, da hans team Faraday Future Dragon Racing stadig er plaget af tekniske problemer. Photo : Jérôme Cambier

Efter deres sædvanlige kører Loïc Duval havde travlt med sit DTM program på Lausitzring i Tyskland, var det reserven Mike Conway, der hoppede i bil nummer 6. Briten er en erfaren kører, efter også at have kørt for Venturi i 2015/16 Formel E sæsonen.

Startende fra 11. position, kom Conway hurtigt fremad, og havde hans holdkammerat umiddelbart bag sig. Med seriøs energibesparelse, kunne den 33 årige vinde placeringer og førte endda løbet i 4 omgange. Så skete der en taktisk fejl, da han skulle skifte sin bil på 26. omgang, hvilket gjorde at han sluttede dagens løb som 14’er.

“Dagen gik rigtig godt før den anden og tredje Full Course Yellow i løbet. At blive ude på banen senere end resten af feltet gav os mange positioner på banen, men den strategi gik desværre ikke som planlagt,” sagde Conway.

På vej ind i anden halvdel af sæsonen, ser det amerikanske team til at vende deres held i Tyskland, når dobbeltløbet i Berlin ePrix køres 10.-11. juni.