Gavin og Milner sendes til Kina

Om 3 uger hopper Oliver Gavin og Tommy Milner på hver deres flyver, og sætter kursen mod Shanghai i Kina.

De to kørere er blevet udvalgt af Corvette Racing til at deltage i FIA World Endurance Championship løbet på Shanghai International Circuit ombord Redline/Mobil 1 Chevrolet Corvette C7.R #64. Det bliver ikke i de traditionelle gule Corvette farver, men i grå og rød, hvilket matcher Redlines farver.

Løbet bliver indtil videre en engangsforestilling for Corvette i FIA WEC, udover Le Mans, da det er GMs asiatiske importør, der støtter deltagelsen i netop dette løb.

Tilbage i 2014 deltog holdet også på COTA i FIA WEC afdelingen, men har ellers holdt sig til udelukkende at køre 24 timers løbet på Le Mans i FIA WEC regi.

I 2019 køres der både FIA WEC samt IMSA samme weekend på Sebring, så det er ikke umuligt, at Corvette Racing også sætte en bil til start i denne afdeling, da de i forvejen er på banen. Det er dog kun såfremt at de har de nødvendige ressourcer til at kunne holde begge programmer kørende, for de vil med sikkerhed ikke nedprioritere IMSA programmet, bare fordi at de også skal deltage i FIA WEC.

Corvette Racing #64

FIA WEC har gennem mange år forsøgt at få Corvette Racing med i hele serien, og ikke kun møde op til Le Mans, og forsøge at stjæle fokus og pokaler fra de normale hold. Der er efterhånden kun 12 pladser at dele ud til 24 timers løbet på Le Mans, da FIA WEC og alle de automatisk inviterede hold fra ELMS, Asian LMS samt IMSA optager de andre 48 pladser. Derfor er der stor kamp om disse pladser, og ACO får sværere og sværere ved at forsvare, at dele det ud til to biler, som ellers ikke støtter ACO ræs. Så de er forhåbentlig på vej mod et FIA WEC program.

Oliver Gavin og Tommy Milner kender hinanden utrolig godt, da de er fast makkerpar i WeatherTech SportsCar Championship, hvor de sluttede 3’er i 2018, mens holdkammeraterne Jan Magnussen og Antonio Garcia vandt Mesterskabet.

Corvette Racing har ikke haft specielt meget succes i FIA WEC, siden serien startede i 2012. Det er blevet til 3 podiepladser, heraf en enkelt sejr i 2015 til Gavin/Milner samt Jordan Taylor. De to andre podiepladser har Garcia/Magnussen samt Jordan Taylor kørt hjem.

Måske de skulle have ringet til Taylor, hvis de vil på podiet i Kina…

FIA World Endurance Championship afdelingen i Kina køres den 18. november.