Omskifteligt DTM løb på Nürburgring

Det 13. løb i dette års DTM mesterskab blev kørt under en stor indflydelse fra vejret, hvilket man så ofte ser på Nürburgring.

Efter en kvalifikation på optørret bane holdt Lucas Auer på Pole Position foran Marco Wittmann, Robert Wickens og Augusto Farfus. Rene Rast var den bedste Audi på P7, på en løbsdag hvor Audi var 25kg tungere end alle de andre på grund af succesballast.

Kort tid før løbet skulle starte, faldt regnen hårdt over banen, og løbsledelsen bestemte derfor at give kørerne 2 opvarmningsomgange på banen, inden at starten forløb normalt med en stående start.

Augusto Farfus lavede en super start og vandt starten foran Lucas Auer og Paul Di Resta. Tom Blomqvist fik problemer allerede i først sving, og faldt tilbage på sidstepladsen. Men bortset fra lidt små gnubberrier ned gennem feltet, forløb tingene roligt og uden større drama.

Rene Rast havde en hurtig tur af banen, men tabte kun en placering til Mattias Ekström, hvorved at han faldt ned på P8. Få omgange efter tabte Rast endnu en position til Maxime Martin.

Regnen stoppede 10 minutter inde i løbet, hvorefter der hurtigt blev kørt et tørt spor på banen. Der var dog stadig meget fugt på banen, så ingen af holdene overvejede at lave et hurtigt pitstop.

Augusto Farfus

Med 33 minutter tilbage af løbet kom Rene Rast og Maro Engel i kontakt med hinanden, da den sidstnævnte forsøgte at overhale Rast. Rast skred en anelse ud og de to biler rørte hinanden. Det resulterede i at Gary Paffett kunne smutte forbi de to, inden at Engel kom forbi Rast senere på omgangen. Rene Rast fik en advarsel for forseelsen, hvilket betyder at han skal starte 5 pladser længere tilbage i morgendagens løb, da reglerne i DTM siger at får en placeringsstraf, hvis man får 3 advarsler i løbet af sæsonen.

Augusto Farfus havde efterhånden fået opbygget et kæmpe forspring i front, med 7,5 sekunder ned til Lucas Auer, der førte et Mercedes tog an med Paul Di Resta og Robert Wickens, inden at Marco Wittmann kom på 5. pladsen.

Mattias Ekström kunne overhale Timo Glock, da svenskeren havde meget mere greb end tyskeren. De to duellerede hele vejen ned af start-mål langsiden, inden at Ekström kunne tage placeringen.

Omgangen efter blev Glock spundet rundt af Gary Paffett, da Englænderen forbremsede sig.

Mike Rockenfeller, Nico Müller og Tom Blomqvist var de første til at skrifte til slicks, inden at Maxime Martin, Gary Paffett, Bruno Spengler og Loic Duval fulgte efter.

Regnen begyndte at falde igen, men alligevel gav teamet Mattias Ekström tørvejrsdæk på. Dermed måtte svenskeren kæmpe hårdt med bilen. Augusto Farfus fik også tørvejrsdæk på, men blev alligevel hentet af Gary Paffett, da Englænderen havde meget mere varme i hans dæk. Kort tid efter tog Paffett pladsen.

Maxime Martin havde en tur ud i græsset, da han ikke kunne bremse sin BMW M4 DTM med tørvejrsdæk ned igen. Efter han bakkede tilbage, kunne han dog fortsætte igen.

Augusto Farfus valgte at køre tilbage i pitten for at få regndæk på, da banen var alt for våd til tørvejrsdæk.

Imens kunne Lucas Auer, Paul Di Resta, Robert Wickens, Maro Engel og Rene Rast blive ude på banen, og førte løbet an. Rast kom i pit med 15 minutter tilbage af løbet, og fik nye regndæk, og var forreste mand af dem som havde udført deres obligatoriske pitstop.

Marco Wittmann var den næste mand til at gå tilbage på regndæk, alt imens at solen begyndte at skinne over banen.

Med 12 minutter tilbage af løbet gik Lucas Auer og Robert Wickens i pit, og fik nye regndæk på deres to Mercedes racere. Rene Rast var dog den hurtigste mand ude på banen, og kørte et sekund hurtigere end alle andre. Han havde dog 16 sekunder op til Auer, hvilket var en umulig opgave.

Lucas Auer

Edoardo Mortara blev skubbet rundt af Maxime Martin, hvilket kostede sidstnævnte en drive-through straf.

Paul Di Resta kom ud i føring efter sit pitstop, og samme tid havde Lucas Auer en tur af banen, hvor han tabte værdifulde sekunder. Ydermere tabte Auer masser af tid, da han kom til at hænge bag holdkammerat Mortara, som blokere hans fremdrift et par omgange, inden at Auer kunne komme forbi. I mellemtid havde Paul Di Resta kørt et stort forspring ud.

Edoardo Mortara og Jamie Green var de sidste to kørere til at dykke i pit, men faldt helt tilbage på 6. og 7. pladsen i feltet.

På næstsidste omgang trak Paul Di Resta til side, og lod Lucas Auer overtage føringen. Det var naturligvis bedre for Mercedes i mesterskabet, da Auer lå meget længere fremme end Di Resta.

Dermed var løbet en total Mercedes triumf med Lucas Auer foran Paul Di Resta og Robert Wickens. Mercedes mand Maro Engel kom endda også i mål foran bedste Audi mand, Rene Rast på P5, mens vi skulle helt ned på P8 for at finde den første BMW, med uheldige Augusto Farfus. En sikker sejr blev tabt på grund af et forkert dækvalg, netop da regnen vendte tilbage.

Mattias Ekström sluttede løbet på 15. pladsen og var dermed langt udenfor pointene.

Det betød at mesterskabet pludselig blev meget tættere i toppen, hvor Mattias Ekström stadig fører, men nu blot et point foran Lucas Auer, med Rene Rast yderligere 3 bagude. Mike Rockenfeller, Jamie Green, Timo Glock og Maxime Martin ligger indenfor 8 point, i kampen om 4. pladsen – men stadig alle med muligheder omkring mesterskabet, da der blot er 18 point fra Rockenfeller til førende Ekström.

I morgen søndag køres weekendens 2. løb.