Tre rolige træninger i Barcelona

European Le Mans Series fik afviklet tre forholdsvis uproblematiske træninger forud for eftermiddagens kvalifikation, og morgendagens løb på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Første træning endte med de forsvarende mestre fra United Autosports #22 som hurtigste LMP2 bil, lige foran Cool Racing #37, som var hurtigste LMP2 Pro/Am bil. Pro/Am betegnelsen er ny i LMP2 sammenhæng i Europa, og omfatter de hold, som har en Bronzekører med i bilen.

Graff #8 var hurtigst blandt LMP3 bilerne, mens TF Sport Aston Martin #95 satte hurtigste tid blandt GTE bilerne.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Herefter fulgte der 30 minutters træning udelukkende for Bronzekørere, og her var Racing Team Turkey #34 hurtigste LMP2 Pro/Am bil, mens Inter Europol Competition #14 var hurtigst i LMP3, og JMW Motorsport Ferrari #66 var hurtigst i GTE.

Den sidste træning startede på en fugtig bane, men det tørrede hurtigt op, og de ugens hurtigste omgang blev kørt hen mod slutningen. Team WRT #41 var hurtigst i LMP2, DragonSpeed #21 i LMP2 Pro/Am, mens United Autosports #3 var hurtigste LMP3 bil, og Iron Lynx Ferrari #80 i GTE.

Inter Europol Competition #14
Photo: JJ Media

Den innovative bil fra Association SRT41 var lige nøjagtig hurtigere end LMP3 feltet, når Pierre Sancinena var i bilen, mens de to andre kørere, Nigel Bailly og Takuma Aoki havde problemer med at køre ligeså hurtigt. Men det er de to kørere i LMP2 bilen, som kører bilen udelukkende håndbetjent.

Der havde været to dages test tidligere på ugen, så derfor valgte RLR MSport #15 med danske Malthe Jakobsen, Mike Benham og Alex Kapadia kun lige at køre minimums antallet af omgange i træningen, for at spare dæk til kvalifikationen og løbet. Derfor satte de ikke nogen imponerende tider i FP1, mens de sprang helt over Bronzetræningen og FP2.

Iron Lynx Ferrari #80
Photo: JJ Media

Iron Lynx Ferrari #83 med Rahel Frey, Manuela Gostner og danske Michelle Gatting var 6. hurtigst i FP1, med en tid sat af Gatting. I Bronzetræningen var Gostner 5. hurtigst ud af de 8 deltagende biler, mens de tre kvinder var 4. hurtigst i FP2.

Kvalifikationen forud for morgendagens 4 timers løb kan ses i dag på YouTube fra klokken 13.35, eller som gentagelse når man har lyst.

Relaterede nyheder