36 biler tilmeldt på Sebring

Når 2. afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2021 skal køres af Sebring International Raceway, bliver det med 36 startende biler.

DPi kategorien kommer til at tælle de samme 7 biler, som var til start til åbningsløbet på Daytona. Der er fire gange Cadillac fra Mustang Sampling #5, Whelen Engineering #31, Ally Racing #48 og Cadillac Chip Ganassi Racing #01.

Acura har to biler med, fordelt på mesterskabsførende Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 med Ricky Taylor, Filipe Albuquerque og Alexander Rossi, og Meyer Shank Racing #60.

Kevin Magnussen er igen til start for Cadillac Chip Ganassi Racing #01. Holdet var meget tæt på at slutte på podiet, indtil en punktering i de døende minutter af 24 timers løbet på Daytona, tog den mulighed fra dem. Magnussen, van der Zande og Scott Dixon er aktuelt 6’er i DPi mesterskabet.

Mazda Motorsports stiller op med deres enlige #55, som sluttede treer i løbet på Daytona.

I LMP2 kategorien stiller 5 biler op. Det er en halvering af klassen i forhold til Daytona, hvor High Class Racing, Racing Team Nederland, Cetilar Racing, RWR-Eurasia og to DragonSpeed racere var på besøg. Til gengæld stiller United Autosports #22 op med en bil, som støder til Tower Motorsport #8, WIN Autosport #11, Era Motorsport #18 og PR1 Mathiasen Motorsports #52.

Sidstnævnte er interessant med danske briller, da Mikkel Jensen igen skal dele bilen med Ben Keating og Scott Huffaker. Løbet på Daytona talte ikke med til LMP2 mesterskabet i år, så det starter først på Sebring.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

LMP3 kategorien har mistet Mühlner Motorsport i forhold til Daytona. Det løb talte heller ikke med til deres mesterskab, så de 6 resterende hold starter alle fra nul. Daytona løbet var en kæmpe udfordring for LMP3 holdene, da bilerne ikke plejer at køre så lang tid, men blot to eller fire timer i de europæiske klasser. Men nu har holdene fået en masse erfaringer med bilerne, så de forhåbentlig kan bruge størstedelen af tiden på banen, i stedet for i garagen og i pitten. Forty7 Motorsports #7 bliver eneste Duqueine D08 hold, mod Sean Creech Motorsports #33, Performance Tech Motorsports #38, Core Autosport #54, samt de to Riley Motorsports #74 og #91, som alle kører med Ligier JS P320 racere.

Corvette Racing starter igen som topfavoritter i GTLM kategorien, hvor #3 med Jordan Taylor, Antonio Garcia og Nicky Catsburg fører mesterskabet, mens søsterbilen #4 er toere. De bliver igen udfordret af to gange BMW Team RLL, samt WeatherTech Racing Porsche. Sidstnævnte håber på at få et meget bedre Sebring end deres Daytona, hvor Kevin Estre blev påkørt af BMW Team RLL #25 allerede inden de havde passeret det grønne flag, ved starten af løbet. Det kostede dem 10 omgange, som de aldrig fik hentet igen.

Sun Energy 1 Mercedes #75
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

GTD er dykket fra 19 til 13 biler, men her snakker vi igen en masse hold, som havde udvalgt Daytona som deres eneste løb i IMSA serien i år.

Vinderne på Daytona, Winward Racing #57 stiller ikke op på Sebring. Men det betyder så at mesterskabsførende Maro Engel er hoppet over i Sun Energy 1 Mercedes #75, som for øvrigt sluttede toer i løbet.

Vi har også mistet NTE Sport #42 og deres Audi racer. Deres Daytona var til gengæld ikke noget at råbe hurra for, da de sluttede langt nede i rækkerne. Scuderia Corsa har ikke tilmeldt deres Ferrari #63, hvilket er første gang i mange år, at det klassiske Ferrari hold ikke stiller til start. Det betyder samtidig, at det er første gang siden Sebring 12 timers løbet i 2001, at der ikke er en eneste Ferrari i feltet, da Risi Competizione heller ikke stiller op i hverken GTD eller GTLM.

Team TGM har nedskaleret deres program igen, til at fokusere på Michelin Pilot Challenge, og alle deres andre opgaver.

Sidst men ikke mindst, så er TF Sport draget tilbage til Europa med deres Aston, og GRT Grasser Racing Team har fløjet bil #111 samme vej. GRT har dog stadig Lamborghini #19 i feltet.

Til gengæld stiller Team Hardpoint EBM op med to Porsche 911 GT3 R racere denne gang. Det skrev vi om den anden dag, i denne artikel. Her sidder Christina Nielsen i #88 sammen med Katherine Legge og Ana Beatriz.

12 timers løbet på Sebring køres på lørdag den 20. marts, men har kvalifikation fredag formiddag lokal tid (16.15 dansk tid). Løbet starter klokken lørdag 15.10 dansk tid, og kan som altid følges på IMSA.tv samt på Viaplay.

Relaterede nyheder