Harvest GP løb 2

Andendagen af Harvest Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway blev endnu en dag med en del kampe gennem feltet i NTT IndyCar Series.

Will Power havde taget Pole Position, foran Colton Herta, Alexander Rossi, Alex Palou, Patricio O’Ward, Ryan Hunter-Reay, Jack Harvey, Felix Rosenqvist, Josef Newgarden og Graham Rahal.

For anden dag i træk var Scott Dixon langt nede i rækkerne, med 15. startposition. Newzealænderen havde en mulighed for at tage titlen i dagens løb, såfremt han ville score 11 point mere end Newgarden.

Will Power & Felix Rosenqvist

Det blev en vild start på de 75 omganges ræs. Ude foran holdt de positionerne, mens Newgarden tabte nogle placeringer, og faldt ned som 11’er, mens Santino Ferrucci var på fremmarch, og kørte sig frem fra 11. startposition til P6 på få omgange.

Ryan Hunter-Reay var på vej bagud i feltet, da han blev overhalet af både Scott Dixon og Felix Rosenqvist, inden James Hinchcliffe også kom forbi, i løbet af blot en enkelt omgang. Kort tid efter pittede han, for at få nye dæk på.

Helio Castroneves var en anden kører, som havde pittet tidligt i løbet, og han og Hunter-Reay havde en intens duel ude på banen, hvor der endda var lidt kontakt mellem de to biler, da Castroneves overhalede.

Helio Castroneves

Der var dog dramatik for Dixon, da han havde et stor hul i bunden af bilen, da han havde kontakt med Hunter-Reay tidligere i løbet. Heldigvis for Dixon, havde han holdkammerat Rosenqvist bagved, som kunne holde de andre konkurrenter lidt på afstand.

Newgarden fik stille og roligt arbejdet sig frem i feltet igen, blandt andet ved at udbremse Jack Harvey på vej ind i Sving 1.

Rossi begyndte at blive utålmodig bag holdkammerat Herta, samtidig med at O’Ward blev større og større i spejlede på Rossis bil.

Dixon så ud til at have fået styr på bilen, og lært at køre med skaderne, da han nu kunne overhale Marco Andretti.

Størstedelen af feltet pittede efter 25 omgange, præcis en 3. del inde i løbet.  Herta kørte dog en omgang længere end de fleste, og det gjorde ham til et nemt bytte for Rossi, som allerede havde varme dæk.

Felix Rosenqvist og Charlie Kimball stødte sammen, for enden af baglangsiden, hvilket kostede begge kørere en hel række placeringer.

Rossi havde vundet en plads, så han nu var oppe på andenpladsen, foran holdkammerat Herta.

Marcus Ericsson og Takuma Sato havde kontakt i i Sving 1, hvor svenskeren endte med snuden forrest.

50 omgange inde i løbet pittede store dele af feltet igen, hvor folk holdt de samme placeringer før og efter stoppet.

Colton Herta

Herta fik stille og roligt hentet holdkammerat Rossi igen, og fik overhalet ham i Sving 1, med 11 omgange tilbage. Herefter lukkede Herta hullet op til Power på to omgange.

Conor Daly blandede sig unødigt i topkampen, da han skulle overhales med en omgang. Han gav fint plads til Power, men trak ind lige foran Herta, som måtte undvige i allersidste øjeblik, og tabte et halvt sekund til Power, som han dog hurtigt fik hentet igen.

Conor Daly

Will Power vandt løbet foran Colton Herta og Alexander Rossi. Josef Newgarden kom hjem på 4. pladsen, foran Patricio O’Ward, Jack Harvey, Graham Rahal, Scott Dixon, Alex Palou og Simon Pagenaud.

Løbsresultatet betyder at Dixon fortsat er i front, men nu kun 32 point foran Newgarden.

Sæsonfinalen i NTT IndyCar Series køres om tre uger i St. Petersburg, Florida.