Kaotisk LMC afdeling på Spa – opdateret

Michelin Le Mans Cup leverede endnu et løb, fuld af overraskelser, sammenstød og straffe, da sæsonens 5. afdeling blev kørt på Spa Francorchamps banen i Belgien.

DKR Engineering #3 med Francois Kirmann og Laurents Hörr havde taget Pole Position til dagens løb, foran Graff #9 med Eric og Adrien Trouillet, og Graff #39 med Adrien Chila og Nicolas Schatz.

Luzich Racing #71 med Mikkel Mac og Fabien Lavergne startede fra P1 blandt GT3 bilerne, med Kessel Racing Ferrari #8, kørt af Sergio Pianezzola og Giacomo Piccini som toer, mens Krypton Motorsport Mercedes med Marco Zanuttini og Stefano Pezzucchi startede treer.

DKR Engineering #3 & AT Racing #90

Det blev en meget kaotisk start på løbet, da United Autosports #22, Cool Racing #74 og #96 samt KEO Racing #43 stødte sammen i Sving 1. Alle fire biler kunne selv køre videre, men #22, #74, og #43 måtte ind til reparationer i pitten.

Samtidig kom Luzich Racing Ferrari #71 i klemme i balladen, og fik en punktering, så Fabien Lavergne måtte humpe bilen tilbage til pitten.

På løbets 3. omgang spandt Lanan Racing #25 rundt i La Source hårnålen, og måtte lade hele feltet passere, inden Michael Benham kunne genoptage løbet. Benham havde været helt oppe under bagvingen af DKR Engineering #5, hvor de to biler snittede hinanden, men #25 spandt, i forsøget på at undgå denne kontakt.

Spirit of Race Ferrari #51

Kessel Racing #60 havde en tur af banen, og måtte sidenhen køre tilbage til pitten, hvor de måtte udgå med defekt servo styring.

United Autosports #22 fik en Drive-through straf, for at forårsage balladen i starten af løbet.

Motorsport98 #98 havde et solospin, men kom hurtigt videre.

Krypton Motorsport Mercedes #35 havde også et solospin, hvor han var inde og kyssede dækbarrieren, inden han kunne køre videre.

Dagen gik ikke specielt godt for Lanan Racing #25 som havde endnu en spin, men denne gang ud af Bus Stop Chikanen.

Motorsport98 #98

Cool Racing #74 tabte en masse vragdele ude på banen, og udløste derved dagens første Safety Car periode. Bilen kom dog selv tilbage til pitten, hvor mekanikerne gik i gang med at reparere og udskifte en helt masse dele på bilen.

Størstedelen af feltet gjorde klar til at køre i pit – men det gjorde Safety Car’en også, så det gav en del panik i pitten. Graff #9 var en af de sidste til at pitte, da de mente at det kunne være en taktisk fordel at blive ude, i stedet for at ende i al panikken i pitten. Det gav dog tikke rigtig pote, og de kom ud på banen igen, et godt stykke nede i rækkerne, efter ellers at have været med i top 5 gennem den første del af løbet.

Luzich Racing Ferrari #71

Halvvejs i løbet var DKR Engineering #3 i front af LMP3, foran Graff #39 og Nielsen Racing #2. Blandt GT3 bilerne var Kessel Racing Ferrari #8 i front, som de havde været siden starten af løbet, da #71 løb ind i problemer. Beechdean AMR #99 var toer, mens SPS Automotive Performance Mercedes #54 var treer.

Med godt 45 minutter tilbage af løbet, kom der Full Course Yellow, da KEO Racing #43 holdt stille ude på banen, og måtte trækkes væk af en rydningsbil.

DKR Engineering #5 havde et solospin for enden af Kemmel Straight, men udover et par flatspottede dæk, skete der ingen skade.

Cool Racing #74

SPS Automotive Performance Mercedes #54 fik en Drive-through straf for at have kørt for hurtigt i pitlane – i forbindelse med den tidligere Drive-through straf.

DKR Engineering #5 og Scuderia Villorba Corse Mercedes #7 fik begge en 3 minutters Stop & Go straf, for at have overhalet Safety Car uretmæssigt.

En halv time før mål, kom der en straf som virkelig fik indflydelse på løbets udfald. DKR Engineering #3 og United Autosports #23 fik begge en Stop & Go, for at have lavet hjulspin i pitten. #3 havde ført løbet fra start til slut, og med kun 5 sekunders forspring til andenpladsen, ville de dumpe ned i rækkerne.

DKR Engineering #5 fik endnu en Stop & Go straf, men denne gang skulle de stoppe motoren i forbindelse med stoppet.

Søsterbilen #3 kunne efterhånden arbejde sig op gennem feltet igen, og var helt oppe ved Colin Noble i Nielsen Racing #2, i duellen omkring andenpladsen.

Efter 2 timers ræs vandt Graff #39 med Nicolas Schatz og Adrien Chila løbet, foran Nielsen Racing #2 med Tony Wells og Colin Noble, som holdt DKR Engineering #3 med Laurents Hörr og Francois Kirmann stangen, selvom de var under hårdt pres gennem den sidste del af løbet.

Kessel Racing Ferrari #8 holdt føringen i hus, og vandt med Giacomo Piccini og Sergio Pianezzola, foran Beechdean AMR #99 med Andrew Howard og Ross Gunn, mens Spirit of Race Ferrari #51 med Maurizio Mediani og Christoph Ulrich sluttede treer.

Som tidligere nævnt udgik KEO Racing #43, mens det også var en skidt dag for Luzich Racing Ferrari #71, som kun sluttede 6’er i løbet, mistede føringen i mesterskabet, og nu er 9 point bagefter Kessel Racing #8.

De er dog stadig toer i mesterskabet, hvor Beechdean AMR #99 nu er rykket frem på 3. pladsen, 3 point foran Spirit of Race Ferrari #51.

Kessel Racing #8

Blandt LMP3 bilerne er DKR Engineering #3 nu 20 point foran Nielsen Racing #2, som er sprunget op på andenpladsen, et point foran Lanan Racing #25. Graff #39 har på trods af dagens sejr, ikke længere mulighed for at vinde mesterskabet, men har mulighed for at slutte på alt mellem 2. og 4. pladsen i mesterskabet.

Finalen på dette års Michelin Le Mans Cup køres den 27. oktober på Portimao banen i Portugal.

Opdatering – Hele LMP3 podiet er efterfølgende blevet diskvalificeret – læs mere her.