SRT41 er tilbage i 2021

SRT41 er tilbage på racerbanerne i 2021.

Det franske hold tester i disse dage på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien, forud for mindst 3 løb i 2021 sæsonen.

For dem som ikke kender historien bag SRT41, så er det et specielt hold, hvor to af de tre kørere på bilen er handikappede.

Teamejer Frederic Sausset debuterede selv på Le Mans i 2016, og er såkaldt fire-dobbelt amputeret, da en bakterie gik til angreb på begge hans ben og begge hans arme, hvorved store dele af disse lemmer måtte amputeres. Holdet gennemførte løbet, udenfor konkurrence, hvor han havde to kørere med i bilen, som kørte bilen på normal vis med arme og ben, mens der var et specielt styresystem til ham, når han var i bilen.

De tre kørere på bilen bliver i år belgiske Nigel Bailly og japanske Takuma Aoki, som også var skrevet på i 2020, mens franske Pierre Sancinena er ny 3. mand på bilen.

Bailly og Aoki kan ikke bruge deres ben til at køre bilen, mens Sancinena kan køre bilen på normal vis.

Holdet får hjælp fra Graff til at drive ORECA 07 Gibson raceren, som har specielt udstyr til håndgas og bremse.

SRT41 #84
Photo: SRT41

Deres helt store mål er 24 timers løbet i Le Mans, men kommer til at deltage i sæsonens to første European Le Mans Series løb i netop Barcelona samt Red Bull Ring i Østrig. Annonceringen af de to løb kom før Le Mans datoen blev skubbet, så det vides ikke, om de også tager ELMS løbene på Paul Ricard og Monza med, som yderligere opvarmning.

De var oprindelig på startlisten til 2020 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans, men valgte at trække sig rimelig tidligt, da COVID-19 situationen lammede store dele af Europa, og kørerne dermed ikke kunne få optimal forberedelse til løbet.

For 20 år siden var der et lignende projekt i gang, hvor Team Den Blaa Avis byggede handi-sæt i en Panoz LMP1-Roadster, som Jason Watt skulle køre i to løb, efter hans motorcykel ulykke. På det tidspunkt var teknologien dog slet ikke langt nok fremme, til at Watt kunne håndtere den kraftfulde og tunge bil hurtigt nok, til at være oppe på samme pace som konkurrenterne. Derfor gik de i stedet over til en håndbetjent Peugeot 306, som Watt senere vandt Danish Touringcar Championship med i 2002.

SRT41 får startnummer 84, og bliver en af bilerne i det 62 bils store Le Mans felt i 2021, som bliver annonceret på tirsdag.

Relaterede nyheder