Aston Martin lukker fabriksholdet

Aston Martin Racing bliver lukket ned som fabrikshold. Det har den britiske bilfabrik oplyst her til formiddag.

Det betyder at holdet ikke længere vil stille op i FIA World Endurance Championship med fabriksbiler i hverken GTE Pro eller GTE Am.

AMR afsluttede sæsonen som Verdensmestre for både konstruktører og kørere, med danske Nicki Thiim og Marco Sørensen i GTE Pro vinderbilen, som er deres anden titel. Ydermere vandt holdet 24 timers løbet på Le Mans i både GTE Pro og GTE Am, med henholdsvis fabriksholdet, og kundeteamet TF Sport.

Dagens udmelding betyder dog ikke nødvendigvis at det er slut med at se AMR racere i FIA WEC.

Bilfabrikken har lavet en aftale med Prodrive, om fortsat at bygge og supportere GTE, GT3 og GT4 racere hos kundeteams.

Aston Martin Racing #95 & #97
Photo: JJ Media

Netop kundeteams er vigtig i den sammenhæng, da især TF Sport fortsat har store planer på alle tre trin indenfor GT ræs. De stiller op ved 24 timers løbet i Daytona i GTD (GT3) kategorien, ligesom de stiller til start i Asian Le Mans Series 2021, som starter ugen efter i Abu Dhabi.

Beechdean Motorsport har allerede meldt ud, at de kører British GT igen i 2021, foruden diverse GT4 programmer hos hold i Nordamerika.

Aston Martin Racing har været med lige siden 2012, hvor FIA WEC startede, som en af blot 3 bilfabrikanter. I den tid har de 48 klassesejre, og 103 podiepladser, ni klassemesterskaber samt fire Le Mans sejre – heraf en enkelt med danskere bag rattet (2014, Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson og Nicki Thiim, GTE Am).

En gang imellem har de haft en gæstestart i IMSA WeatherTech SportsCar Championship eller European Le Mans Series, med de først Gulf blå og sidenhen British Racing Green, og til sidst Limegrønne – og det hvis vi trækker GT1 tiden fra, tilbage fra 2005.

Der skulle dog stadig være mulighed for kørerne til at kunne fortsætte som fabrikskørere, såfremt at de ønsker det. Og hvis der bliver fundet en god slat penge, er der da også en mulighed for at se Aston Martin racere i både GTE Pro og GTE Am i 2021 – men det kræver at hullet i budgettet bliver fyldt ud med private sponsorer. Prodrive har drevet holdet for Aston Martin Racing gennem de seneste sæsoner, så ekspertisen er der stadig, såfremt nogen ønsker at fortsætte.

Relaterede nyheder