Overraskelserne fortsatte i Østrig

Efter gårsdagens turbulente løb, var der optræk til endnu en dramatisk dag på Red Bull Ring i DTM.

Gary Paffett havde kørt sig til Pole Postion foran Nico Müller og Mesterskabsførende Paul Di Resta. Gårsdagens vinder, Rene Rast skulle starte løbet fra P7, mens lørdagens Polemand Daniel Juncadella skulle starte fra P8.

Modsat gårsdagens løb, blev der startet på knastør asfalt, med masser af solskin på banen.

Paffett fik den bedste start på løbet, men Rast lavede en super start, og var oppe på P4 efter blot 3 sving.

Der blev skubbet lidt i midterfeltet, hvor Philipp Eng, Daniel Juncadella, Robin Frijns, Jamie Green, og Lucas Auer havde en fantastisk duel omkring 9. pladsen, hvor pladserne blev byttet frem og tilbage. Dommerne mente at PENG havde været lidt frisk nok med nogle af hans overhalinger, og gav ham en advarsel.

Gary Paffett

Müller tog føringen af løbet på 3. omgang, da han brugte DRS mod Paffett.

Paffett forsøgte at slå tilbage to omgange senere, men fik ikke Mercedes snuden foran Audi Sport raceren.

Augusto Farfus fik en 5 sekunders pitstop straf, da han ikke havde holdt korrekt placeret ved starten af løbet.

Lucas Auer var den første bil til at pitte efter friske dæk.

Alt imens forsøgte Paffett igen at komme forbi, men selv med DRS åben, kørte Mercedes-AMG C63 DTM raceren kun ligeså hurtig som Audi RS 5 DTM raceren.

Mike Rockenfeller og Marco Wittmann var inde i pit på 6. omgang.

Gæstestarter Sebastien Ogier har tidligere deltaget et par weekender i Porsche Mobil 1 Supercup, og disse spidse albuer fik han fundet frem i kampen mod Augusto Farfus, som han passerede.

Wehrlein pittede efter 10 omgange, efterfulgt af Frijns omgangen efter.

Edoardo Mortara, Timo Glock og Daniel Juncadella havde en tæt duel omkring 6. pladsen, som bølgede frem og tilbage, alt efter hvem der have DRS eller ej. Glock gav Mortara et lille skulderskub, hvilket gav Glock en advarsel fra dommerne.

Joel Eriksson

Juncadellas pitstop gik ikke helt efter planen, da mekanikerne havde lidt bøvl med at få højre bagdæk på. Det gik meget bedre for Joel Eriksson omgangen efter.

Farfus gik i stå ude på banen, hvor Audi Sport med det samme satsede, og sendte Rast i pit, i tilfælde af at der skulle komme Safety Car. Det valgte løbsledelsen dog ikke at gøre, men klarede det under et lokalt gult flag.

Både Di Resta og Glock samt Duval og Spengler pittede omgangen efter, hvilket efter kun en håndfuld køreren tilbage på banen, uden pitstop.

Rast havde allerede fået varme i dækkene, og kunne derved blæse forbi Di Resta i Sving 3.

Müller og Paffett pittede en omgang efter. Mens alt gik perfekt for Müller, havde Mercedes mekanikerne problemer med at få dækkene skiftet hos Paffett, hvilket kostede placeringen til Rast allerede ved pitudkørslen. Herefter havde Rast udelukkende Müller foran sig, mens Paffett og Di Resta havde deres egen kamp om 3. pladsen.

Det fik Joel Eriksson til at indhente de to Mercedes racere, som pludselig også skulle til at kigge i bakspejlet.

Mortara pittede på 20. omgang, og kom ud på 12. pladsen, efter den efterhånden løbslange kamp mellem Rockenfeller, Glock og Juncadella.

Med 15 minutter tilbage af løbet havde Rast fået suget sig op til Müller, og passerede holdkammeraten med en lille smule DRS hjælp.

Rene Rast

Jamie Green var den sidste mand til at pitte med kun 13 minutter tilbage af løbet. Det gav ham helt friske dæk, så han kunne angribe de andre kørere for fuld gas.

Lucas Auer måtte desværre udgå med tekniske problemer, kort tid før afslutningen af løbet. Så ikke noget ønskeresultat på hjemmebanen.

Juncadella var efterhånden ved at være træt af at se bagenden på Glocks gule racer, at spanieren forsøgte et desperat dyk i Rauch Svinget, så han fuldstændig fik udbremset sig selv, og tabte yderligere et par placeringer, inden han havde fået kæmpet sig igennem gruset.

Mens gårsdagens løb havde været lidt heldig for Rene Rast, tog hans dagens sejr på ren fart, med bodyguard Nico Müller på andenpladsen, mens Gary Paffett og Paul Di Resta sluttede P3 og P4. Joel Eriksson var den bedste BMW mand i P5.

Det var Rasts 4 sejr i træk i denne DTM sæson, mens det var Audi Sports DTM sejr nummer 100.

Paul Di Resta tager til finaleweekenden, på Hockenheim om 3 uger, som Mesterskabsførende. Han har et forspring på 4 point til Gary Paffett, mens Rene Rast kun er 30 point fra føringen – med 52 mulige point at køre om.

Mercedes har allerede vundet både Team- og Konstruktørmesterskabet, men kan de også vinde kørertitlen?

Kan Rast holde momentum til finalen, eller bliver en af Mercedes kørerne Mester i afskedssæsonen?

Uanset hvad, så kan en af kørerne kalde sig dobbelt DTM Mester, når finaleløbet er kørt den 14. oktober.