Vildt ræs i Berlin

Ugens sidste løb, og tredjesidste løb i 2019/2020 sæsonen for ABB FIA Formula E Championship blev kørt i Berlin, på det gamle lufthavnsområde, Tempelhof.

Jean-Eric Vergne var på Pole Position for anden dag i træk, og havde fået følgeskab af sin holdkammerat på første række, Antonio Felix da Costa. Sidstnævnte havde gode muligheder for at tage mesterskabstitlen i dagens løb, såfremt han bare sluttede foran Maximilian Günther og Lucas Di Grassi. Skulle Günther eller Di Grassi alligevel slutte foran, skulle portugiseren blot slutte i top 4, for stadig at sikre sig titlen.

Oliver Rowland skulle starte løbet som treer, foran holdkammerat Sebastien Buemi, mens Nyck de Vries og Felipe Massa tog sig af 3. startrække.

Maximilian Günther til gengæld skulle starte løbet helt tilbage fra 21. startposition – så det ville blive en svær dag for ham, med mindre at der ville opstå kaos oppe forrest i feltet, hvilket helst skulle involvere Antonio Felix da Costa. Lucas Di Grassi startede løbet fra P12.

Mens de tre første løb var blet kørt i strålende solskin, var der drevet nogle skyer ind over banen til søndagens løb, med en 15% chance for regn. En hel uge med flot solskin betød at himlen efterhånden snart havde behov for at komme af med noget fugt.

Berlin Rnd 9 2020

Det blev en stille og rolig start i top 5, mens Felipe Massa tabte en plads til Alexander Lynn i den første svingkombination.

Der måtte dog Safety Car på banen, da Maximilian Günther hamrede op i bagenden på Oliver Turvey, og var ude på stedet. Tyskeren måtte en tur forbi hospitalet, da han klagede over smerter i hånden. Det viste sig dog ikke at være noget alvorligt, og han blev hurtigt sendt tilbage til banen, med en besked om at skulle holde hånden i ro, indtil finaleløbene i den kommende uge. Til gengæld slukkede det alle titelchancer for Günther, da der ikke var nok point at score, i de sidste to løb.

Det kostede næsten 10 minutters løbstid, inden der blev givet grønt flag igen.

Rene Rast smækkede døren i hovedet på Mitch Evans, hvilket gav Di Grassi en mulighed for at komme forbi i stedet.

Rast var første kører til at bruge Attack Mode. Godt nok mistede han en plads til Evans, men kom hurtigt tilbage på 8. pladsen i løbet.

Samtidig begyndte det at regne over banen, hvilket blot gjorde det hele mere spændende. Kørebanen var dog så varm, at regnen blot fordampede med det samme, så det aldrig rigtig blev noget problem.

Sergio Sette Camara

Dommerne havde kigget på startuheldet, og idømte Günther en straf på 3 startpladser til næste løb.

Vergne og Felix da Costa tog Attack Mode på samme tid, og mens Vergne holdt føringen, røg portugiseren ned på 3. pladsen bag Rowland.

Det begyndte stille og roligt at regne mere, men med de mønsterdæk som Formel E bilerne kører på, er der ikke noget der hedder regndæk.

Antonio Felix da Costa kom forbi Rowland igen, og kom endda forbi holdkammerat Vergne, ved hjælp af Attack Mode.

Alexanders Sims lavede en noget robust overhaling på Sam Bird, men ikke noget kriminelt.

Antonio Felix da Costa, Stoffel Vandoorne, Daniel Abt, Lucas Di Grassi og Maximilian Günther var de 5 heldige kørere med Fan Boost i dagens løb.

Regnen var stille og roligt hørt op, så farten på bilerne blev øget igen.

Rene Rast

Det lykkedes Felix da Costa og Vergne at tage deres anden Attack Mode, og komme ud foran Rowland i Nissan e.dams raceren på P3, som allerede havde aktiveret hans egen Attack Mode.

Felipe Massa, Mitch Evans og Alexander Lynn havde en hård kamp omkring 7.-9. pladsen i løbet, hvor der blev overhalet indenom, og udenom – blandet op med lidt Attack Mode. Ærgerligt nok, fik Lynn problemer med displayet i bilen, så han ikke længere kunne se bilens data, og det gjorde at han raslede ned gennem feltet.

De to DS Techeetah kørere byttede plads igen, efter Vergne havde sparet noget energi igennem de omgange, hvor han kunne nyde godt af slipstrømmen fra Felix da Costa.

Nissan e.dams kammeraterne Rowland og Buemi skiftede plads med 4 minutter tilbage, hvor Buemi så skulle forsøge at angribe Vergne. De kunne dog ikke lave alt for mange julenumre, da Nyck de Vries var helt oppe bagved Rowland.

De Vries dykkede meget sent på bremserne, og kom forbi Rowland på allersidste omgang.

Jean-Eric Vergne

Jean-Eric Vergne vandt løbet, foran Antonio Felix da Costa, Sebastien Buemi, Nyck de Vries, Oliver Rowland, Lucas Di Grassi, Mitch Evans, Andre Lotterer, Alexander Lynn og Felipe Massa.

Dermed er Antonio Felix da Costa ny ABB FIA Formula E mester i 2019/20 sæsonen. JEV rykkede op på andenpladsen, mens Maximilian Günther er treer, Lucas Di Grassi firer og Sebastien Buemi femmer.

DS Techeetah vandt Teammesterskabet, mens Nissan e.dams, BMW i Andretti, Mercedes-Benz EQ, og Envision Virgin Racing stadig har en mulighed for de to andre pokaler i det mesterskab.

Nu har kørerne to fridage, inden der skal køres løb onsdag. Her bliver det et helt nyt layout, som skal i brug i Tempelhof lufthavnen, hvor der kommer lidt anderledes svingkombinationer på midtersektoren af banen.