Kluntet start på Monaco løb

Sæsonens 7. Jaguar I-PACE eTROPHY løb blev i Monaco, på en kortere udgave af Formel 1 banen.

Caca Bueno havde taget Pole Position, foran holdkammeraten Sergio Jimenez, mens mesterskabsførende Bryan Sellers skulle starte fra P3, foran Stefan Rzadzinski.

Katherine Legge havde været uheldig i kvalifikationen, da hun havde hele to punkteringer.

Gæstekøreren denne gang var Anthony Beltoise, der havde kørt bilen ind på 9. pladsen i det 12 bils store felt.

Det blev en kaotisk start, da kun tre af de fem startlamper tændte, inden lamperne gik ud, og starten gik.

Det overraskede Sellers lidt, så Rzadzinski havde snuden foran på ved mod Sving 1. Rzadzinski forsøgte at klemme sig forbi, men det ville Sellers ikke finde sig i, og holdt på, på inderbanen. Det kom til kontakt mellem de to, og Rzadzinski kom bredt rundt i det første sving.

Da han skærer tilbage på banen, var Legge allerede kommet halvvejs forbi, så han skubbede Legge på tværs af banen.

Med vragdele og Legges bil parkeret ude på banen, valgte løbsledelsen at rødflage løbet, så der kunne blive ryddet op igen.

Rzadzinski var også ude af løbet, da hans styretøj var ødelagt på den ellers så fine Jaguar racer.

Caca Bueno, Sergio Jimenez etc

Løbet blev genstartet med 20 minutter + en omgang tilbage på uret.

Yaqi Zhang var faktisk kommet helt op på en generel 4. plads i al forvirringen. Zhang overlod dog pladsen til Pro kører Simon Evans efter et par omgange, da han havde hans eget Pro-Am klassement at køre om. Han havde Ahmed Bin-Khanen lige bag sig, så han kunne heller ikke give alt for meget plads.

De to holdkammerater Bueno og Jimenez skulle ikke have lavet noget ballade ude foran, men Simon Evans lå lige bagved Sellers.

Celia Martin udnyttede hele banens bredde, og fik endda snittet et af de fastmonterede kameraer ovenpå autoværnet, som rykkede hendes sidespejl af.

Yaqi Zhang og Ahmed Bin-Khanen havde et tæt øjeblik i Sving 1, hvor Bin-Khanen blev taber af den duel, og måtte udgå med ødelagt styretøj, men kom selv af vejen, så vi undgik en Safety Car.

Jaguar I-PACE eTROPHY VIP car

Bortset fra første omgang, og Zhang/Bin-Khanen kontakten, var det et ret udramatisk løb, som Caca Bueno vandt foran Sergio Jimenez og Bryan Sellers.

Yaqi Zhang vandt Pro-Am foran Bandar Alesayi og Celia Martin.

Anthony Beltoise gennemførte løbet som 7’er.

Bryan Sellers er fortsat i føring af Pro mesterskabet, men Sergio Jimenez er nu blot 1 point efter, mens Simon Evans har P3 foran Caca Bueno. Med tre afdelinger tilbage, skal der sket et eller andet dramatisk for at det ikke bliver enten Sellers eller Jimenez som mester, da Evans er 16 point bagude, og en sejr giver 20 point. Så både Sellers og Jimenez skal mere eller mindre udgå fra et løb, for at Evans er tilbage i kampen.

Bandar Alesayi er stadig i føring af Pro-Am, men Yaqi Zhang har hentet godt ind på ham i de seneste to afdelinger. Der er dog fortsat 36 point mellem dem, så Alesayi har faktisk mulighed for at lukke mesterskabet, såfremt han får 6 point mere end Zhang i Berlin, som er den næste afdeling af Jaguar I-PACE eTROPHY.

Den tyske afdeling køres den 25. maj 2019.