Første natteløb i Formel E afviklet

ABB FIA Formula E World Championship sæson 7 blev skudt i gang i mørket i Diriyah i Saudi Arabien.

Nyck de Vries havde taget Pole Position for Mercedes-EQ, foran Pascal Wehrlein for TAG Heuer Porsche, mens Audi Sport ABT Schaeffler med Rene Rast var 3. hurtigst i kvalifikationen.

Der havde dog været problemer for flere af kørerne før og under kvalifikationen. Robin Frijns hos Envision Virgin Racing blev nød til at starte bagerst, da holdet måtte i gang med at reparere bilen, efter et uheld i FP2.

Tom Blomqvist, Nico Müller og Nick Cassidy mistede deres kvalifikationstider, da de havde kørt for hurtigt under en Gul Flagzone i kvalifikationen, på grund af Sergio Sette Camara var stoppet ude på banen, efter han havde ramt barrieren.

Diriyah E-Prix race 1 2021

Forsvarende mester, Antonio Felix da Costa, var helt tilbage på 18. startposition i DS Techeetah holdet. Kvalifikationsgrupperne var sat på baggrund af sidste års mesterskab, og derfor var portugiseren en af kørerne på banen, mens den stadig var meget beskidt. Han var en plads foran holdkammerat og 2017/18 og 2018/19 mester Jean-Eric Vergne, en plads bag 2015/16 mester Sebastien Buemi, mens 2016/17 mester Lucas Di Grassi var lige umiddelbart foran.

Nico Müller havde valgt at starte løbet fra pitten.

Det var første gang i Formel E historien, at der skulle køres aftenløb. Ydermere havde kørerne ikke haft ret meget køretid i mørket – kun 45 minutter i går aftes – præcis samme tid som løbets længde.

Alle kom godt igennem Sving 1, hvor Rast pressede hårdt på Wehrlein, men måtte flette ind bagved igen.

Dagen blev kun endnu værre for Sergio Sette Camara, som fik en Drive-through straf, for ikke at have fulgt de korrekte procedurer.

De to Envision Virgin Racing kørere, var de to første til at udnytte det første af to Attack Mode aktiveringer, som alle kørerne skal bruge under løbet.

Mitch Evans, Alexander Lynn, Sam Bird

Tom Blomqvist fik en Drive-through straf, da han havde ladet lidt for meget strøm på bilen, under nedbremsningen. Ikke at han personligt har den store indflydelse på det, men bilen burde håndtere det.

Sam Bird lavede en aggressiv overhaling på Alexander Lynn, men det kom heldigvis ikke til kontakt mellem de to biler.

Rast tog andenpladsen i løbet, ved at overhale Wehrlein udenom. Wehrlein dykkede dog ind og tog Attack Mode umiddelbart efter.

Rene Rast & Pascal Wehrlein

Wehrlein så ud til at have problemer, da han mistede to pladser til Edoardo Mortara og Mitch Evans, hvor Mortara til fulde udnyttede Attack Mode.

Der var ballede i Sving 1, hvor Sam Bird og Alexander Lynn stødte sammen. Bird forsøgte at overhale, mens Lynn forsvarede sig for fulde kraft. Det gjorde at Lynn blev vippet rundt, og de to biler mere eller mindre hang sammen. Der blev kastet lidt håndtegn mellem de to kørere, inden Bird fandt bakgearet, og kørte i pit efter en ny snude. Løbet var til gengæld slut for Lynn, da forhjulsophænget var knækket på hans Mahindra racer.

Antonio Felix da Costa, Stoffel Vandoorne, Lucas Di Grassi, Nyck de Vries og Jake Dennis var de 5 kørere, som fik Fan Boost i dagens løb.

Den strandede Lynn plus nogle vragdele, gjorde at der måtte Safety Car på banen, for at få ryddet op.

Det tog næsten 10 minutter inden løbet blev givet frit igen, og det betød at der kun var 14 minutter plus en omgang tilbage.

Kort tid efter løbet blev givet frit, bankede Maximilian Günther i betonmuren, og rykkede baghjulet af bilen. Det gav endnu en Safety Car periode.

Den blev løst noget hurtigere, hvor kørerne så havde godt 5 minutter at køre ræs i.

Nyck de Vries

Mortara mistede 2. pladsen i løbet, da han var inde for at tage hans sidste Attack Mode. Han kom dog hurtigt tilbage, med fartoverskuddet på næste langside.

Mitch Evans kom også forbi Rene Rast, og var dermed på væk fra podiet.

Oliver Rowland forsøgte at gå forbi Pascal Wehrlein, men døren blev smækket eftertrykkeligt i hovedet på englænderen.

Nyck de Vries vandt løbet, uden at være presset på noget tidspunkt. Edoardo Mortara sluttede toer, foran Mitch Evans.

Sebastien Buemi nåede lige nøjagtigt at krydse målstregen, inden bilen løb tør for strøm. Den langsomme bil, på vej ud af sidste sving, gjorde at der var lidt kontakt mellem bilerne bag ham.

I morgen skal weekendens andet ABB FIA Formula E World Champion løb i Ad Riyadh køres, på selvsamme Diriyah bane i Saudi Arabien.