Jaguar serien afsluttet i New York

Jaguar I-PACE eTrophy 2018/19 sluttede sæsonen af i New York, hvor de kørte for anden dag i træk.

Desværre var der kun 10 biler til start, da gæstekøreren Mark Hacking ikke kom til start på grund af uheldet i går.

Vi fik allerede kåret de to mestre i går, så derfor var det en Sergio Jimenez som kunne tage Pole Position helt uden pres på. Ligesom i går, kunne holdkammerat Caca Bueno tage andenpladsen, med Simon Evans treer og Katherine Legge firer. Bryan Sellers kom slet ikke på banen, da mekanikerne fandt endnu en skade på bilen, efter gårsdagens uheld i kvalifikationen. Og dermed skulle han starte sidst.

Ahmed Bin-Khanen havde taget Pole blandt Pro-Am kørerne, efterfulgt af Yaqi Zhang, mesteren Bandar Alesayi og Celia Martin.

Bryan Sellers & Simon Evans

Mens Jimenez og Bueno kom godt afsted, lykkedes det Legge at komme udenom Evans i Sving 1, ved først at placere sig på ydersiden, og derefter have indersiden i Sving 2, og derved klemme sig forbi.

Sellers fik også en god start på løbet, og vandt de første fire placeringer i løbet af de første par omgange.

Martin var kommet forbi Alesayi, men fik udbremset sig selv midtvejs i løbet, så mesteren kom forbi igen.

Sellers fortsatte sin march gennem feltet, og kom op på 5. pladsen i løbet, efter 15 minutters ræs. Top 4 var dog 7 sekunder længere fremme, så amerikaneren havde ikke nogen chance for at fange dem, medmindre at der ville komme Safety Car i løbet.

Legge satte Bueno under hårdt pres, i duellen omkring andenpladsen, men måtte samtidig holde øje med Evans i bakspejlet.

Yaqi Zhang & Ahmed Bin-Khanen

3 minutter før afslutningen af løbet gik Celia Martin i stå ude på banen. Bilen slukkede bare, uden at hun kunne køre videre. Det udløste en lokal gul flagzone, men resten af banen forblev grøn.

Men Sergio Jimenez vandt et udramatisk løb, foran Caca Bueno, Katherine Legge, Simon Evans og Bryan Sellers.

Ahmed Bin-Khanen vandt Pro-Am foran Yaqi Zhang, Bandar Alesayi og Ziyi Zhang – Celia Martin var eneste kører der ikke så målflaget.

Sergio Jimenez vandt Pro mesterskabet foran holdkammerat Caca Bueno, med Bryan Sellers treer, lige foran Simon Evans, og Katherine Legge lidt længere tilbage.

Bandar Alesayi vandt Pro-Am mesterskabet foran Yaqi Zhang, Ahmed Bin-Khanen og Celia Martin.

Sergio Jimenez

Det var afslutningen på den første sæson af Jaguar I-PACE eTrophy. Sæsonen har til tider leveret noget godt ræs, men der har bare været for få biler i både Pro og Pro-Am. Det oprindelig mål på 20 biler er slet ikke blevet mødt, da der maksimalt har været 13 biler til start ved de første afdelinger, og derefter 12, og så helt nede på 11 i New York, hvor vi desværre mistede VIP gæstebilen i lørdagens løb.

Den hårde sandhed er desværre, at der er brug for flere biler, hvis serien skal fortsætte. Ideen er rigtig god, men 10-12 biler er for lidt til at publikum bliver engagerede i serien, og det kombineret med de forholdsvis store biler, på de samme baner som Formel E knapt nok selv kan overhale på, gør at der ikke er de store mængder overhalinger, med mindre at den forankørende laver en kørefejl, og får udbremset sig selv, eller snitter muren.

Men Jaguar har bevist at deres elektriske I-PACE bil kan bruges til ræs, og giver elektriske SUV biler et sporty look.

Der er endnu ikke noget nyt omkring den kommende sæson, så det må vi vente med, indtil serien offentliggør det i den kommende tid.